43."Τηλεφώνημα"

9.8K 919 54
                                    

Εξι μηνες μετά . (BITCH IM SHOOK)

Χαμογελουσα στα παιδιά που άφηναν της κόλλες τους , γραμμένες πάνω στην έδρα μου και με την σειρά τους μου χαμογελούσαν και αυτά .

"Έγραψες καλά Χάρη;" ρώτησα το τελευταίο παιδί που έδεινε το γραπτό του.

"Έτσι πιστευω" μου απάντησα ψιθυριστά και κοκκινησε , το συμπαθώ τόσο πολύ αυτό το παιδί , είναι πολύ έξυπνος , και δυστηχως για αυτόν τον λόγο αποκαλείτε με διαφορά ονόματα από τους συμμαθητές του.

"Χαίρομαι" του χαμογέλασα ακόμα μια φορά και στερέωσε τα γυαλιά του καλύτερα και πήγε να ξανά κάτσει στο θρανίο του μόνος του.

Ίσως να κάνω κάποιες αλλαγές στις θέσεις , βρισκόμαστε ήδη πιο μπροστά από τα αλλά τμήματα στην φυσική όποτε δεν νομίζω να είναι πρόβλημα αν χάσουμε μια φορά το μάθημα .

"Λοιπόν" ξεκίνησα να λέω και σηκώθηκα από την θέση μου "λέω να γίνουν μερικές αλλαγές στις θέσεις" είπα και τα παιδιά έβγαλαν διαφορά επιφωνήματα , που προφανώς δεν ήταν χαρούμενα .

Αναστέναξα αλλά το χαμόγελο δεν έσβησε από το πρόσωπο μου "εντάξει τότε αν θέλετε κάνουμε μάθημα κανένα πρόβλημα"

Και έτσι όλα τα παιδιά μέσα σε δευτερόλεπτα σταμάτησαν τις φωνές , χαμογέλασα και πήρα το χαρτί που έχω μπροστά στην έδρα.

"Καταρχάς" είπα χωρίς να τους κοιτάω "οι θέσεις αυτές θα ισχύουν μόνο στο μάθημα μου στα αλλά καθίστε όπως σας έχουν" σήκωσα τους ώμους μου χωρίς να με πολύ νοιάζει για τα αλλά μαθήματα και τις θέσεις τους.

"Χάρη θα κάτσεις μαζί με την Ηλιανα" είπα και έφτιαξα το κενό πλάνο κοιτώντας το παλιό , σήκωσα το κεφάλι μου αφού σημείωσα την αλλαγή , και είδα τον χάρη να την πλησιάζει με ένα μικρό χαμόγελο .

Όχι ότι τον έχω πιάσει να την κοιτάει πολλές φορές , αλλά το έχω κάνει .

Η Ηλιανα του χαμογέλασε και αυτή , ενώ η διπλανή της αναστέναξε και σηκώθηκε από την θέση της με την τσάντα της στους ώμους της και τα πράγματα στο χέρι της , δηλαδή το στύλο της και τα βιβλία.

Πάντως νωρίς το θυμήθηκα αυτό με τις θέσεις , πάντα προσπαθούσα να βρω τρόπους για να "ενωσω" ουσιαστικά την τάξη κι τα κατάφερνα αρκετά καλά , αλλά τον Χάρη ακόμα τον έκαναν λες και είναι κάποιος ασήμαντος σε σχέση με αυτούς , και τώρα τρεις μήνες πριν τελειώσει και αυτή η σχολική χρόνια , μου ήρθε αυτή η ιδέα .

Ο λυκειάρχηςWhere stories live. Discover now