9. Bölüm

31.3K 855 13
                                    

Hatırlatma:
Tabiki geliceksin eteklerin tutula tutuşa hastahaneye geldiğin gibi. Yaptığım şeyin cülmünü şimdi kendim çekiyor olmama rağmen hiç pişman değilim. İnandırıcı olması için duş alıp soğukta kalmış üşütmüştüm.
Ne demişti mirhan ağa

" oyun yeni başlıyor"
Bencede.

Zine'den...

Yeni bir güne uyanmıştı konak ahalisi. Kayınvalidem kayınpederim gelmişlerdi artık sabah kahvaltı sofraları kurulmuştı. Burada genellikle evin hizmetlileri iş yapar evdekiler oturudu.
Bir kaç gün yadırgamıştım çünkü babam hiç bir zaman bizim onları hor görmemizi istememiş onların yaptığı işlere el atmamızı istemişti. Nitekim alışıyor insan.
Neye alışmadık ki diymi ama ? Kuma olmaya alıştık eş olmaya alıştık didişmeye itilip kakılmaya alıştık.
Mirhan dün gece yanıma gelmiş beni yoklamış uyuyo numaramı yemiş alnımı öpmüş gitmişti.
Bu adam beni şaşırtıyordu hem intikam intikam diye gezinip durup hemde bana fark ettirmeden onun tabiri kesin söyle olurdu " götün kalkmasın " diye gizliden yapıyordu romantikliğini. Kendimi ona kaptırmak istemiyordum o kaptırmadan ben yelkenleri suya indirmeyecektim. Bugün kaynım gelicekti ankaradan okulu bitmiş holding de çalışmaya başlayacaktı. Çok geçmeden konağın kapısı açıldı. Mirhan geldi sanmıştım ilk başta sonra onun olmadığını fark ettim. Bu gökhan olmalıydı. Bu benzerlik çok şaşırtıcı. Dikkatli bakılınca farkları anlaşılıyordu ancak.

" oğlum gözümün nuru hoşgeldin anne kurban olsun sana oooy gökhanım" diyip sarılmıştı kayınvalidem sevinç gözyaşları döküyordu. Duygulanmıştım. Sıra sıra herkesle selamlaşıp tokalaşmış beni görünce duraksamıştı. Ciddiydi suratı. Dilberin kuması olduğum için olsa gerek diye düşünmüş suratımı asacağım esnada " ailemize hoş geldin yenge ben gökhan" kulağıma eğilmiş " abimin biraz daha modern, espirili ve yakışıklı hali" demiş ve bana çok içten sarılmıştı.
Beklemiyordum. Şoktan çıkıp sessizce kıkırdamaya başlamıştım.
" hoş geldin gökhan" aynı sessizlikte " en azından huyun benzemiyor" demiş gülmüştüm.
Hepimiz çardağa geçmiş oturuyorduk. Gökhan çok şen şakrak mirhana tip olarak çok benzeyen ama huy olarak tam zıttıydı.
Bu çocukla çok iyi anlaşacağımı biliyordum.

Gökhan'dan...

Herkesle kucaklaşmış zine'yi görünce duraksamıştım. Aslında mesafeli olmak istemiştim ama öyle masum bakmış ve benim takındığım sert yüz ifademle başını eğmişti ki kıyamamıştım.
Yengemdi o benim.
ister kuma ister resmi benim için önemli olan insan olmasıydı. İyi bir insan olduğunu anlamıştım. Hemde ilk gördüğüm anda. Biraz zaman geçtikten sonra tabiki ona kol kanat gerecek abimin kalbini fethettirtecektim. Aslında kimse bilmez fakat
Hamit , zine nin abisi benim en yakın can dostumdu. O benden rica etmişti. Zine'nin kılına dokunanın karşısında duracaktım.
Şayet zine den negatif elektrik alsaydım dostuma bir mazeret uydurup işten sıyrılacaktım. Şu saaten sonra and olsun ki
Zine ye yapılanı meleğe yapılmış sayıp
Aynı tepkiyi göstereceğim. İster anam ister babam ister abim isterse tüm aşiret.
O bana dostumun emaneti ve ben onun emanetine ihanet etmeyecektim.!

Mirhan' dan..

Holdinde işler çok yoğundu bugün. Annem ve babam geleceklerdi e bide bizim kaçak.
Gökhan'ı çok severdim ben kardeşlikten öte bir babanın evladını sevdiği gibi severdim.
3 senedir gelmemişti ve bir yanımın eksik kaldığını hissediyordum. O benim hiç bir zaman olamayacağım yanımdı. Gökhanı düşünmek bile yüzümde bir tebessüme sebep olmuş işlerimi hemen halledip konağın yolunu tutmuştum. Konağın kapısından girdiğimde kahkahalar havada uçuşuyordu. Burdan bir gökhanın geçtiği çok belliydi. Çardağa dogru yol aldığımda zine ve gökhanı çok samimi görmüştüm. Gökhan birşeyler anlatıyor zine ise anlatıklarına o güzel kahkahasıyla katılıyordu. Zine' yi ilk defa böyle gülerken görmüştüm.
Bu yüzümde bir tebessüm olmasını sağlamıştı fakat benden başka birine bu kardeşim dahi olsa böyle yakın ve içten olmasını hazmedemiyordum. Kıskanıyor muydum? Hemde şuan saçımdan ayak tırnaklarıma kadar. Güzelliğine güzellik eklenmişti. Bu durum sinirimi bozmuş tebessümüm gitmiş yerine yine o sert yüz ifadem gelmişti.
" ooooo abi'lerin kralı da gelmiş " diyip kollarını açmış bana doğrı ilerlemişti. " ağası ibne ağası. Ulan okudun hala bir bok bilmiyorsun tevvv " demiş bende ona sarılmıştım. Bir yandan ise zine ye en kötü bakışlarımı yollamıştım. Anlamış fakat üstüne mal etmemişti. Şeytan diyor git saçına yapış eşek sudan gelinceye kadar vur . yok ulan o eşeği de vururdum ki dönemesin. Anca o zaman rahat ederdim. Çardakta oturup sohbet ederken zine kahvelerimizi getirmişti.
" zine kendine neden yapmadın, yoksa sohbetim açmadı mı " diyip dudaklarını büzmüş üzgün bir ifade takınmıştı sahteden. Zine ne cevap verecekti çok merak ediyordum. İstifimi bozmayıp dinledim.
" yoo valla çok hoşuma gitti ama ..."
" ama'sı ne zine " demişti yine
" ortama bir kasvet çöktü aha tam şurama " (gögsüne vurmuş) bir öküz oturdu" demişti kinayeli bir şekilde. Gökhan bastı kahkahayı.
" hahaha öküz ha , öok güldürdün beni allahta seni güldürsün zine " diyip hala pişkin pişkin gülüyordu puşt. Zine hanımında hoşuna gitmiş olacaktı ki oda kıkırdıyordu.
" sen hayırdır evlat " demiş ve ikisininde gülüşüne bakışımla son vermiştim.
" ne oldu ağam " demişti gökhan alaylı bir ifade ile
"Yenge" demiştim kısa ve net.
" ne yengesi?"
" ananın tövbe yarabbi tövbe. İt zine yenge diyeceksin " demiştim budefa sinirli bir şekilde.
İkisi de dönmüş bana bakıyorlardı
" o senin yengen benim karım dilbere yenge dediğin gibi ona da yenge diyeceksin. Fark yok!" Demiştim budefa daha sakin ama emin bir ses tonu ile.
" kıskandın galiba yengem o benim hemde has. Aranızın iyi olmasına sevindim. Sevgi tomurcukları ekilmiş. Aferin tuttum seni kral " demisti.
" siktir lan pezevenk" demiş kahvemden yudum alacakken
" kıymetini bil az bulunur ab"lafını bitirmeden masanın üstündeki vazoyu fırlatmıştım adi şerefsiz. Koşup gitmiş srkasına bakıp bana işaret parmağını sallamıştı sırıtarak. La havle vela kuvvetel. 
Yanımda kıkırdayan zine ye dönmüş
" bana bak birdaha benden başkasına gülüp eğlenip yakınlık kurarsan seni gebertirim anladın mı beni "

" hayırdır mirhan a ğ a " demişti bastırarak.
Ulan hepsi sanki bana garezliydi. Kükreyek söylediğim gerçeğe ben bile şaşırmıştım.

" sen benim kadınımsın ve benden başkasına cennetin kapısını aralayan gülüşünü vermessin anladın mı beni "...

◇♡  Kördüğüm ♧♤Where stories live. Discover now