Arkadaş

13K 651 12
                                    

“Alt tarafı sevgilin var yarı zamanlı,beni durdursan mıııı”. Bu ses Gülşen’den değil Deniz’den geliyordu. Sabah baş ağrısıyla uyanmaktan daha kötü ne olabilir diye düşünürken  Deniz şarkı söylemeye başladı.Erken konuşmamak gerekiyormuş.

“Günaydın uykucu. Kahvaltı hazır bekliyorum.”  Başımı tamam anlamında salladıktan sonra elimi yüzümü yıkayıp mutfağa girdim.

“Kuş sütü eksik kıymet bil.” dediğinde masaya baktım gerçekten bir tek kuş sütü eksikti.  Karnımızı bir güzel doyurduktan sonra konuşmaya başladık.

“Kalça sıkmak ha ? “  Normal bir konudan bahsetse şaşardım.

“Anlattığıma pişman etme beni”

“Tamam. Zaten aklımı kurcalayan Mert değil. Diğeri “ dediğinde şaşırdım.

“O kim ?”

“Eren.Ve bana gözlerini pörtletme hiç. Anlattıklarına göre hareketleri normal değil.” Tamam bunu konuşmayacaktım işte.

“Konuyu kapat. Dergi de işler nasıl gidiyor ? “ 

“Hiç konuyu değiştirmeye çalışma. Ayrıca sen de farkındasın..Toplantılarda yaptığı espriler, seninle yalnız kalmak için programlarını iptal etmeler,daha dikkat çekici olanıysa sana yemek getirmesi.İzin versen elleriyle beslermiş seni.” Bu kadar açık sözlü olmasını beklemiyordum tamam?

“Bunların altında bir art niyet göremiyorum.Belki de arkadaş olmak istiyor.” 

“Orası kesin. Ama nasıl arkadaş olmak istiyor ? Yaptıklarına bakılırsa pek masumane bir arkadaşlık değil. Hatta en duygusalından bir arkadaşlık istiyor.” Bunu derken sırıtıyordu.Tıpkı.. Neyse boşverin.

“Söylediğin yanlış.Adam nişanlı ve eminim sadece arkadaş olmaya çalışıyor “ ben böyle dediğimde tam konuşacakken sözünü kestim. “Ben giyinip şirkete gidiyorum. Kahvaltı için sağol.Ayrıca yeni koltuklarını beğendim.” dedikten sonra giyinip şirkete gittim.

Asansöre bindiğimde gözüm aynaya kaydı. Kaşıma baktığımda çokta hoş bir görüntü yoktu açıkçası ve yara bandı hiç estetik durmuyordu. İnip odama doğru ilerlerken Ege’nin masasında çiçek gördüm.Bu sefer ki orkideydi. Ege’ye baktığımda “Günaydın Nil Hanım.” dedi.

“Günaydın Ege.” dedim ama gözüm çiçeklerdeydi. Güzel gözünüyorlardı. O da çiçeklere baktığımı görüp beni bekletmedi “ Şey,ımm bana gelmişte.” Kıpkırmızı oldu kız resmen. Ona gülerek odama girdiğimde Mert’i görünce şaşırdım.

“Günaydın.” dedi gülerek.

“Günaydın. Sizi burada görmek beni şaşırttı.Ege de bir şey söylemedi. Niye gelmiştiniz ?” Biraz ciddi oldu farkındayım ama hak ediyor. Ben böyle dedikten sonra gülmeyi bıraktı.

“Ben birlikte kahve içebiliriz diye düşünmüştüm. Ayrıca birkaç çizim getirdim. Bakmamız gerekiyor.” Sakinleeş.Sakinleeş.

Bir şey söylemeden ceketimi çıkarıp yerime oturdum. Oda onu istemediğimi düşünüp ayağa kalktı. “Kahveniz nasıl olacak?” dediğimde gülerek yerine oturdu. “Sade.Kendime gelmem gerek” 

“Yorucu bir akşamdı sanıyorum” bu da ne demek sanane adamın akşamından Nil !

“Biraz” Hah bak o da biraz dedi. Bekle bekle.

Renkli RüyalarHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin