PART 8 - SEASON 3

2.2K 163 14
                                    

Moja kuća nije bila daleko od aerodroma pa smo tako i brzo stigli. Pokucala sam na vrata, a moja majka je izašla. Oči su joj bile crvene, kao da je plakala. Njeni podočnjaci su bili veliki, kao da noćima nije spavala.

Uletila sam sa Harryem u kući. Zatvorila sam ulazna vrata za nama.

‘’Što on radi tu ?’’ – upitala je moja majka, nije mi bilo do svađe s njom.

‘’Zašto su ti crvene oči ?’’ – sada sam ja nju upitala. Pogledala me je i pogled joj je postao tužan. Bila je veoma, veoma tužna.

‘’Elenaa…tvoj otac…’’ – nije mogla da do kraja izgovori, počela je da plače. Odmah sam ju zagrlila.

‘’Što je s mojim ocem, majko ?’’ – nije ništa govorila samo me je povukla za ruku. Vodila me je do sobe, spavaće sobe. Tamo sam valjda ja nastala, valjda. Trebala sam da svoje misli razbristrim i ne mislim o glupostima.

Ugledala sam svog oca kako leži na postelji. Bio je iznemogao. Nije mogao da se pomakne. Počeo je da kašlje. Strašno je kašljao.

Poletjela sam do njega, i sjela na koljena. Uhvatila sam ga za ruku, a on me je pogledao. Nije ništa govorio, samo me je gledao tim plavim očima.

‘’Majko, što mu je ?’’ – pogledala sam ju, a ona je i dalje brisala suze.

‘’Boluje od raka. Elena  potreban nam je novac, podhitno.’’ – odmah sam znala na što misli kada je rekla potreban nam je novac, al da moj otac ima rak. NE MOGU DA VJERUJEM.

‘’Reci mi da se šališ, majko.’’ – pogledala sam ju pod očajem, bila sam očajna zbog mog oca. Ne mogu da vjerujem, jednostavno ne mogu.

‘’Elena  sa tim stvarima se ne šali.’’ – prozborila je.

‘’Harry, je li shvataš da ću se morati udati za tog Gregora ?’’ – upravo sam upitala Harry koji je zajedno sa mnom sjedio na mom krevetu.

‘’Elena , ali čim izvučeš novac od njega možeš se razvesti.’’ – nisam vjerovala u to što je pričao, on bi mene samo tako dao.

‘’Harry!’’ – uzviknula sam.’’Ti bi mene samo tako dao ?’’ – oštrim pogledom sam ga pogledala.

‘’Ne bi Elena , i to me najviše boli što moraš to uraditi, ali to je za dobro tvog oca.’’ – rekao je, malo sam se smirila, ali samo malo.

‘’Možda se i ne moram udati za njega.’’ – rekla sam mu, na što me je on pogledao začuđujuće.’’Postoji još mnogo tih ‘’izlaza’’ iz ove situacije. Možemo opljačkati banku. Možemo začarati bolničare da ga operišu ili možemo pretvoriti moga oca u vampira. Tako bi vječno živio.’’ – rekla sam mu mahajući rukama.

‘’Elena  znaš da to nikako ne možemo. Kao prvo u banci stoje kamere koje zabilježvaju sve, kada se unište opet ostaje snimak koji je sniman sve do tada. Zato jer se svaki dio koji kamera zabilježi i direktno prebacuje na kompjuter.’’ – ovaj momak je bio pametan, dosta pametan.

‘’A začarati bolničare?’’ – podjetila sam ga na moju drugu ideju.

‘’Ni to ne možemo, jer svi bolničari piju vrbenu. Ona sprečava vampira da ikoga začaraju. Bolničari su jedini ljudi koji vjeruju u vampire jer misle da je oni postoje što je tačno i da je za to kriva nauka.’’ – dosta, dosta pametan.

‘’Ovo zadnje ?’’

‘’Elena , vi u porodici ste ljudski vampiri. Znaš da on mora umrijeti. Možemo mu samo produžiti život za nekih 5 godina. Ali onda će ti biti još teže kada ode.’’ – zagrlila sam ga odjenom. Ni sama ne znam što mi je to došlo.

The Notebook / HARRY STYLES /  ZAVRŠENA /Where stories live. Discover now