16. časť

274 13 2
                                    

Ostal som ešte pár hodín u Mirabell doma, a počúval reči o tom ako bude na našej svadbe všetko krásne. Nebolo mi najlepšie keď som vedel, že o 2 týždne sklamem nie len ju ale jej rodinu a hlavne tú svoju, ale už som viac nemohol podliehať povinnostiam môjho povolania a tak som vedel, že mám len jednú možnosť. V rukách som mal tromf menom Patrick, ktorý bol vzhľadom celkom rovnaký ako ja. Veľmi rád by si prevzal po mne moje povinnosti a tak mu musím povedať svoj plán. 

Ostal som ešte pár dní pri Mirabell v Macedónsku aby sme vybavili pár vecí a formalít ohľadom svadby a ja som sa zabezpečil tiež istými vecami. Všetko mi išlo podľa plánu, ostávalo mi už len jediné - presvedčiť Patrika a veriť tomu, že mi Sabína všetko odpustí. 

"Mohli by sme sa porozprávať??" Neisto som sa opýtam Patrica keď sme boli sami doma.

"Hmm, o čo ide?"  Nezaujato zamrmlal.

"O teba a o trón." Povedal som aby som ho zaujal, čo zabralo a ihneď mi začal venovať svoju pozornosť. 

"Čo s tým?"

"Mám spôsob ako by mohol patriť tebe." 

"Tomu neverím." Sarkasticky sa zasmial. "Nedá sa vrátiť rozhodnutie otca, si predsa princ a .. tak to jednoducho je." Tresol rukou po stole.

"Nie, nerozumieš .. len ma počúvaj." Pokrútil hlavou no jeho túžba po tróne ho prinútila počúvať.

"Ak si namiesto mňa vezmeš Mirabell všetko bude tvoje." Pozrel sa na mňa s vyplašenými očami, či náhodou nežartujem.

"Je niekde skrytá kamera či si zo mňa vážne strieľaš?" Zvýšil hlas Patrik.

"Nie .. naozaj ver mi, zaľúbil som sa, ale do obyčajného dievčaťa nie do Mirabell, nechcem tento život, nechcem behať do Macedónska zakaždým keď na mňa zakričia, jednoducho sa vzdávam a chcem to prenechať tebe." 

"Mirabell si nevezmem." Odsekol prísne. "Za to trápenie mi ten trón nestojí!" 

Priznám sa, takúto odpoveď som nečakal, dúfal som že bude súhlasiť ale asi som bol dosť naivný ak by som veril tomu, že Patrk bude priahnúť po tróne až tak, že by bol ochotný si so mnou vymeniť identitu a vziať si Mirabell.

"Do šľaka!" Zanadával som, keď Patrick odišiel pretože som bol v bezvýchodiskovej situácii. Musel som ale rýchlo konať, súhlasil som so svadbou, na ktorej už teraz viem, že sa nezúčastním. 

Dobre fajn, upokoj sa.  Snažilo sa ma upokojiť moje podvedomie, ale vôbec to nepomáhalo. Potreboval som záložný plán a jediný ktorý som mal, som veril, že ho nebudem musieť použiť ale zdá sa, že nemám na výber. 

Poobede som Patricka zamestnal prácou mimo pracovne a dal som si k sebe zavolať Sabínu, a to neodkladne. Keď vstúpila dokancelárie, cítil som sa presne tak ako keď som ju videl po prvý krát. Bola očarujúca nie len svojou povahou ale aj charakterom. 

"Deje sa niečo?" Povedala chladne a ostala stáť.

"Prosím, sadni si na stoličku." Ukázal som rukou. 

"Ide o prácu?" Nervózne sa opýtala a snažila sa mi vyhýbať pohľadom. 

"Nie .. o nás dvoch." Keď som to vyslovil, prekvapene sa na mňa pozrela. 

"O nás?" Vypískla.

"Chcem byť len a len s tebou, nestojím o žiadnu Mirabell a nechcem byť ani princom, chcem len aby si bola moja a môj život bude dávať zmysel." 

"Pššt .. mohol by ťa niekto počuť." Začervenala sa, a ja som vedel, že už sa na mňa nehnevá. 

"Nevadí mi to, nech to počujú všetci aspoň budú vedieť aká je pravda .." Hlasno som kričal, čo ju prinútilo k tomu, aby sa postavila a zakryla mi ústa. 

"Milujem ťa." Povedal som cez ruku, ktorou som mal prekryté ústa. Znova sa začervenala a odpovedala to, čo som nečakal. "Aj ja teba." 

..

"Je to naozaj jediná možnosť? Nechcem sa skrývať." Povedala Sabi, pretože záložný plán sa jej akosi nepozdával. 

"Patrick nesúhlasil s výmenou identity .. kvôli svadbe."

"Akej svadbe?"

"Mirabell .. je to zložité ale musel som s tým súhlasiť, kvôli jej otcovi a tak, naozaj som nemal na výber."

"Kedy?" 

"Už o 2 týždne." 

Naozaj som si nemyslela, že sa táto situáciu vyvinie takto, ale srdce mi hovorilo, že on je ten pravý. Pri ňom som sa cítila tak ako pri nikom inom, bolo mi jedno, že odídem len nech budem s ním. Hocikto si mohol myslieť, že konám pod vplyvom zamilovanosti, z časti tomu aj tak bolo ale muž, ktorý je ochotný sa kvôli mne vzdať tróna a života v luxuse mi bolo jasné, že jeho city sú skutočné, tak ako tie moje.

Vedela som celý plán toho čo nás v nasledujúcich dňoch čaká, ale tešila som sa, lebo potom bude môj život celkom iný. 

Dlhá odmlka, a kvôli tomu, že ma akosí neláka tento príbeh písať a ani nič iné to ukončím, možno jedna dve časti a koniec. :-)



My prince. / Summer Story/Where stories live. Discover now