PART 8 - SEASON 2

2.7K 122 13
                                    

Probudila sam se u nečijem zagrljaju. Mislila sam da je to Harry, ali na moje ‘’veliko’’ iznenađenje bio je to Robin. Skočila sam sa kreveta misleći da smo ja i on nešto sinoć ‘’radili’’.

‘’Što se desilo sinoć ?’’ – upitala sam ga histerično a on se počeo smijati.

‘’Smiri se. Nije se ništa desilo, samo si plakala i još mi nisi rekla zbog čega.’’ – oh dobro je. Mislila sam….pa ne bi to valjda uradila dok sam ljuta.

‘’Okej, idem sad.’’ – rekla sam i zagrlila ga.

‘’Nećeš sačekati Davida ?’’ – o da totalno sam zaboravila da sam se trebala izjadati Davidu, ali zato je Robin bio tu.

‘’Ne. Ti si bio tu.’’ – nasmijala sam mu se i izašla. Udahnula sam zrak, shvatajući da moram ići u svoju sobu. Koračala sam što sam sporije mogla, htjela sam da se vrijeme zaustaviti. I da se vratim tih nekoliko sati unazad kako bih ispravila SVE.

Začepi Elena ! – rekla sam sama sebi, nisi ti kriva. Sjeti se što ti je onaj konj rekao, samo se toga sjeti.

Ušla sam u sobu sa namjerom da uzmem svoje knjige i odem na predavanje. Molim Boga da nije tu, samo mi to ostaje.

‘’Pa znaš li da sam te čekao cijelu noć ?’’ – počeo je da viče na mene kada me ugledao na vratima.

‘’I ?’’ – odvratno sam mu rekla, nikad mu ono neću zaboraviti.

‘’Šta ‘’i’’, samo to imaš da kažeš ?’’ – pričao je pojačanim tonom.

‘’Da.’’ – rekla sam stajajući ispred njega, i dalje sam pričala odvratno. Nije on još shvatio ko je Elena Harper. Igramo po mojim pravilima od sada.

‘’Gotov sam umro od brige za tobom a ti ? Ti si bila kod onog kretena Robina. Još mi samo reci da si spavala s njim. Jesi li ?’’ – koji je on idiot, eto za što me smatra. Za kurvu koja ide odmah drugome. E pa Styles, požalit ćeš.

‘’Kao prvo ne zovi  ga kretenom jer je 100% bolji od tebe.’’ – rekla sam smirenim tonom, htjela sam ga isprovocirati mirnoćom iako sam iznutra gorila.’’I kao drugo da spavala sam s njim. I bilo nam je baš lijepo.’’ – nasmijala sam mu se direktno u facu.

Podigao je ruku da me udarim, ali ju je zaustavio u zraku. Nije mogao. I bilo mu je bolje. On bi mene udario, rođeni otac me u životu nije uradio ali on ? On se usudio da podigne ruku.

‘’Ti bi to mene udario ? Koji si ti kreten, majko mila ?’’ – rekla sam mu sa gađenjem. Mahnula sam glavom i pokazala prstom prema vratima. Pokušao je nešto da kaže ali sam ga zaustavila stavljajući mu ruku u znaku ‘stop’ ispred očiju. NE MOGU DA VJERUJEM ! Zašto sam bila toliko idiot da povjerujem u ‘njegovu ljubav’. Koja ljubav ? Ta ljubav uopšte nije postojala. IDOT. IDOT. Bila sam VELIKI idot. Ovo si nikad neću moći oprostiti !

…nakon nekoliko dana…

Život je prelijep sada. Ne vjerujem ali sam nekako sretna jer imam ‘tajnog obožavaoca’. Ovih nekoliko dana sam primala razne poklone, svaki dan bi stizalo drugačiji poklon sa drugačijom porukom. Svaku poruku sa zalijepila na svoj orman u sobi. Kad već spominjem sobu, ni ne sjećam se da sam bila ovdje nekad s nekim. Uredu, pretjerujem. Sjećam se svega i što se desilo i što je bilo, i sve sve sve, ali pokušat ću zaboraviti. Barem to.

Danas idem u luna park sa Robinom. On je tako divna osoba, smatram ga za velikog prijatelja. Baš kao i Davida, kojeg nisam nešto posebno viđala ovih dana. Vidila sam ga nekoliko puta u hodniku ali ništa specijalno. Nešto mi se čudno dešava sa prijateljem a ja to ne znam.

The Notebook / HARRY STYLES /  ZAVRŠENA /Where stories live. Discover now