47

1.2K 24 0
                                    

Poţi să pleci. Să iei cu tine o bucată de suflet, ciorapii şi lenjeria aruncată pe pat. Să fugi departe şi glasul tău să rămână o amintire vie când voi încerca, din deprindere să te îmbrățișez dimineaţa. Să revii doar atunci când pregătesc o cafeaua. Dar să revii. Poţi să mă înşeli cu dragostea şi cu bucata de pernă întoarsă pe dos. Poţi să-mi spui să nu îţi mai sărut fruntea cu grijă şi nici să te întreb ce-ai făcut toată ziua. Poţi să nu mă mai priveşti cu zâmbetul în ochi şi să nu-ţi mai văd buzele mimând un ,,te iubesc". Poţi să taci, putem să nu mai pornim să ne citim sufletele. Dar să revii. Poţi să nu mă laşi să intru în tăcerea şi întunericul tău şi nici să-ţi dau de pe frunte lumina. Poţi să devii rece, mai rece ca o bucată de gheaţă adusă de la poli. Poţi să uiţi cine-am fost şi să îţi reamintesc asta în fiecare zi. Dar să revii. Pentru că îţi voi ierta totul, în afară de absență. Îți voi ierta tăcerea, vocea aspră, trecutul și palmele reci, dar nu și absența. Rămâi.

***

Ne pornim să căutăm colțul de lume unde să trăim o viață. Îl găsim, încercăm să adăugăm de fiecare dată frumusețe și culoare, apoi plecăm, iar la întoarcere îl aflăm schimbat. Fugim după dragostea vieţii fără a şti că ea este chiar lângă noi. Ne regăsim în cuvintele şi îmbrăţişarea omului drag şi abia atunci fericirea e la ea acasă. Nu banii, nu vacanţa de cinci stele sau casa de pe litoral ne fac să ne regăsim, ci un simplu ,,îţi sunt alături" spus de cel căruia i-am oferi şi bani, şi vacanţă, şi tot. Dragostea e atunci când te laşi de tine şi te apuci de noi. Când treci peste toate şi păstrezi în tine un colţ de lume fericit. Când cuvintele tale ar vrea să spună cu toată puterea unui mesaj: ,,Pentru mine, tu ești căminul cel mai cald. Pentru mine, tu ești acasă".

Nu-ţi fie frică să cauţi şi să pierzi. Nici să găseşti şi să nu mai cauţi. Nici să oferi pentru asta o viaţă. Ce este al tău, al tău va fi. Cine e jumătatea ta nu va pleca nicăieri, nici când va veni momentul să-ţi mângâie ridurile de pe obraz. Femei și bărbați, ne batem capul cu relații expirate demult, retrăind momente de altădată. Dragostea cu miros de mucegai ne transformă în niște atei gata să schimbe lucrurile frumoase într-o mocirlă de regrete și neajunsuri și poate și mai rău, în ură. Dar nu. Trăieşte fiecare moment, clipă, secundă, bucată de timp şi bucură-te. Iubește omul de lângă, din prezent.

Oricât de puternici ați fi, nu vă despărțiți de cei pe care îi iubiți. Doar omul la care ții și care te iubește poate să te ducă în cea mai fericită lume și să te scoată din cel mai urât infern. Iubirea nu este o joacă, pentru că nu te poți juca cu viața a doi oameni. Iubirea este un răspuns, e decizia să fii alături, să fii puternic, să iubești. Când iubești, trăiești. Altfel, doar exiști.

De vorbă cu Emma - Vitali CipileagaWhere stories live. Discover now