4. časť

541 30 0
                                    

"Povedz mi, Maja .. ja netuším ako sa s nimi mám rozprávať? Slovensky? Anglicky?" Pozrela som sa ňu, keď sme si po kontrole z lietadla prevzali batožinu a mierili k východu z letiska, kde nás mal čakať pán, u ktorého sme všetky mali pracovať. Ako naschvál to počuli aj ostatné baby, ktoré boli tiež veľmi zvedavé. Pri všetkých tých myšlienkach som celkom zabudla myslieť na to, ako sa budeme dorozumievať. 

"Nebojte sa baby." Mávla rukou Dani. "Toto sú ľudia a podnikatelia na úrovni, mama ma ubezpečovala, že sa nemáme čoho báť, pán Jurković vie hovoriť aj po slovensky, už pár rokov zamestnáva slovenské brigádničky." Všetky sme na ňu prekvapene pozreli, pretože túto skutočnosť nám akosi zamlčala, ale každopádne sme boli rady lebo sme sa nemuseli trápiť s ich jazykom.

Začína sa TO! Vonku vládlo nádherné počasie. Morský vzduch bolo cítiť hneď pri prvom nadýchnutí a bóra (tak sa volal vietor, ktorý tam fúkal) osviežovala rozpálené telo. Radosť žiť, povedala som si a schuťou sa vybrala za dievčatami, ktoré hľadali pána Jurkovića.

"Dámy, srdečne Vás vítam." Pred nami stál skutočný gentleman, ale trošku vo svojskom oblečení. Žiadny oblek ani dlhé nohavice, to sa tuna vôbec nenosilo. Privítal nás zábavný pán, oblečený v šortkách štýlu Hawai a krátkom tričku. Všetky nás s úctou pobozkal na chrbát ruky a potriasol ňou.

"Tu budete ubytované." Priviedol nás do jedného z hotelov, ktoré vlastnil. Vôbec som si to takto nepredstavovala, toto bolo úžasné! Bola som veľmi nadšená. K dispozícii sme mali iba dve lôžka. Teda jednu dvojizbu kde som bola ja s Dani a ostatné baby boli v ďalšej dvojizbe, vedľa nás na rovnakom poschodí. Boli sme hneď na prízemí a z balkóna sme mali výhľad na more, ktoré nám takmer máčalo špičky nôh.

"Môžete sa teraz vybaliť slečny, a neskôr sa stretneme u mňa v kancelárii, na recepcii vás už budú čakať. Potom sa porozprávame o ostatných veciach." Prívetivo nám ukázal všetky miestnosti a skontroloval, či je všetko v poriadku. Prikývli sme a odprevadili ho na chodbu kde sa s nami rozlúčil. Začudované sme všetky vbehli naspäť do izieb a potom na náš spoločný balkón, teda čo by balkón, nádherná obrovská terasa.

"Toto, že je náš šéf? Veď on je tak milý a ohľaduplný." Čudovala sa Maťa.

"To teda je, ale asi nevieš o tom, že chorvati to takto majú v krvi." Poinformovala nás znovu Dani.

"Veď toto je úžasné!!" Pišťali sme, ako šialené čím sme asi upozorňovali na ostatných hostí hotela, ktorý boli ubytovaní nad nami.

"Nemôžem sa dočkať, kedy už konečne pôjdem pozrieť kuchyň." Prerušila prúd radosti Veronika.

"Ty budeš variť?" Prekvapene som na ňu pozrela. "Samozrejme že to ešte neviem, ale bola by som veľmi rada ak by som sa tam dostala."

Ďalšie rozhovory sme nchali na neskôr a radšej som sa spolu s Danielou pobrala na izbu aby sme sa vybalili a trošku sa dali do parády pred tým, ako oficiálne nadvižeme a vlastne začneme náš nový život tu.

"Na tejto strane sú moje veci, dobre? Dúfam, že si to nepomýliš." Informovala ma Daniela pri tom ako si ukladala svoje veci do poličky v našej spoločnej kúpelni. 

"Dobre, už mi to nehovor stále dookola, nie som blbá. Poď mi radšej pomôcť s tým, čo si mám na seba obliecť. Naozaj si neviem vybrať." Stála som pred obrovským zrkadlom a nevedela sa rozhodnúť medzi dlhými šatami bez ramienok a potom naopak medzi kratkými šatami na ramienka.

"Radšej tie dlhé. Tie krátke veľmi provokujú, nechaj si ich na neskôr." Skonštatovala. Presne toto som na nej zbožňovala, bola úprimná a priama.

"Fajn, tak hádam by sme mohli ísť, nie?" Pripravená som sa postavila pred ňu.

"No konečne, čakáme už len na teba." Skríkli jednohlasne všetky baby..

"Vy ste už tu?" Prekvapene som nazrela do kuchyne kde sa mrvili jedna popri druhej.

..

Sedeli sme v kancelárii a čakali na pána Jurkovića. 

"Slečny, hádam ma nečakáte príliš dlho." S úsmevom vošiel do kancelárie.

"Ani nie." Mávli sme rukami. "Prepáčte mi, mám veľmi veľa práce, ale poslal som k vám môjho syna Kristijána, ktorý by mal každu chvíľu prísť.

.. v tom momente vstúpil do miestnosti chlap, ktorý mi svojim šarmom totálne vybil dych, bol dokonalý. 

My prince. / Summer Story/Where stories live. Discover now