Chapter 22 | "Countdown."

44 3 0
                                    


В един момент настъпва време за действие. Трябва да действаш сега или никога. Нещо или някой се крие в сенките и ти трябва да го намериш.

Рожденият ден на Хари Стайлс наближаваше. Сега щеше да навърши двадесет години. Щеше да има юбилей... наистина много жалко, че умря толкова млад. Младостта и живота му се изплъзнаха като вода от ръцете. Но какво да направиш – съдба. Даниел бе напрегнат. Сякаш предусещаше, че нещо лошо ще се случи. Не го свърташе на едно място. Трябваше да върши нещо иначе щеше да откачи да стои закован на стола. Днес реши, че трябва да обикаля по улиците и да дежури там. Когато слезе при колата си в чистачките имаше защипан лист. Веднага го взе.

"Тик-так часът ще настъпи много скоро.

Приготви се, готов ли си да научиш истината? Но първо, защо не се разходиш до историческия музей? Разгледай залите, може пък да намериш нещо.

- Lis"

Предчувствието му не бе случайно. Скоро ще се разбере всичко. А сега очевидно отиваше в музея. И без това щеше да излезе и да обикаля. Без да се замисля повече се качи в колата и потегли към музея. Когато пристигна в музея си плати билета за вход и започна да разглежда. Но как по дяволите се очакваше да знае къде точно има нещо като целият музея е огромен?! Влизаше от зала в зала. Мина през пещерните хора, египетски артефакти, хуни и куп други исторически неща. Накрая несъзнателно се насочи към друга зала. Оказа се в ирландската част. Имаше симулация на дъга и два гнома в край ѝ с гърненце със злато. Това му навя една идея. Отиде точно към него. Вътре имаше малка смачкана хартийка. Едва ли е случайност, в живота няма случайности. Взе я и я разгъна. Имаше точно това, което очакваше.

"Ирландската зала в чест на Найл Хоран. Момичетата много харесваха акцента му и даже той не разбирал защо. Честно казано и аз не ги разбирам. Какво намираха въобще в него? Той нямаше красота като другите, глас.. горе-долу. Смъртта му си бе заслужена, не трябва на никого. Но стига съм губела времето ти. Знаеш ли, че музеят има планетариум и днес е отворен за посетители? Търси съзвездието Близнаци.

- Lis"

Или с други думи "Даниел отиди в планетариума". Като послушно кутре се насочи към последния етаж където бе планетариума. А какво се предполагаше, че трябва да гледа в съзвездието? С мислене нищо нямаше да стане затова просто отиде там. Вътре в залата имаше човек, който помага на посетителите, които искат да разгледат или да видят нещо конкретно. Човекът включи прожекцията и зачака.

The Perfect MurderWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu