Mert Problemi

11.2K 654 5
                                    

Eren bey “Ben yanlış bir zaman da geldim sanırım,gidiyorum” derken kolundan tuttum aceleyle onu.Tabi bu yaptığıma ikimizde şaşırmıştık.

“Siz yanlış anladınız, lütfen içeri girin” dediğim de cevap vermesine fırsat bırakmadan içeri soktum onu.Bir anda bir sessizlik olunca Mert konuştu.

“Günaydın abi.”

“Günaydın Mert.Ne işin var burada ?” Sanırım müdahale etmem lazım.

“Bakın ben kahvaltıyı hazırlamıştım neden masada konuşmuyoruz ?” dediğimde ikisi de kafasını salladı. Mutfağa girdiğimde masada ikisinin arasına oturdum. Eren Bey'i de davet etmek en mantıklı çözüm gibi gelmişti bana ne yapayım. 

“Aa,Mert sen çay demiştin değil mi? Eren Bey siz diyeceğim ama sanırım o paketin içinde kahve var.” Dedim tebessüm ederek. Kahveyi severdim. 

“Evet, getirmiştim yani geçen akşam kabul etmedim bugün ben getireyim diye düşündüm.Ama 2 tane var.Mert’in de burada olduğunu bilseydim ona da alırdım.”

“Bilip alsaydın da içmeyi düşünmüyordum. Bugün değişiklik yapıp çay içecektim. “ yalnız birbirlerine olan bakışlarından hiç hoşlanmadım.

“Anladım. Başka değişiklikler de yapmışsın galiba burada ne işin var ? “ dediğindeEren Bey  lafa girdim.

“Dün akşam bar da karşılaştık ben biraz fazla içince sarhoş oldum.Mert beni evime getirdi sabaha kadar da beklemiş ben kötü olunca. “ derken telefonumun sesini duydum.

“Ben hemen geliyorum” diyerek mutfaktan çıktım.

MERT:

Elinde kahveyle gelmiş. Geçen akşam kabul etmediğinden bugün gelmiş. Buraya geldiğinden Burcu’nun haberi var mıydı acaba merak ediyorum.

“Sarhoş bayanlara yaptığın  iyilik gözlerimi yaşartıyor Mert.Ama keşke Şirin'e de böyle davransan.”

“Neden noldu Şirin’e?” 

“Adamın biri bırakmış eve,sarhoştu. Eskiye mi döndük Mert ?” yaptığı imayı anlamamak aptallık olurdu.Sinirimden yumruklarımı sıktım. 

“Ne eskisinden bahsediyorsun sen  hiçbir şeye dönmedik.Şirin’i de bu kadar düşünüyorsan sen ilgilenseydin onunla.”

“İşim vardı.” Evet. Burcu’yla evcilik oynamak diye düşündüm.

“Benim de işim vardı. “ dediğimde çenesi kasıldı.

“Onu gördüm.İşin sarhoş kadınlara yardım etmek bahanesiyle evlerine girmek herhalde.Sanıyorum daha çok yardım etmek istediğin için üstün çıplaktı.” 

“O ima ettiğin gibi bir şey olmadı.Kendine gelmesi için duşa soktuğumda üstümü ıslattığı için çıkardım.Sabah kuruduğunda da giydim. Bütün bunları geçelim de buraya geldiğinden Burcu’nun haberi var mı?” dediğimde çenesi daha çok kasıldı. İşte böyle.

“Bak Mert beni zorl-“ cümlesini tamamlayamadan Nil geldi.İyi oldu,çünkü burada biraz daha ikimiz kalsak kıyamet kopabilirdi.

“Ah kusura bakmayın beklettim ama önemli bir telefondu.Ben hemen çayları koyuyorum.” Dedi Çayları koyup kahvaltı yapmaya başladık. 

Renkli RüyalarHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin