PART 1 -SEASON 3

2.5K 129 13
                                    

…nakon pola sata…

Voda je već počela da hladi, pustila sam je da oteče i saprala se od pjene. Izašla sam iz tuš kabine i  obukla svoje nove crvene gaćice i bijeli grudnjak. Nije mi bila važna boja kad ih niko neće ni gledat.

Uzela sam peškir i zamotala svoje tijelo. Čula sam da se vrata od stana otvaraju i neki koraci kako lagano koračaju.  Izašla sam iz kupatila i ugledala sam posljednju osobu za koju sam mislila da će doći u moj stan. 

‘’Što radiš tu ?’’ – upitala sam strogo iako znam i sama da ne treba da budem stroga prema svojoj majci.

‘’Zar se tako dočekuje majka Elena ?’’ – upitala me sa smješkom na licu, bacila je torbu na moju garnituru u dnevnoj sobi.

‘’Majko otkud ti ovdje ?’’ – nasmijala sam se i zagrlila ju. Nisam  očekivala da će mi rođena majka doći na univerzitet.

‘’Došla sam malo posjetiti svoju kćer, kad ona neće mene.’’ – svoj kofer je dovukla i ostavila ga pored garniture.

‘’Mislim da bih se trebala obući.’’ – rekla sam majci i pokazala joj rukom prema garnituri da sjede, što je ona  i učinila. Otišla sam do svoje sobe i našla odgovarajući kombinaciju, tačnije sive pantalone sa bijelom majicom.

Vratila sam se u dnevnu sobu.’’Idem nam spremiti kafu.’’ – rekla sam joj i produžila do kuhinje. Otišla sam i pogledala iza sebe da se uvjerim da nije došla za mnom. Stavila sam vodu da ključa u kuhalo a ovamo izvadila dvije velike šolje i uzela ‘’gotovu kafu’’. Da tako kažem, samo istreseš. Nisam bila vješta u pravljenu kafe. Dodala sam još malo šećera za svaki slučaj i kada je voda proključala samo je istresla u šolje.

‘’Evo ide kafica.’’ – rekla sam majci spuštajući kafu na stol. Sjela sam na jedan od dijelova garniture i uzela kafu i počela da je pijem. I dalje sam razmišljala o tome zašto je moja majka čak do ovde došla. Nikako mi odgovor nije ulazio u glavu.

‘’Elena  !’’ – viknula je majka a ja sam se prestrašila malo je falilo da prospem kafu.’’Pa kafa je potpuno vrela, kako piješ ?’’ – nisam ni primijetila da je vrela bila sam totalno zamišljenja mislima o tome zašto je moja majka ovamo došla.

‘’Aaaaaaaaj opekla sam se, aaaaaaj !’’ – počela sam da glumim, gluma mi je loša išla totalno. Isplazila sam jezik i počela kao da pušem u njega, izgledala sam kao pas. Kao žedan pas. Majka se nije ni pomakla s mjesta.

‘’Elena , gluma ti je loše išla. Uvjek.’’ – rekla je majka smireno, totalno sam djelovala neuvjerljivo. Svoj jezik sam vratila nazad, gdje mu je i mjesto.

‘’Nije bila gluma.’’ – rekla sam joj, pokušavajući i dalje da uvjerim majku da ‘’nisam’’ glumila. Ni sama ne znam kako nisam osjetila vrelu kafu na svom jeziku.

‘’Što se dešava Elena  ? Reci mi. ‘’ – majka je podigla ton još nikad je nisam ovakvu vidjela.

‘’Ništa.’’ – rekla sam i ustala da krenem.’’ Idem spavati sutra imam predavanja rano.’’ – rekla sam i sam prošla pored nje. Ne mogu joj samo reći ‘’ej majko ja sam vampir, mogu te pojesti kad god hoću’’. Mislim luđački bi bilo.

Probudila sam se totalno izvan svijeta, sanjala sam totalno čudan san. Usnila sam da mi je majka došla, zasmijala sam se na samu pomisao da bi onda došla čak do Oxforda samo kao da me vidi. Skinula sam svoju pidžamu i obukla sinošnju kombinaciju, sive hlače i bijelu majicu.

‘’Elena  požuri na doručak !’’ – derala se moja MAJKA ? Nije san, pa ovo je nemoguće.Bila sam uvjerena da je to samo san. O MOJ BOŽE ! Bukvalno sam izletila iz sobe i ugleda moju majku, kako servira na dnevnom stolu sve što joj je moglo doći pod ruku.

The Notebook / HARRY STYLES /  ZAVRŠENA /Where stories live. Discover now