Chapter 2

278 25 9
                                    

🌷| Juultje

'En oh ja, ik houd voor niemand mijn mond, en al helemaal niet voor jou" schreeuw ik hem na terwijl ik mijn middelvinger hoog de lucht in steek'

                    - - - - - - - - - - - - -

"Cause I know I can treat you better!" Zing ik hard mee met de muziek die uit mijn speaker galmt. Ik pak de shirts die mijn moeder heeft opgevouwen, loop richting de kast en leg mijn shirts op een plank naast mijn truien. "Tell me why are we wasting time on all your wasted crying" zing ik terwijl ik een blik werp naar mijn piano waar een klein stoflaagje op ligt. Ik kijk naar een poster van Shawn die ik slordig met roze plakband op mijn muur heb geplakt. Honderd duizenden meisjes dromen dat ze met hem kunnen trouwen, en ik? Ik zou denk ik nooit verliefd op hem kunnen worden. Ik vind hem leuk om zijn stem en zijn goede liedjes. Ik neurie mee met het laatste stukje van treat you better en pak daarna mijn telefoon om een snap te maken over 'hoe goed ik wel niet bezig ben.' Ik maak een foto van mijn kamer en zet er 'opruimen' onder. Snel verstuur ik hem en plof daarna neer op mijn gammele bureaustoel. Tevreden kijk ik naar mijn schone kamer die ik zonet heb opgeruimd.

"Wat heb je gedaan?" Vraagt mijn moeder nieuwsgierig als ik de woon-kamer binnenkom lopen. "Mijn kamer opruimen" zeg ik trots. Mijn moeder kijkt op van haar dikke boek en lacht even, "goed bezig" zegt ze. Er verschijnt een kleine glimlach op mijn gezicht en ik loop richting de bank. Ik pak de afstandsbediening van de houten salontafel en laat mezelf op de bank neer ploffen. Ik leg mijn telefoon naast mij neer en open Netflix op de tv. Ik zie dat de eenalaatste aflevering van riverdale online is gekomen. Ik luid een blijdschaps kreet. Mijn moeder kijkt me verward aan. "Wat heb jij nou?" "Er is weer een nieuwe aflevering van riverdale online gekomen" zeg ik vrolijk. Mijn moeder zucht en haalt haar wenkbrauwen op, "waar jij allemaal wel niet blij van word" mompelt ze. Ik wil net de aflevering starten todat ik zie dat Melanie mij berichten spamt.

'Juul'
'Juultje'
'Niet de aflevering kijken'
'Hallohoooo'
'Heei'
'Cole is hot'
'Juul'
'Reageer'
'Niet de nieuwe aflevering kijken!'

Ik begin spontaan te lachen om alle domme berichten die ze stuurt, dat ze er überhaupt moeite voor doet om zoveel berichten te sturen. Ik antwoord dat ik de aflevering niet zal kijken en ze vraagt of we het vanavond samen kunnen kijken. "Mam?" "Ja?" "Mag ik Alstjeblief, blief, blief, blieeff, logeren met Mel vanavond?" Vraag ik met mijn grootse puppy ogen en een brede glimlacht. "Jawel, als je maar bij Melanie slaapt. Want je vader en ik wilden toch vanavond uit eten gaan. Je zusje slaapt bij oma" zegt ze. Er krult een grote glimlach op mijn mond en ik app Melanie gelijk dat we kunnen logeren.

Ik pak mijn rugtas en open mijn kastdeuren. Ik pak een setje ondergoed en een paar enkelsokken. Ik kijk even naar mijn kleren en besef me dat ik morgen ook weer schone kleren aan moet aangezien ik al twee dagen met deze kleren rondloop. Ik pak mijn telefoon om te kijken hoeveel graden het morgen word. 21 graden maar!? Ik zucht even en doorzoek daarna mijn kast. Ik pak een zwarte highwasted broek met gaten en daarboven doe ik een legergroen, no-shoulder topje. Tevreden stop ik alles in mijn tas en loop daarna door naar de badkamer voor mijn toiletspullen.

Ik stap van mijn fiets af en zet hem tegen de heg aan. Ik loop naar Melanies huis. Het is een grote villa met een groene voortuin en een gebroken wit geschilderde voordeur. De kozijnen van de ramen zijn ook wit en het dak is bedekt met een grote lading stro. Voor de grote woonkamer ramen staan grote, houten potten met planten erin en de grote bakstenen schoorsteen boven op het dak maakt het plaatje af. Ik wandel richting de voordeur en bel aan. Door de wazige ramen van de voordeur zie ik een schaduw die steeds dichter bij komt. Ik hoor dat het slot word open gedraaid en daar staat mevrouw Zwiers, de moeder van Melanie. Ze heeft zoals altijd een strakke knot in, een klein laagje make-up en donkerrode hoge hakken. "Hallo Juultje, kom gezellig binnen" zegt ze met een brede glimlach. Ik knik en loop dan naar binnen. "Wil je wat te drinken?" Vraagt ze vriendelijk, "doe maar wat fris." Ze loopt weg uit de gang en ik zet mijn rugtas neer op een klein bankje waar ook andere tassen staan. "Mel, Juultje is er!" Roept ze vanuit de keuken. Ik hoor stampend iemand de trap afrennen. Dat zal Melanie wel zijn. Ik zie haar blonde haren swingen als ze van de laatste twee treden van de trap springt. "Juul!" Gilt ze opgewonden terwijl ze me een stevige knuffel geeft. Ik lach even.

"Zullen we buiten zitten, want ik heb het echt warm" ik knik. We lopen naar de grote achtertuin en ik neem plaats op een stoel. Melanie gaat tegenover me zitten en haar moeder zet een glaasje fris op de tafel voor ons. "Dankuwel" zeg ik terwijl er een glimlach op mijn mond krult. "Gaan we nog zwemmen?" Ze wijst naar het grote zwembad in haar tuin. "Code O" antwoord ik, "oh ja" ze knik begrijpend. "Weet je, die Lucas hè? Van het festival - ik schud een 'ja' met mijn hoofd- die heeft me toegevoegd op snap en we praten al de hele ochtend!" Zegt ze blij. Ik begin te lachen. Mel en ik waren naar een muziek festival en daar kwam ze een jongen tegen die in een band drums speelde. "Girl, jij fixt ze allemaal" gil ik. "I know!" Lacht ze.

Ik neem een aanloopje en waag een poging om bij Melanie achterop te springen. Met een harde dreun komt tot mijn verbazing, mijn kont toch op haar snelbinders terecht. Ik lach even en verlies daardoor bijna mijn evenwicht door een scherpe bocht die Melanie neemt. Ik gil en melanie begint keihard te lachen. "Je bent echt een sukkel" grinnikt ze, "jij ook" "dan zijn we samen sukkels" giechel ik.

Ik stap af en wacht even op Melanie die haar fietssleutel uit haar fiets rukt. "lukt het?" Vraag ik sarcastisch, ze begint te lachen en knikt daarna. Ik bekijk de grote M die hoog in de blauwe lucht je aandacht trekt. "kom" zegt Melanie, we lopen richting de ingang van de Mac. Na een paar meter naar binnen gelopen te hebben zie ik een lange rij met mensen voor de kassa. Ik zucht even maar hé, alles voor lekker eten. Melanie neemt plaats in de rij en ik volg haar. "Weet je al wat je wil?" "Uuhm, een middelgrote patat, frietsaus en een cheeseburger met een flesje water"  antwoord ik, ze knikt en we wachten totdat we aan de beurt zijn en bestellen dan.

"Zullen we buiten zitten?" Vraagt Melanie terwijl ze een placemat in haar handen heeft met ons eten en drinken erop. Ik knik en we lopen naar buiten. Ik neem plaats op een houten, typische MacDonalds bank. We pakken het eten en drinken wat van ons is en ik maak de deksel van het doosje waar mijn cheeseburger in zit open. Een heerlijke geur komt me tegemoet en ik neem gelijk een hap. "Eet smakelijk" zeg ik met een propvolle mond.

We lopen richting de prullenbak en ik schuif alle overgebleven spullen van het eten in de prullenbak.  Ik leg de placemat in een houder en we lopen richting de deur om te vertrekken. Voor me zie ik een groepje jongens aan komen lopen die hard aan het lachen zijn. Doordat de jongen met zijn placemat te veel afgeleid is loopt hij recht op Melanie af. Ik probeer Melanie nog aan de kant te trekken maar het is al te laat. Hij knalt tegen haar aan en zijn grote beker met cola neemt zijn vrije weg over de placemat waardoor het allemaal naar Melanie haar shirt glijd. Geschrokken kijk ik naar de situatie die is ontstaan. Door de cola is haar witte shirt in een keer bruin en schijnt haar bh ook door. De jongen krabt even in zijn nek en kijkt schuldig voor zicht uit. Een kleine 'oh' verlaat haar mond. Volgens mij weet ze niet wat ze moet doen of hoe ze moet reageren omdat het even stil is. Ik zet een stap naar voren, "ben je blind ofzo" sis ik. "Houd je bek" zegt de andere jongen waardoor de jongens beginnen te lachen. "Grappig" lach ik fake. "Ey hou is je bek" zegt weer dezelfde jongen. Melanie wappert een beetje met haar shirt om het te laten opdrogen. "Je wilt wel heel graag dat ik mijn bek houd hé? Wil je soms dat ik met jou praat, moet ik mijn bek daarom houden? Mocht je willen. Ik verlaag me niet tot jou niveau" snauw ik. Ik pak Melanie haar arm vast en loop in een stevige pas weg. "En oh ja, ik houd voor niemand mijn mond, en al helemaal niet voor jou" schreeuw ik hem na terwijl ik mijn middelvinger hoog de lucht in steek.

    - - - - - - - - - - - - -

Who runs the world.....GURLS!
We hadden vandaag sportdag met 28 graden Fml ik ben echt dood nu. En Annegien van @annegienschilling en  @fetching_tigerss van insta heeft m'n reactie geliked en ik ben nu zoooo blij!
Vergeet niet te voten en comments achter te laten (;
Liefs Mare 🌻
28'08'17

(Ik heb delen al van te voren geschreven! Ik hoef nu nog niet naar school Haha)

You stole my heart || Shawn MendesWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu