36

1.8K 46 0
                                    

Cât de absurd este să te prefaci într-o relație. Să privești omul de alături, omul pe care îl iubești și pentru care ai face orice și să-l minți. Să te minți pe tine apoi că totul va fi ca înainte. Că mai poți să repari ceva, să scoți neîncrederea din mintea celuilalt. Degeaba o să mai fii sincer. A doua șansă există, cu siguranță. Dar odată ce sufletul femeii iubite a fost rănit, nu va mai fi nicicând ca altădată. Atunci fie tu vei regreta și ea va accepta, fie tu vei suferi și ea va pleca. Minciunile au întotdeauna consecințe.

Minciuna într-o relație este începutul unui sfârșit. Un sfârșit rece și gol. Și nu există argumente, motive, păreri de rău. Mințind, pui la îndoială tot ce ați construit până acum. Tot. Prin îndoieli, tai în jumătate încrederea. Iar fără încredere este imposibil să menții o relație. Nu poți să iubești așa, pur și simplu. Dincolo de plăceri, mai sunt și motive pentru care rămâi alături de același om zi de zi, ani buni. Unul dintre ele este siguranța că acesta e omul tău. Încrederea că alături de el te simți bine și că el niciodată nu te va jigni, nu te va ignora, nu te va minți. E simplă această logică, pe care însă mulți o complică până la imposibil. O femeie, dar și un bărbat va aprecia mai mult dacă îi vei spune sincer cum stau lucrurile, oricât de greu ar părea la prima vedere. Înainte de asta însă să calculezi dacă merită să faci aceste lucruri. Pentru că totul se leagă. Și fiecare acțiune a ta într-o relație se supune legii bumerangului. Îți place sau nu, ceea ce faci se întoarce. Ce spui, aceea primești.

Nu minți omul de alături. Nu pentru asta este omul tău și nu de asta e alături. Fii sincer cu el și, poate, în primul rând, cu tine. Dacă nu poți fi așa, pleacă. Dar nu răni. Fii mai bine direct, în loc să fii laș. Rezolvă, în loc să minți. Spune, în loc să ascunzi. Iubește, în loc să te prefaci.

 Iubește, în loc să te prefaci

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
De vorbă cu Emma - Vitali CipileagaWhere stories live. Discover now