Aile yemeği-Part1

10.5K 649 6
                                    

“Dün gece uyuyamadın sanırım?” Mert’in sorusu şahaneydi gerçekten. Dün gece tabi ki de uyuyamadım o mesajdan sonra. Deniz’le olan atışmalar,ne giysem derdi,gerginlik.. Ama tabi Mert’in bunu bilmesine gerek yok.

“Hayır uyudum” dedim gülerek.

“Pekala”

“Beni tanıştırmak için biraz erkenci mi davrandın acaba?”dedim bir anda.Ki yerinde bir soruydu bence.

“Hayır.” diye kısa bir cevap verdi. Çok rahatladım cidden.

“Bu arada akşam yemeğini Papermoon’da yiyeceğiz. 8 de. Seni evden 7 de alırım olur mu?”

“Olur.”

“Nil.Bana bakar mısın?” dediğinde kafamı kaldırıp ona baktım.

“Tekrar ediyorum çok kötü bir yalancısın. Ama seni rahatsız eden şeyin en olduğunu anlayamıyorum. Gelmek istemiyorsun tamam ama neden? “

“Açıkçası benim için biraz ani oldu. İstemediğimden değil sadece ani oldu.” İçimdekileri kısmen de olsa söylemiştim.

Elimi tutarak o muhteşem ses tonuyla konuşmaya başladı. “ Benim için değerlisin.Sanki uzun zamandır seni bekliyormuşum gibi.Bunu da sen hayatıma girdiğinde anladım. O yüzden bu senin için ani olmuş olabilir ama benim için geç bile kalındı.” dediğinde mutlu mutlu gülümsedim. Artık itiraz etmem için tek bir sebebim kalmamıştı. Elimdeki elini onaylarcasına sıkarak yanağına bir öpücük kondurdum.

----------

“Sonunda gelebildiniz hanımefendi,saat 6,ne ara hazırlanacaktınız acaba?” Deniz bunları dediğinde eve daha yeni giriyordum.

“Geldim işte. Mert’leydim o yüzden geciktim.”

“Bu kadar rahat olduğunuza göre Mert Bey sizi önden hazırladı herhalde akşama ” Ben sinirden güldüğümde yine yanlış anlayarak “Tamam anlatma sizin oynaşmalarınızı dinleyecek değilim” diye konuştu.

“Saçma saçma konuşma. Konuştuk sadece. “ derken merdivenlerdeydim.”Tabi birkaç motivasyon öpücüğü almış olabilirim” derken de odama girdim.

Kısa bir duş aldıktan sonra giyindim.

“Sanki bu olmadı gibi.”

“Deniz nişana değil,yemeğe gidiyorum.”

“Tanışma yemeğine” Gözlerimi devirdim.

“O gözlerini bu akşamda devirmezsin umarım.”

“Destek olmaya geldiğini sanıyordum,köstek değil” diyerek ayakkabılarımı giydim. Tamam kıyafet hakkında ben de çok düşünmüştüm hatta hiçbir şey bulamamıştım.Sonra en mantıklısı normal bir şey giymek deyip Vişne çürüğü kısa ,hafif göğüs dekoltesi olan bir elbise de karar kılmıştım. Krem rengi stilettolar beni mahvedecekti biliyorum ama bir yerden kazanmak gerekiyordu. Elbisenin renginde de bir çantayla hazırdım. Ama sıkıntı saçlarımdaydı. İnanılmaz düz ve şekil almadıklarından daha önce size bahsettiğimi hatırlıyorum.

“Saçların mısır püskülü gibi.Ne yapsak ki” dediğinde Deniz’e ters bir bakış atarak “Çok yardımcı oluyorsun gerçekten” dedim.

Sonra saçıma fön çektik.Makyajı da likit,allık ve parlatıcıyla hallettikten sonra saate baktım. 7’ye 10 vardı. 50 dakika da hazırlanabilmiş olmak benim için mucizeydi.

Renkli RüyalarHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin