Chapter 23 | "The White Tower."

37 2 0
                                    



31.01.2014, 10:30

Времето беше мрачно. Нещо типично за Лондон. Но нямаше изгледи да вали, просто си бе мрачно. Сякаш и природата предусещаше, че ще се случи нещо. Показваше най-мрачните си дебри. Искаше да се скрие от нещо зло. Но не можеше. Това, което бе писано да се случи, щеше да се случи. Независимо на каква цена.

Даниел стоеше в кабинета си. Този път чувството му бе в пъти по-силно от преди. Нещо определено щеше да се случи. Тя каза, че е останало малко и съвсем скоро всичко ще излезе наяве. Картите ще бъдат поставени на масата. И най-силните козове ще са на лице. Изведнъж се сети за бронежилетката си. Държеше я в колата си. Реши да провери дали е там. Бе му изключително неспокойно. Когато отключи колата и видя, че е там забеляза, че лявото предно стъкло е спуснато с няколко милиметра. Тогава забеляза и нещо на предната седалка. Веднага затвори задната и отвори предната. Взе листа и седна. Този път сякаш не искаше да го отваря. Нямаше да е на добре..

"Ето, че и краят дойде. Това е последното съобщение, което получаваш от мен. Време е да се срещнем и да научиш всичко. Тази вечер точно в полунощ на Кулата Тауър. Ще те очаквам. Не е трудно да проникнеш в обществена сграда, само трябва да се слееш със сенките. Щом аз го мога значи и ти можеш, а ти си полицай. Ела на най-високата част на Бялата кула, сам! Време е за dernier spectacle, Даниел Джеймс!

- Lis"

Тази вечер в полунощ всичко щеше да се разкрие! Искаше да отиде сам. Не бе ли по-добре да каже на всички и да отидат с полицейски патрулки цялата полиция? Но тя бе толкова умна, че щеше да ги усети от километри. Не, не беше добра идея да каже на другите. Той трябваше сам да се изправи срещу нея. Очи в очи. Но думите ѝ някак го плашеха.. последно представление. Със сигурност бе намислила нещо. Щеше да извърши някоя глупост определено. Обаче първо, как щеше да проникне във видна обществена сграда?! Тя се охраняваше толкова добре. Вярно е, че той беше полицай, но да успее да проникне в такава сграда и да се качи на една от най-важните ѝ кули.. беше наистина опасно. Ако го хванеха щеше да си навлече големи проблеми. Но заради това разследване щеше да рискува. Провери пистолета си, беше зареден. Взе у себе си няколко резервни пълнителя, нямаше да рискува. Щеше да облече и бронираната си жилетка. Провери в интернет всичко относно Тауър. Състави си план. Работното време свършваше в 18:00. Той щеше да отиде по-рано там. Бе измислил всичко. Само се надяваше планът му да успее и да има много туристи днес.

The Perfect MurderWhere stories live. Discover now