Chapter 7

165 17 41
                                    

🌷| Juultje

'Je kan niet boos doen" lacht Melanie, "Jahaaa, weet ik! Laten nou maar naar onze plekken gaan, straks zijn we nog te laat en jij wilt zeker niks missen van James zijn lelijke gezicht.'

- - - - - - - - - - - - -

We lopen het grote plein op waar de ziggodome aan ligt. Het is kwart over zeven. Ik staar met open mond naar de meterslange rij die zich voor de Ziggo-Dome heeft gevormd. "Drie woorden, we-gaan-dood!" gilt Melanie. Ik knik en we lopen richting de rij. Ondertussen pak ik de kaartjes uit mijn tas die ik van mijn broer had gekregen. We sluiten aan in de rij vol met meisjes. Tot onze verbazing zijn we al snel aan de beurt waardoor we binnen vijf minuutjes al binnen staan. Daarna lopen we door een soort duane die onze tassen doorkijkt. Gelukkig is alles goed dus hoeven we er niet lang te blijven staan.

Opgewonden kijk ik naar Melanie. "Eerst is toch het voorprogramma?" Vraag ik twijfelend. Ze knikt, "ja, James TW ofzo." Mijn ogen worden groter. Ik luister zijn liedje 'When you love someone' de laatste tijd echt super vaak. "Omg, echt waar!?" "Nee, ik maak een grapje" zegt Melanie sarcastisch. "Hoezo ben je blij, hij is lelijk!" "Maar hij heeft wel goede muziek" vervolg ik haar. Ze zucht en haalt haar schouders op. "Kom we gaan kijken bij de merch" zegt ze terwijl ze al een richting op begint te lopen.

"Fucking veertig euro voor een trui!?" Hoor ik een meisje zeggen dat voor ons staat. Ik bekijk de spullen die op een grote wand zijn gehangen, met de prijs erbij geplakt. Inderdaad, veertig euro voor een 'world tour' hoodie van Shawn. Maar ik wil er zo graag een hebben, ik heb er lang voor gespaard. "Ik ga zijn hoodie kopen" zeg ik vastbesloten. Melanie kijkt me aan en ik zie haar twijfelen, "zal ik er ook een kopen?" Ik schud een 'ja' met mijn hoofd, "dan zijn we twins, maar je moet het helemaal zelf weten, het is jou geld." Ik wurm me door alle fans heen die de merch aan het bekijken zijn. Ik sluit me aan bij de rij en wacht tot ik aan de beurt ben. Ik bestel de hoodie en reken hem daarna af. Ik loop weer terug richting Melanie maar zie na een paar seconden dat ze er niet meer staat.

Misschien is ze wel een paar meter opgeschoven of opzij gedrukt door de menigte. Ik probeer de donkerblonde lange haren van haar in de grote massa vinden, maar ze lijkt wel verdwenen te zijn. Met lichte paniek loop ik naar een plek waar het rustiger is. Ik probeer haar te bellen maar ze neemt niet op. Over ongeveer tien minuten begint het voorprogramma al, dus moeten we ook al op onze plekken zijn.

Na een paar minuten wachten komt Melanie doodleuk aanlopen in een hoodie van Shawn. "Melanie Mendes!" Gil ik op een boze toon, "waar was je nou!?" Ik loop naar haar toe en Melanie antwoord mij. "Een hoodie kopen" grinnikt ze. "Je had me dat best wel even kunnen mededelen" "daar is het nu te laat voor." Ik probeer zo boos mogelijk te kijken maar door die laatste zin van Melanie schiet ik in de lach. "Je kan niet boos doen" lacht Melanie, "Jahaaa, weet ik! Laten nou maar naar onze plekken gaan, straks zijn we nog te laat en jij wilt zeker niks missen van James zijn lelijke gezicht." "Nee dat zeker niet, voor geen goud!" Zegt Melanie niet menend terwijl ik haar meetrek naar onze ingang.

We lopen door de deur van de zaal richting vak E. "Welke stoelen hebben we?" Vraagt Melanie terwijl we door de grote hal lopen. Ik bewonder de grootte ervan, zo veel plekken voor zoveel mensen. Er is een groot podium dat word belicht door het scherm erachter, waarop het logo van Shawn staat: 'Shawn Mendes Illuminate world tour.' De zaal is al behoorlijk gevuld door fans en ik loop richting onze plekken. "Stoel 29 en 30" lees ik hardop voor van het kaartje. Zoekend loop ik langs alle stoelen en bestudeer ik de nummers. "25, 26, 27, 28" "29 en 30!" Antwoord ze terwijl ze al plaatsneemt. Ik klap het stoeltje uit en ga zitten. Onze stoelen zitten recht naast een paar panelen waar het licht en geluid word geregeld. "Juul, als ik nou even aan die mensen daar vraag of jij mag meezingen..." ik onderbreek haar. "Nee!" Lach ik. "Diep vanbinnen zou je het willen, ik ken je langer als vandaag!" Ik houd mijn lippen strak op elkaar, ergens heeft Melanie gelijk. Maar ik heb plankenkoorts, waardoor ik niet op het podium wil staan. En al had ze het gevraagd, het was toch niet gelukt. Ik haal mijn schouders op en mijn op elkaar gedrukte lippen vormen een zwakke lach. "Hoelaat is het?" Vraagt Melanie, "kijk op je telefoon" "die zit in mijn jas, en daar zit ik nu op" "dan haal je je telefoon uit je jas" "maar jij hebt hem op je schoot liggen!" Lachend grist ze mijn telefoon van mijn schoot af, "6 voor half 8" zegt ze en ze gooit hem weer terug op mijn schoot. "Dankjewel Juultje dat ik even mocht kijken op je telefoon hoelaat het was" probeer ik Melanie zo goed mogelijk na te doen. "Dankjewel" grinnikt Melanie. "Ze zijn wel laat" "James moest zeker eerst poepen voordat hij op moest" Melanie proest het uit en ik lach mee. Twee blonde meisjes die naast ons zitten kijken ons verward aan. Op dat moment word het in de zaal wat donkerder en beginnen alle fans keihard te gillen. Het logo van Shawn veranderd in die van James die na enkele seconden komt oplopen met een akoestische gitaar in zijn handen. Ik gil mee en zie dat Melanie nog steeds aan het lachen is.

"When you love someone" zing ik mee. Het lied eindigt en het publiek klapt en gilt. Hij bedankt ons en loopt daarna het podium af. Het logo van Shawn komt weer in beeld en het podium word omgebouwd voor de band van Shawn. Na een paar minuten word er een kleine film op het grote scherm afgespeeld waardoor iedereen steeds harder begint te schreeuwen. Door het filmpje word de spanning steeds verder opgebouwd en opeens valt het helemaal stil. Iedereen wacht hoopvol op een teken van Shawn. Een paar meisjes schreeuwen 'I love you' door de zaal. Net nadat een gedeelte van het publiek begint te praten word het intro van 'there's nothing Holdin' me back' word gespeeld. Ik sta op van mijn stoel en begin hard te gillen. Na een paar seconden komt Shawn met een soort lift naar boven en begin ik nog harder gillen, volgens mij heb ik nog nooit zó hard gegild. Daar stond hij, degene die zoveel meisjes blij maakt. "I wanna follow where she goes" schreeuw ik met de zuivere stem van Shawn mee. Ik vloei al snel mee in de muziek waardoor ik begin te genieten.

- - - - - - - - - - - - -

Ik heb slecht nieuws... ik heb namelijk per ongeluk een hoofdstuk verwijderd dat nog niet online stond. Ik dacht dat het hoofdstuk dubbel was dus verwijderde ik het goede hoofdstuk! Ik vind mezelf echt een sukkel en ik baal echt heel erg aangezien ik in elk hoofdstuk heel veel tijd en moeite steek en ik opgelucht ben als ik het hoofdstuk af heb geschreven. Ik heb tijd nodig om dat hoofdstuk opnieuw te schrijven en misschien wat andere hoofdstukken alvast vooruit te schrijven. Daarom zal er, ik denk over ongeveer 2 weken pas een nieuw hoofdstuk online komt. Het kan ook zijn dat het eerder of later gebeurd!
Het spijt me voor dat er zolang geen update komt!

- - - - - - - - - - - - -

Iedereen zo sorry voor dit stomme flut stuk, ik had hier gewoon geen inspiratie voor. Als ik ooit tijd heb om iets over te schrijven is dat dit hoofdstuk wel. Maar alsnog hoop ik wel dat jullie dit boek leuk vinden en blijven stemmen en reageren!
Liefs Mare 🌻
23'08'17

You stole my heart || Shawn MendesWhere stories live. Discover now