35. Bölüm

13.6K 483 89
                                    

Merhaba canparelerimmm...

Öncelikleee beklediginiz ve anlqyisinuz icin cooooook tesekkürler.
Cogunuzun bildugi gibi Esime sürpriz bir dogum günü partisi organize ettigim icin bölüm biraz gec geldi.
Kusuruma bakmayin... keyifli okumalar diliyorum vee
Fazla uzatmiyorummmmmmmmm cönkööööööö simdi

♡♡♡ Kuma Kördügüm zaman'i ♡♡♡
Hatirlatma :

" senin bana yaptiginin yaninda bu ne ki? Bir evlilikte yalan olursa heleki böyle bir yalan... nasil güvenecegiz birbirimize dilber?

Hatanin kücügü büyügü olmaz hata hatadir ve her hatanin muhakkak bir bedeli vardir" usulca ayaga kalkmisti genc adam geride dizlerinin üstüne cökmüs karisini birakarak

" bu bedel ödenecek dilber .."

" sence bedel ödemedim mi mirhan?" Aglayarak sormustu cagresiz kadin. Kocasi ondan adim adim uzaklasirken ömründen ömür gidiyordu.

Bir hisimla önüne dönen mirhan
" kime göre? Söylesene dilber.. kime göre ödedin sen o bedeli?" Yesil gözlerindeki ifade yabanciydi genc kadina.
Öfke vardi hazmedemeyis...

Yavasca ayaga kalkmisti. Dizleri tutmuyor gibiydi. Basi dönerken zor dengeyi saglayip gözlerini kapatip derin bir nefes cekti..

" ben ben anne olamayacagim mirhan bundan ötesi vardir? Bu ne demek sen bilirmisin?" Diye bagirmisti dilber. Cagresizdi.. kimse onu anlamak istemiyordu heleki cok sevdigi kocasi ona bir bedel ödetme pesindeydi.

Gülmüstü genc adam. Buruk ama alayci bir gülüstü bu. Karisi onu anlayamiyordu artik.

Bir adim atip karisinin önünde durmustu. Gömleginin üst dügmesini acmis gevsemeye calisiyordu.
Elini saclarinin arasinda gezdirmis dudaklarini hafif büzerek kafasini yukari asagi sallamisti. Bu ifade dilberi rahatsiz etmisti.
Kara gözlerindeki yaslar yerini öfke dolu bakislara birakmisti.
Sinir olmustu ilk kez kocasina..

" sen ödedin ha dilber.. valla hos is. Sen anne olmadiysan bende baba olamadim ama bunu sana hic bir zaman hissetirmedim neden biliyormusun?"

" söyle" diyebilmisti genc kadin artik gücü kalmamisti zira.

" seni sevdigim icin.. sana deger verdigim icin"
bir adim yaklasip karisi ile göz göze gelmisti
" sen üzülürsen ben ölürüm diye.. ben seni sevdim ama kör degilim dilber. O güb söylediklerin icimi acitti dilber yakti harladi.. sen bildigin halde bunu nasil yaparsin nasil?" Diye kükrüyordu mirhan.

Dilberin cenesinden tutmus
" simdi ben bedel ödedim diyorsun öyle mi? Senin ödedigin bedelin aynisini bende ödedim hic sucum yokken hemde.. nasil olurda ödemis olursun de hele" demisti.

Dilberin gözlerinden Yaslar usulca akarken dilinden tek bir sözcük dahi dökülmeek istemiyordu. Hakliydi. Mirhan sucsuzdu. Sevmisti sadece. Ama dilberde sevmisti. Osman onu seviyor diye oda osmani sevmek zorunda degildi öyle degil mi?
Gözyaslari hickiriklariyla bütünlesirken hali daki desenlere bakmayi tercih etmisti genc kadin zira o yesil gözlerde göreceklerini görmek istemiyordu.

Mirhan sertce cenesini birakirken

" ödeyeceksin dilber benim baba olamayisimi kardesimle arama ucurumlar koymayi.. bir genc kizin ümitlerini calmayi ödeyeceksin" bir hisimla bakislarini kocasina cevirken gözleri bulanik görüyordu biriken yaslardan.
Gözlerini kirpinca usulca dökülmüstü yaslar yanaklarindan.

" genc kiz?" Diye sormustu kısık ses tonu ile.
Mirhan basi ile onaylamisti
" evet zine.. onundA hayatini mahfettin kuma olarak geldiyse bu haneye senin sucundur. Senin günahin yüzünden geldi o kiz bu eve onu sevmeyen bir adamla beraber olmak zorunda kaldi."

◇♡  Kördüğüm ♧♤Where stories live. Discover now