✴Hoofdstuk 15✴

3.6K 162 130
                                    

Pov Justin

"Jus, neem nu gewoon je zwemtas!" zucht Sophie, die mee kwam naar mijn kluisje.
Woest smijt ik de deur ervan dicht.
"Geweldig, zwemmen..."
Bezorgd kijkt Sophie me aan.
"Kom op, Justin, waarom vertel je niet gewoon wat er aan de hand is?" zucht ze. "We zijn vrienden, je kan het toch vertellen als er iets is?"
"Ik ben bang voor wat Vanessa van plan is, nu ze weet van... mij..."
Ik voel hoe mijn zicht waziger wordt van de opkomende tranen, bang voor wat Vanessa's payback zal zijn.
"We zijn bij je, Justin, Vanessa kan je niets doen!" sust Sophie.
Ze trekt me in een knuffel en wrijft zachtjes over mijn rug. Ik duw haar voorzichtig van me af, voordat ik in huilen uitbarst door haar knuffel, en neem dan mijn zwemgerief.

Onze klas verzamelt zich en we wandelen rustig naar het zwembad, dat niet ver van onze school is.

~~~

"Hoe kan ik me focussen op wat de leerkracht zegt met hem in de buurt?" fluister ik tegen Chris, doelend op Kyle met zijn sixpack en armspieren.
"Misschien door je mond te houden?" grinnikt Chris.
"Wat zijn we weer grappig..." zucht ik. "Serieus nu, wat moeten we doen?"
"Gewoon baantjes zwemmen, mislukte Cupido."
"Pardon, toen ik voor het laatst checkte had ik geen vleugeltjes."
"Ga gewoon het water in," lacht Chris, terwijl hij me een duw geeft.

Lachend begin ik met baantjes zwemmen. Aangezien ik geen zin heb in zwemmen nu, laat ik me rustig voorbijsteken door de anderen. Trouwens, altijd leuk om het goddelijke lichaam van Kyle voor me te zien, toch?

"Hé, vuile nicht!"
Ik kijk achter me en zie dat Devin achter me zwemt. Hij is een van Vanessa's vriendjes, wat verklaart waarom hij weet dat ik homo ben.
"Wat moet je, Dev?" zucht ik.
Ik probeer sneller te zwemmen, in de hoop dat Devin me niet kan bijhouden. Helaas voor mij, zwemt Dev zelfs sneller.
"Jij hebt dringend een lesje nodig..." antwoordt Devin mysterieus.
Een seconde later voel ik plots hoe iemand aan mijn been trekt, waardoor ik naar beneden zak. Met mijn armen en andere been probeer ik terug naar boven te zwemmen. Ik zie achter me dat het Devin is die me onder water trekt. Wanneer ik even mijn hoofd boven water krijg, zie ik Vanessa praten met de redders. Daar hoef ik dus geen hulp van te verwachten... Is er nu echt niemand die door heeft dat ik geen lucht meer krijg? Alsjeblieft?

Zwarte vlekken beginnen te dansen voor mijn ogen. Met mijn laatste krachten probeer ik naar boven te zwemmen, hopend op wat lucht. Ik hoor in de verte nog iemand schreeuwen dat Devin me los moet laten, maar het is al te laat. De zwarte vlekken nemen langzaam aan de overhand en ik voel het laatste beetje kracht uit mijn lichaam verdwijnen.

~~~

"Justin? Justin!"
Ik voel enkele tikjes op mijn wang. Voorzichtig probeer ik mijn ogen te openen, maar ik sluit ze meteen weer door het felle licht.
"Goed zo Justin, probeer het opnieuw!"
Wacht... Volgens mij is dat de stem van Kyle... Ik doe opnieuw een poging om mijn ogen te openen, wat dit keer wel lukt.

"K-Kyle...?" vraag ik.
Mijn stem is schor en ik heb het gevoel alsof mijn longen ontploft zijn.
"Het is goed, ik ben bij je. Er komt een ziekenwagen om je naar het ziekenhuis te brengen voor een controle. Chris is zich al gaan omkleden, hij zal met je mee gaan. Ok?" legt Kyle uit.
Ik knik kort als antwoord en sluit mijn ogen weer.

Pov Kyle

Ik ben, net zoals de rest van de klas, bezig met lengtes te zwemmen. Plots valt me op hoe ergens achter me het water omhoog spettert. Ik knijp mijn ogen tot spleetjes om te kunnen zien wat daar gebeurt. Justin en... Devin? Wacht... Het is net alsof... Justin geen lucht meer krijgt! Zo snel als ik kan zwem ik naar ze toe.
"Godverdomme, Devin! Laat hem los!" schreeuw ik.

Devin schrikt en doet meteen wat ik vraag. Justins lichaam zinkt langzaam naar de bodem. Zonder te twijfelen duik ik achter hem aan. Ik grijp Justin stevig vast en zwem met hem naar de rand van het zwembad, zodat ik hem op het droge kan trekken.

But you're a guy? (bxb)Where stories live. Discover now