Chapter 13 | "If the sun never goes down."

45 4 0
                                    


09.01.2014, 15:30

Четвъртък, толкова близо до петъка и до така очаквания уикенд. Кой не обича уикендите? Можеш да си починеш, да забравиш за работата, а може би и за проблемите..

Даниел разглеждаше докладите и си водеше записки. Трябваше да действа и то веднага. Всеки ден без нищо ново беше загуба на време. Време, което нямаше. Трябваше някак да разгадае психиката ѝ. Да се слее с умът на убиец психопат. Обаче как? След като се прибра у дома намери поредното съобщение. Взе го и веднага го отвори. Отвори листа и зачете.

"Здравей за пореден път. Престани да си блъскаш главата за нещо ново и да препрочиташ докладите. Няма да ти имаш никаква полза. Както ти казах, аз мога да ти дам това, от което имаш нужда. Единственото, което се изисква от теб е да чакаш. Първо ще чуеш историята ми – после ще си получиш своето. Трябва да си чувал за Испанската империя. Тя е заема огромни територии по цялото земно кълбо – в Европа, Азия, Америка, Африка и Океания. Това време в испанската култура е наричано Златния век. Това е най-глобалната империя в историята на човечеството. Испания става известна като империята, където слънцето никога не залязва. Замислял ли си се какво щеше да стане ако слънцето никога не залязва?

- Lis"

Този път в думите ѝ имаше още повече мистика. Можеше да се разбере в преносен, но и буквален смисъл. Нарочно не бе довършила с нещо друго. Искаше да го накара да загатне какво точно се опитва да му каже. Ако слънцето не залязваше нямаше да има нощ, нито мрак.. а следователно тя нямаше да може да се скрие в дебрите на нощта когато ги бе убила. Нима намекваше, че съжалява? Или пък говореше за империята. След средата на 16 век настъпва криза и така империята малко по-малко се погубва. Ами ако говори за погубването на нещо друго.. Също на нещо ценно и силно, но поради някакви причини се е разпокъсало. Но защо? Какво се е случило? Но тя сама каза да изчака. Значи въпреки всичко може би иска да се предаде, но не и преди да му разкаже това, което иска. Но колко ли време щеше да отнеме? Това прерасна в нещо повече от невъзможен случай. Тя искаше, щеше да му се довери когато е готова. И той ще я чака. Рано или късно щеше да се додаде и да се предаде. По-добре късно от колкото никога.

Имаше и един медальон Ин-Ян. Всъщност бяха два, разделяха се. То можеше да се вземе и като слънце. Може би разбито на две или пък разделено. Обвиняваше One Direction заради някаква раздяла. Това беше доста странно. От къде ги познаваше? Той разпита всичките им близки и познати. А пък може би е изтрещяла фенка, която е тръгнала да си отмъщава на идолите си за нещо. Вариантите са доста. Но защо да си блъскаше главата да го мисли? Тя сама каза, че ще се предаде когато е готова, а това означаваше че няма смисъл да се затормозява повече. Но бездействието и очакването са най-трудни..

The Perfect MurderWhere stories live. Discover now