All your pictures - 13.

42 5 8
                                    

Ano, ano... Ještě žiju :D Vlastně ani nevím, co sem hodlám psát, asi jenom... bude to hodně náladový, jasný? Protože jenom já dokážu přejít od něčeho smutnýho k něčemu emotivnímu, pak zase smutnýmu a nakonec vtipnýmu :D  btw. pro vysvětlení, aby nenastali zmatky: tady je Sean právník :)

Takže... si prostě užijte díl :D Aaaand... see you guys on Tuesday or over before the next Tuesday! (ano, musela jsem :'D)


 Čtvrtek, 18. 6.

   „Připravená?" usmála se na ni Cathrine a pohladila ji po vlasech. Mona nepřítomně kývla. Bála se o Ethana. Bála se, že to odnese taky.

   „Bude v pořádku."

„Jenom mě bránil, mami," otočila se na ni Mona. Cathrine na ni úkosem pohlédla a pokračovala v nazouvání lodiček.

„Já vím, zlato. Můžeme?"

„Jo... jo, můžeme."

- - - 

   „Vážený soude, vážená poroto," promluvil zvučným hlasem Sean, „zde přítomný obžalovaný Logan Parker je nepoučitelný delikvent. Recidivista! Nechci vašeho mandáta osočovat," otočil se na Loganova obhájce, „ale váš klient se dopustil něčeho eticky neodpustitelného. Pokusil se sexuálně napadnout tuto dívku," zastavil se a ukázal koncem psacího pera na Monu sedící zkroušeně na tvrdé dřevěné židli. Nepříjemně se pod pohledem všech v místnosti zavrtěla. 

   „Jistě vás nepřekvapí, že to nebyl jeho první přečin. Tento mladý muž má ve svých záznamech krádež automobilu, veřejné ohrožování, vandalismus, napadení a ublížení na zdraví. Vážená poroto, nežádám vás o nic jiného, než o pozornost. Tento mladík patří do nápravného zařízení. A já vás žádám, aby jste pozorně poslouchali. Protože New Yorský soud neposlouchal a nechal ho odejít jen s výstrahou. Tento člověk je nebezpečný." Sean s postupem času více gestikuloval a dával přitom velký důraz na každé slovo. „Jen chci, aby dostal, co mu patří a chci si díky vám být jistý, že je můj názor správný. Protože jednoho rána s můžete probudit a vedle vás bude ležet mrtvý člověk. Kdo ví, třeba vinou právě tohoto mladíka."

   „Námitka, ctihodnosti. Osočování. Neoprávněné spekulace," Loganův obhájce upíral pohled na soudce.

   „Přijímá se. Pane Dolane, klidněte se, prosím."

   „Omlouvám se."

   „Také žádám porotu, aby výstup pana Dolana nebrala v potaz, děkuji."

   „Ale ctihodnosti-"

   „Ne. Posaďte se, prosím."

- - -

 „Měl bych pár otázek na slečnu Marlowe, pokud je to možné," promluvil Loganův obhájce po chvilce listování nějakými papíry. „Slečno Marlowe?" Mona se otočila na Cathrine sedící na lavici za ní. Ta se na ni povzbudivě usmála. Mona si urovnala neviditelné záhyby sukně a roztržitě došla až k lavici svědků. Vystřídala tak Ethana, který ji minul, když se vracel na určené místo. 

   „Přísaháte, že bude mluvit pravdu, nic než pravdu a že nic nezatajíte a napomůžete tak dojít správnému rozsudku?"

   „Přísahám." Jakmile zachraptěla to jediné slovo, soudní zřízenec odstoupil.

   „Slečno Marlowe, váš otec je v armádě, správně?"

DOUBLE WIN (Spolupráce s @_ivankka_)Où les histoires vivent. Découvrez maintenant