chapter 4

203 24 37
                                    

🌷| Juultje

'Heb je je wel goed ingesmeerd? Niet verbranden hé? Dat is slecht voor je" zegt mijn moeder bezorgt, "Jahaa" zucht ik'

                    - - - - - - - - - - - - -

"I wanna love you with the lights on" zing ik terwijl ik de warme douche stralen over me heen laat glijden. "Hold you till the night is gone" ik pak een fles shampoo met Zwitsalgeur en masseer het in mijn haar. Ik laat het even zitten en spoel het dan uit. Ik draai de douche kraan dicht en droog mezelf af. "Juul ben je bijna klaar?!" Hoor ik mijn vader van beneden roepen. "Ja!" Schreeuw ik terug. Ik trek mijn kanten ondergoed aan en kleed me verder aan met de kleren die ik al had klaargelegd. Ik ruim nog even mijn tandenborstel op en draai dan de handdoek om mijn haar. "Ik ben klaar!" Ik hoor dat mijn vader naar boven komt en ik loop de badkamer uit.

Ik ga zitten op de stoel en ik schuif mezelf aan de gedekte tafel. "Ik heb je een gekookt eitje gemaakt" zegt mijn moeder en ze wijst naar het eitje in de eierdop."Dankje" zeg ik met een brede glimlach tegen mijn moeder. "Goed geslapen?" vraagt mijn vader, ik knik. "Mogen we zondag langs Thomas gaan?" Vraagt Selena, mijn kleine zusje. Ze is acht jaar jonger dan mij dus negen. Haar bruine lokken vallen langs haar gezicht als ze een hap neemt van haar boterham met pasta. Ze heeft als enige van de familie samen met mijn moeder bruin haar. Zelf heb ik rood, rossig haar. Haar fel blauwe ogen staren naar haar kop thee. "Ja is goed, ga je ook mee Juul?" "Ja, natuurlijk" zeg ik snel. Ik neem een slok van mijn warme chocolademelk. "Wanneer mocht Thomas ook al weer een weekend naar huis?" Vraag ik. Mijn moeder zie ik nadenken, "over twee weken" zegt ze.

"We hebben besloten dat we vandaag naar het strand gaan" zeggen mijn vader en moeder met een brede glimlach. "Nice" zeg ik, het is lekker weer en dan kan ik nog wat bruiner worden. "Mag Asa mee?" Vraagt Selena, ze wijst naar onze hond. Een grote, blonde labradoedel die kwispelend aan komt lopen. "Nee, dat is veel te onhandig" zegt mijn moeder, Selena trekt een overdreven verdrietig gezicht. Ik loop richting de trap om naar boven te gaan.

Ik doe mijn bikini onder mijn luchtige, kanten jurkje. Ik pak mijn zonnebril en een grote blauwe badhanddoek. Ik stop het in een rieten zomertas en ren dan naar beneden om een zak paprika chips te jatten uit de kelderkast.

Na ongeveer een half uurtje rijden komen we aan op het hete strand. Het zand heeft een goude gloed door de warme zon. Mijn voeten tintelen zachtjes door het brandende zand. De zachte bries laat mijn haar dansen en ik kijk rond naar het overvolle strand. Overal zijn mensen, de ene is aan het zonnen en de ander is een gaatje aan het zoeken tussen alle honderden andere handdoeken. Kinderen spelen in de zee en maken dijken en zandkastelen. Jongens zijn met een bal aan het overvoetballen en meisjes zijn verliefd naar alle andere knappe jongens aan het staren.

"Ja daar!" Ik wijs naar een gaatje waar nog niemand ligt. We lopen ernaar toe en ik haal mijn handdoek uit mijn tas en leg hem gelijk neer. "Mama mag ik zwemmen?" Vraagt Selena terwijl ze haar duikbril pakt. "Sel je weet dat je hier niet onder water kan kijken hé?" Haar mond vormt een kleine 'oh' en ze haalt daarna haar schouder op. "Ga maar schat, ga niet te ver en blijf in ond zicht" zegt mijn moeder en Selena rent richting de troebele zee. Ik zucht even en plof dan neer op mijn handdoek. Ik pak de zonnebrand uit mijn tas en smeer me in. "Wat heb jij nou meegenomen?" Mijn vader wijst naar de zak chips die tevoorschijn is gekomen in mijn tas, dat was niet de bedoeling. "Uuuh, gewoon wat lekkers" grinnik ik. Ik trek mijn kleren uit en ga op mijn handdoek in de bikini liggen zonnen. "Heb je je wel goed ingesmeerd? Niet verbranden hé? Dat is slecht voor je" zegt mijn moeder bezorgt, "Jahaa" zucht ik.

Ik schrik wakker als ik enkele seconden geleden een voetbal op mijn kont voelde stuiteren. Ik kijken geërgerd naar een groepje jongens die aan komen lopen, die bal zal dan wel van hen zijn. Gelukkig hebben mijn ouders het niet gezien aangezien die aan het zwemmen zijn samen met mijn zusje. Een van de jongens fluit flirterig en knielt naar me neer. "Sorry voor de bal" zegt hij. Ik draai met mijn ogen en zucht even. Hij pakt de bal en ze lopen met zijn allen weer weg.

Ik ren richting mijn zusje de koude zee in. Na een paar meter is het water te sterk en val ik met een plons onderwater. Ik lach even als ik weer boven kom en ik zwem richting Selena. "Pak me dan als je kan" Selena begint als een malle te zwemmen en ik zucht even, kleine zusjes altijd. Mijn zusje zit op zwemmen dus zwemt ze honderd keer sneller dan mij, Rip. Ze zwemt als een speer weg en ik probeer haar bij te houden. Door het snelle zwemmen krijg ik een grote hap met zout water in mijn mond waardoor ik begin te kokhalzen waar een hoestbui nader volgt. Selena stopt met zwemmen en komt naar me toe. "Gaat het?" Vraagt ze, "jawel" antwoord ik terwijl ik nog zachtjes na hoest. Ik haat de zee, ugh.

"Ik heb honger" zeur ik terwijl ik neer plof op mijn handdoek. "Je hebt nog chips" zegt mijn vader. "Al opgegeten" grinnik ik. "Monique zullen we straks als avondeten bij het strandrestaurant eten?" Mijn moeder knikt, "ja goed idee." Ik glimlach breed, dat betekend dus lekker eten.

- - - - - - - - - - - - -

Ik zit nu bij verzorging en we hebben echt een kutklas Hahahah. Mvr Boers haat onze klas echt (die geeft ons vz) en ze is nu helemaal chagrijnig omdat ze ons les moet geven. Bc onze klas praat er altijd doorheen en vouwt super vaak vliegtuigjes. Zoals nu ook weer, hebben de kutjongens uit onze klas vliegtuigjes gevouwen met de naam van mij en een vriendin erop. 'Eva&Mare airlines' ik ga best wel stuk om die naam Hahhaha.
Vergeet njet te voten en reacties achter te laten, byee💓

Tja aangezien Supereenhoornx heeeel graag wilde dat ik weer een nieuw hoofdstuk zou plaatsen zet ik hem nu online! Trouwens ik ga Ilse snel weer meeten yaysyaysyays!!!
Liefs Mare🌻
7'09'17

You stole my heart || Shawn MendesWhere stories live. Discover now