Chapter 10 | "Which bloodsucker do you prefer?"

41 4 0
                                    



03.01.2014, 14:35

Убийца.. кой би се сетил? Но как е надвила петима добре тренирани мъже? Трябва да е била доста красива, за да ги спечели някак си. А може би е била фенка? Но техните фенове главно са в границите дванадесет-шестнадесет години. Нима една тийнейджърка с бушуващи хормони се е осмелила на това? Не, няма как да е възможно. Те по-скоро са ги боготворели, но да ги убият – никога. А така наречените 'хейтъри'? Те са антагонисти, меко казано не са харесвали групата, но защо ще тръгнат да се занимават с убийства? Твърде пресилено е за някакви деца. Феновете и хейтърите са юноши, няма как да са способни на такова деяние. Твърде умно, прецизно и така добре изпипано е направено убийството. По-скоро е присъщо за професионален убиец, но повечето са мъже на средна възраст тридесет четиридесет години, на които дори не им пука за тези 'хлапета'. Тя може би е била здравата хлътнала или пък обсебена от тях? Обикновено човек когато е влюбен в някого не го убива, но не при всеки любовта е споделена и още повече – възможна. Едно най-обикновено и невзрачно момиче и петима световно известни и едни от най-красивите мъже. Една доста вероятна причина. Но разбира се, не единствена..

Даниел стоеше и размишляваше. Случаят навлезе по-дълбоко от колкото си мислеше. Всъщност това, което научи до сега не беше никак безполезно. А последното разкритие.. то бе изключително голямо. Замисли се дали да не каже на шефа си, но когато му обясни, че го е разбрал от анонимни бележки той няма да го вземе на сериозно. Случаят бе даден на него, той си го разследваше, защо трябваше да казва нещо такова на останалите заради, което щяха не само да му се присмеят, но и да го вземат за луд? А още повече и да го лишат от този така желан случай.. Не, нямаше да рискува толкова много. По-добре да си замълчеше и да продължи разследването. Щом достигнеше до нещо наистина сериозно и с доказателство щеше да им каже, но не и сега.

В кабинета си имаше един сейф. Вътре държеше онези неща, които му изпрати Ли. Опита варианта да разбере къде са щамповани кърпичките, но не се оказа толкова лесно. В днешно време никой не се интересува от история и въобще не знае какво може да символизира кралската лилия! Когато откри, че има доста места, на които можеш да си я щамповаш разбра, че не е толкова лесно колкото предполагаше..

Няколко часа по-късно беше приключил за днес и пътуваше към дома си. Разбира се, как да не попадне във вечерното задръстване? Отегчаваше го. Защо трябваше да е толкова трудно? Не, не задръстванията, а разследването.. Искаше да има улики, да открие убиеца, всичко да излезе наяве и просто да си бъде както трябва.. Но уви, не беше така. Когато най-после се раздвижи колоната той зави в една не толкова натоварена улица. Там безпроблемно стигна до жилищната сграда. С една провлечена походка се насочи към входа. Качи се с асансьора. Извади ключовете и щеше да отключи когато забеляза кутия на прага, която за малко не помете. Наведе се и я взе. Нямаше нужда да се чуди от кого е, беше ясно. След като влезе у дома отиде в хола и седна на дивана. Отвори я и вътре съзря веднага пакет кръвна банка. Взе го и видя етикета. Всичко си бе редовно, беше от някоя болница. Нима тази откачалка е откраднала банка от болница? Но това е за хората не за тъпите ѝ игрички! Луда! Реши да види бележката ѝ този път.

The Perfect MurderWhere stories live. Discover now