11

5.3K 125 0
                                    

Te trezești într-o zi îmbrățișând un om drag și înțelegi că acolo e locul tău. Într-un moment potrivit, la radio începe o frumoasă melodie de Coldplay. O mână se joacă în părul tău. Un zâmbet pornește firesc din colțul gurii tale. Ce altă fericire să vrei? Se întâmplă ca viața să te oprească lângă un om pe care să-l iubești. Atunci nu mai cauți intrigi ieftine sau bărbați de ocazie. Atunci vrei ca el pur și simplu să îți spună: „Eu te înțeleg". Iar când auzi asta nu mai găsești neajunsuri, nu vii cu reproșuri. Atunci nu mai încerci să schimbi, ci completezi un suflet, o dragoste, o veșnicie. Și în tot acest timp el e alături, el se joacă cu mâna în părul tău. El caută răspunsuri la alegerea ta.

Ah, da! Trebuie să iubești până la capăt și cu toate puterile tale. Trebuie să iubești din suflet și să nu ții cont de nimic. Aceasta e starea ideală și pură a dragostei. Spre ea trebuie să tinzi. Doar trăind fericirea înțelegi că nu are rost să schimbi pe cineva. Poți să completezi partea lui de suflet, așa cum el o completează pe a ta. Poți să aduci liniște în nebunia lui, cum el aduce cuvinte în tăcerea ta. Poți să asculți, să susții, să te lași cucerită în fiecare zi. Dar în tot acest timp să fii gata pentru o dragoste reciprocă, să te trezești într-o zi îmbrățișând un om drag și să înțelegi că acolo e locul tău.

***

Am cunoscut bărbați puternici, dar slabi de inimă. Și bărbați slabi, dar cu un caracter puternic. Am cunoscut bărbați care și-au vândut sufletul pentru o femeie. Am cunoscut bărbați care au iubit fără limite. Și bărbați care au pus preț pe dragoste. Bărbați care au adus lumină în viața unei femei. Și bărbați care s-au schimbat dintr-un simplu moft al ei. Am cunoscut femei care au iubit suficient de mult încât să facă fericit un bărbat. Și femei care au schimbat omul lor doar ca să-și adauge un plus la fericire. Atunci cine e bărbatul și cum iubește femeia?

O femeie care iubește va căuta să vadă în bărbatul ei un tot întreg și nu doar bucăți frumoase. Îl va iubi cu bune și cu rele, cu grija și deprinderile lui, cu siguranța și principiile de viață. Îi va iubi hotărârea și neîndemânarea. Îl va iubi când e vesel și morocănos deopotrivă. Îl va iubi când va repara ceva în curte sau când nu-i va ieși cu gătitul. Pentru că va ști că a încercat. Îl va iubi ca amant și ca prieten. Pe omul cu cămașă, în blugi și în tricou sau fără de haine, alături de ea. Omul în ciorapi și omul care stă două ore în baie. Cel care iese după țigări la unu noaptea și revine cu un kilogram de căpșuni. Îl va iubi când e supărat și când o sărută pe frunte. Când are momentele lui de singurătate și când o vrea aproape. Va iubi omul ei și atât.

Femeia care te iubește nu te va schimba. Ea te va completa. Da, îți va aduce aminte în fiecare dimineață să te îmbraci bine, să nu uiți să iei pâine când te întorci acasă sau să mai lași din privitul meciurilor de fotbal, dar tot spre binele tău și al vostru. În rest, ea îți va fi alături, ca prietenă și iubită. Va pune întrebări când te va vedea îngândurat, te va susține când vei lua decizii și se va bucura alături de tine când vei reuși. Dar nu te va schimba. Nu îți va schimba caracterul, personalitatea, trăsăturile și gândurile. Pentru că de omul din tine s-a îndrăgostit și de felul tău de a fi. Te va completa în schimb cu firea ei mai frumoasă, mai caldă, mai sensibilă. Îți va opri sufletul rebel cu două săruturi date dimineața. Îți va cunoaște neajunsurile și le va completa cum poate mai bine. Nu va trăi dragostea ca pe un moft, găsind potrivit să îți ceară prea mult, să îți reproșeze și într-un final să te transforme. Îi va fi plăcut să te știe puternic, hotărât, al ei, dar nu schimbat dintr-un capriciu. Pentru că te va respecta. Pentru că va avea încredere în tine. Pentru că te va iubi. Iar tu dacă o iubești vei fi cel mai bun.

 Iar tu dacă o iubești vei fi cel mai bun

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
De vorbă cu Emma - Vitali CipileagaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin