Chapter 2 | "Let the case begin!"

86 7 0
                                    

Награда Cross Award за най-добър трилър!

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Награда Cross Award за най-добър трилър!

https://catf.alle.bg/

16.12.2013, няколко часа по-късно

Даниъл бе преназначен в ЦЛУ(Централното Лондонско управление). След като всичко бе готово той събра вещите си и бе напълно готов да отиде на новото си работно място. Качи се в колата си Шкода Октавия модел от 2006, черен на цвят. Беше доста хубава. След като пристигна огледа мястото. Пое си дълбоко въздух, който изпълни дробовете му. Честно казано отдавна искаше да постигне това, но все не можеше. Но сега нямаше да изпусне тази златна за него възможност. Щеше да се докаже пред всички като реши най-неразрешимия случай. Щеше да го постигне нещо невероятно. Нямаше да се откаже от това лесно,щеше да упорства до самия край. Навлезе в голямата сграда и се насочи нагоре по стълбите. Първо трябваше да се срещне с директора. Стигна кабинета му и почука. Когато чу "Влез" натисна дръжката и съзря възрастния мъж зад бюрото. Приближи се и по подтикване от него седна на единия стол. Шефът подаде ръката си към него. Той го погледна леко изненадано, но с пълна увереност се здрависа с него.

- Даниел Джеймс.. Момче, знам че можеш да се справиш с този случай. Имам вяра в теб и не мисля, че ще ме разочароваш. В досието си имаш някои дребни провинения..-прекъсна за миг, което накара Даниел да се изпъне като на тръни. Да, не бе от най-примерните полицаи или въобще хора, но.. бе изключително добър в работата си.-Но точно заради тях си идеален да поемеш случая.-с едва забележима усмивка завърши той.

Даниел гледаше повече от шокирано. Ирисите щяха да изскочат от орбитите му. Нима току що го похвали заради провиненията му?! Не,или полудява или това е най-откачения му,но и най-страхотния сън някога.

- Ще имам на разположение каквито средства са ти необходими. Важното е да започнеш час по-скоро с разследването! Разчитай на помощта на други полицаи, всичко което имаме по случая за сега и прочие.-продължи той.

The Perfect MurderWhere stories live. Discover now