-59-

7.3K 407 54
                                    

"Aybars Çelik, lütfen kokpite gelin." İsmim anons edilince Elimdeki suyu heyecanla yerine koydum. Alkım yanındaki kadın pilot ile uçuş yapacağını söylediğine gelmek istediğimi diretip durmuştum. Sadece kargo taşıyan uçakta bir hostes, ben, Alkım ve diğer kadın pilot Serpil vardı. Yerimden doğrulup kokpite ilerledim. Camdan baktığımda yeterince yüksekte olduğumuzu görmüştüm.

"Efendim?" Dedim kokpitin kapısını aralarken. Serpil uçağa bakıyordu Alkım ise ayakta dikiliyordu. Yanına yaklaşıp iyi olup olmadığını kontrol ettim. İyiydi.

Elimi alnına koyup ateşi var mı diye baktım. Yüzü kızarıktı. "İyi misin?" Elimi kavrayınca şaşkınlıkla ona baktım. Alkım yutkundu ve diz çöktü. Gözlerimi büyütürken üniformasının iç cebinden kadife bordo bir kutu çıkarttı. Dilim tutulmuş gibi hiç ses çıkartamadım.

"Gökyüzünde tanıdım seni ve gökyüzünde sevdim. Hayatıma girdin. Beni elimden tutup gökyüzüne çıkarttın. Her gün uyanmama şükür eder hale getirdin. Sevdin beni. Seni sevmeye çalışmamı gördün. Uyurken öptün, öperken uyandırdın. Gecem oldun, gündüzüm oldun. Güneşim oldun. Ayım oldun. Görmediğim güzellikler için gözümü açtın. Yanımdasın sürekli ne yaparsam yapayım terk etmedin beni. Delirttim seni her gece. Saçma şeylerden kavga ettim. Evden gittim. Gece eve dönmedim. Abarttım bir hafta eve dönmedim. Pişman olup sana geldiğimde ise sanki seni geceler boyu ağlamaktan yıpratan kadın değilmişim gibi kapıyı açıp boynuma sarıldın. İyi miyim diye baktın. Senden başka hiç kimse bu kadar sevmedi beni. Senin kadar güzel kimse sevmedi." Yavaşça yüzük kutusunu açtı ve parlayan tek taşı gözlerimin önüne serdi.

"Hatırlıyor musun 'ben olsam bu parmaklarda bir tektaş görmek isterim.' demiştim sana. Ben oldum ve parmağında o tektaşı görmek istiyorum Aybars. Benimle evleni...?"

"EVET!" Attığım çığlıkla Alkım kahkaha atarak bana sarıldı. Benden yavaşça uzaklaşarak elimi kavradı ve yüzüğü parmağımdan geçirdi. Dudaklarımızı birleştirdiğinde Serpil'in kahkahası ve alkışını duymuştum. Aynı zamanda hostes kızın alkışı. Yavaşça Alkım'dan uzaklaştım. Elini belime koyup sıkıca bana sarıldı.

"Mükemmel zamanlama. İniyoruz herkes yerlerine." Serpil bağırınca Alkım elimi bir kere daha öpüp pilot koltuğun geçti. Kokpitten çıkıp hostesin yanındaki yerime geçtim. Kadın elindeki kameradaki videoyu bana doğru gösterdi. Hızla telefonları kapatırken elimdeki yüzüğe baktım.

Kızları ziyaret etmek amacıyla Alkım'ın gönüllü olduğu uçuşa katılmak ile dünyanın en harika şeyini yapmıştım resmen. Yaklaşık 25 dakika sonra Alkım kokpitten çıkınca açılan uçak kapısından inmek için onu takip ettim. Aşağı indiğimizde benden önde olduğu için ona doğru seslendim durunca koşarak kucağına atladım. Düşmemem için bana sıkıca sarıldı. Hostesin peşimizden getirdiği iki küçük valizi aldı beni kucağından indirip.

"Bana evlenme teklifi ettin." Diye bağırdım ona bakarak. Kafasıyla onayladı. Beraber havaalanından çıktık. Alkım taksi çevirdi. Sena'nın evine doğru giderken telefonumu açıp Sedat'ı aradım.

"Kanka."
"Buyur bi tanem Aybars'çığım."
"Sana bir haber vermeliyim"
"Ne?"
"Böyle olmaz!"
"Şimdi derse gireceğim. En yakın zamanda buluşalım."
"Tamamdır."

"Galiba Sedat şok geçirdi." Dedim telefonu gösterirken. Alkım gülerek kafa salladı. Sessizce oturmuşken Alkım'ın dürtmesiyle kendime geldim. İneceğimizi söyledi. Taksinin durmasıyla beraber Alkım ile indik ve arka bagajdan bavullarımızı aldık. Sena'nın evine gelmiştik. El ele apartmanın içine daldık ve ikinci kata çıktık. Biz daha kapıyı çalmadan kapı açılmıştı. Yaren ikimizi bir deli kuvvetiyle içeri çekmişti.

Salona geçtiğimizde evin daha kalabalık olduğunu gördüm. Alkım gülerek içeriye göz gezdirirken ben de kimlerin olduğuna baktım. Yanında bir kızla Sedat da oradaydı. Kahkaha atarak hızla Sedat'ın kucağına koştum. Ayağa kalkıp bana sarıldı.

"Ya niye bana yalan söylüyorsun?"

"Alkım öyle istedi." Dedi Alkım'ı göstererek. Yaren'e, Sena'ya, Seda'ya, Vera'ya, Murat'a tek tek sarıldım. Sedat yanındaki kızı işaret etti.

"Aybars bu Berfin kız arkadaşım." Yanındaki kız ile tokalaştım. Kız bana bakıyordu.

"Ay merak etme. Bu çocuk benim kardeşim gibidir. Gibi değil kardeşimdir. Yani şey etme." Kız gülünce Alkım'ın yanına yaklaştım. Yaren ikimize doğru baktı. Alkım gülerek belimden kavradı ve ellerimizi birleştirdi. Yüzüğümü arkadaşlarımıza doğru çevirip kahkaha attı.

"Evleniyoruz!" Diye bağırdım herkes gülerken. Alkım kafasını boynuma sokup bir kaç öpücük bıraktı. Yaren elindeki bilgisayarı gösterdi ve televizyonu açtı. Ne açacak diye bakarken ekrana ben ve Alkım geldik.

"Ya oha video mu aldın Alkım?" O beni onaylarken koltuklarda dahi yer olmadığı için yere oturdum ve onu yanıma çektim. Beraber tekrar videoyu izledik.

"Gençler." Dedi Alkım ayağa kalkarak hepimiz ona baktık. "Somestr tatilinde siz, dostlar arasında nikah yapacağız ve tabii ki kına da yakacağız. Hepiniz kudurun, çatlayın çünkü kızı ben kaptım." Bizimkiler çoktan konuyu konuşmaya başlamışken Aaağa kalkıp Alkım'ın elini tuttum beraber balkona çıktık. Beni balkon korkuluklarıyla arasına aldı.

"Sen ve ben Aybars. Deli gibi yakışıyoruz. Kıskanıyorlar bizi. Çünkü çok güzel olduk."

Alkım ve ben hayatımızı yola koymayı başarmıştık. İkimiz birlikte olmaya alışmıştık. Alkım eskisi kadar çekingen, ciddi ya da sinirli değildi. Kendisini toparlamış geçmişi unutmuştuk.

Bedenimi ona çevirince gülerek kafasını boynuma soktu. Balkon korkuluğuyla Alkım arasında kalmıştım. Kafasını kaldırınca dudaklarına yapıştım. Bedenine sarıldım ve ince belini kavradım.

"Seninle aramızdaki şey artık aşkı geçti emin ol. İkimiz beraber yepyeni bir hayata başlıyoruz. Sen  eğer karşıma çıkmasaydın ne olurdu inan bilmiyorum ama şundan eminim benim bebeğim sen dünyadaki şansımsın. Sen hayatın bana verdiği en güzel hediyesin. Seninle olmak benim ödülüm."

"Çok romantiksin. Bunlar hiç alışkın olmadığımız tavırlar Alkım hanım."

"Sevgilim." Dedi ve alnını alnıma yasladı. "İyi ki varsın." Ona sıkıca sarıldım. Kafamı kaldırıp batmak üzere olan güneşe doğru baktım. Bir kaç bulut arasından geçen uçağı işaret ettim.

"Bizim hikâyemiz bir kokpitte başladı, kokpit ikimize dar geldi ve biz dünyaya taştık. Kalbime sığmadın, beni dünyadan koparttın. Yanında olmaya bayılıyorum. İyi ki varsın."

#KalbiDengem

Gökyüzündeki İki KadınWo Geschichten leben. Entdecke jetzt