34

1.8K 45 6
                                    

Căsătoria nu este o intrigă ieftină, de care poți scăpa cu prima ocazie. În căsătorie nu ai alături un om căruia poți să-i dai papucii când vrei. Nu construiești când îți vine și nu pleci când ai chef. Ești mereu prezent, altfel ceva se rupe, ceva nu va mai fi la fel. Și atunci, cum să fii alături de un om pe care nu îl iubești? Cum ar fi să te trezești dimineața și să nu vrei îmbrățișarea celuilalt? Cum ar fi să împarți la doi și acest doi să nu mai existe? De aceea, indiferent de orice, căsătorește-te din dragoste.

Căsătorește-te cu omul de lângă care nu ai pleca la prima ceartă și pentru care ai fi gata să cedezi uneori. Căsătorește-te cu omul pe care-l simți aproape din suflet, și nu din interes. Căsătorește-te cu cel alături de care ți se potrivesc poveștile, idealurile, planurile de viitor. Pentru că din acel moment nu vei avea altă cale: veți fi două entități libere ce vor deveni un tot întreg, două lumi care se vor intersecta atât de mult, două vieți care își vor combina anii, amintirile, dorințele. Veți fi împreună la bine și la greu.

Pentru că atât de multe lucruri veți face în doi. Veți călători în doi, veți face mâncare în doi, veți primi oaspeți în doi, vă veți certa în doi, veți crește copii în doi. Și atunci cum să faci toate acestea fără dragoste? Fără certitudinea că cel de alături e omul potrivit. Că tu ești cea mai potrivită lângă el. Se simte atât de puternic care sunt relațiile crescute din dragoste și cele crescute din obișnuință. În primele lucrurile vor merge de la sine, spontan uneori și cu o dorință continuă de a dărui fericire. Celelalte sunt trăite de oamenii neîmpliniți.

 Celelalte sunt trăite de oamenii neîmpliniți

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
De vorbă cu Emma - Vitali CipileagaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin