PART 2 - SEASON 3

2.3K 121 11
                                    

‘’Khm…khm.’’ – neko je kašljao , okrenula sam se da vidim ko je to.

‘’Mama ?’’ – razgolačila sam oči. Ja sam totalno zaboravila da je ona tu. Spustila sam pogled na stol na kojem se nalazilo 4 litra krvi. O ne. Ovo mi ne zvuži dobro a i ne izgleda baš najbolje.

‘’Zdravo Elena. ‘’ – rekla je majka sarkastično, plašila sam se što će dalje biti. Ne mogu joj tek tako reći da sam vampir.’’Nisam znala da imamo goste.’’ – pogledala je u Harrya kojem je pogled bio spušten.

‘‘I onda Elena  otkuda ovolika krv u tvom stanu ?’’ – upitala me majka po ko zna koji put. Ja i Harry smo sjedili na jednom dijelu od garniture a majka na drugom.

‘’Pa….ovaj…’’ – nisam znala što reći  sad, sve bih dala da je ovo još jedan san. Ali nije.

‘’Ja sam doktor gospođo.’’ – rekao je Harry, pogledala sam u njega i razgolačila oči. Malo je falilo da prasnem u smijeh.’’Neki dan smo dobili tu krv, ali su rekli da ona ne može biti u bolnici već negdje drugdje pa sam zamolio Elenu da mi čuva tu krv.’’ – samo ne znam otkud mu ova ideja sa bolnicom i sve to.

‘’Zašto krv nije mogla biti u bolnici ? Zašto si baš zamolio Elenu ?’’ – moja majka postavljala je gomilu pitanja, pitam se što će Harry sada izmisliti.

‘’Bolnica se čisti dobili smo štetnu tvar u bolnici pa je sada tamo higijenska kontrola i proćišćava bolnicu.Svi doktori, su dobili na čuvanje 5 litara krvi pa tako i ja.’’ – nasmijao se Harry lagodno. On je totalno znao lagati, nisam ni sumnjala u njega.’’ Zamolio sam Elenu  jer mi je ona najbliža.’’ – pogledao je u majku kojoj je ova priča totalno djelovala čudno.

‘’Jesu li i ostali doktori dali svojim curama/momcima da čuvaju krv ?’’ – još jedno pitanje, nadam se da će se Harry izvući iz ovog što prije, jer je moja majka čak i mene smorila sa pitanjima.

‘’Ne, oni su svojim kućama ili stanovima odnijeli tu krv i ostavili u hladnjak.’’ – zašto je rekao ‘’ne’’, sada će doći još jedno pitanje, ne mogu više ovo izdržati.

‘’A ti. Zašto i ti nisi odnio svojoj kući ?’’ – što sam rekla ? Moja majka smara sa pitanjima po ko zna koji put ću to reći, ali kad jeste tako.

‘’Jer je moja kuća daleko odavde.’’ – ovo je barem bilo istina.

‘’Elena , zašto mi to jednostavno nisi rekla ?’’ – sad je počela i mene da ‘proispituje’.

‘’Nisam mogla to samo reći ‘’hej majko moj dečko je donio krv’’.’’ – rekla sam joj pomalo ljutito, na što me je ona povukla za ruku i odvela u moju sobu. Stala sam na sred sobe a ona je zatvara vrata, gledala sam u nju a ona je imala neki ljut pogled.

‘’On je tvoj dečko ?’’ – upitala me majka, dignuvši jednu obrvu. Totalno je bila ljuta.

‘’Da, sad znaš zašto se nisam željela udati za onog bogataša.’’ – rekla sam mahajući rukama po zraku. Mrzila sam te bogate tipove, misle da mogu sve kupiti novcem.

‘’I hoćeš Elena  i hoćeš.’’ – rekla je majka i samo izašla van. Sjela sam na krevet skupljajući noge , došlo mi je da plačem ali majka bi mogla svakog trena uletiti u sobu i vidjeti me kako plačem krv. Što bi onda izmislila ? Uvukla sam se pod pokrivač i legla na svoj krevet. Čula sam da vrata počinju da se otvaraju. Opet moja majka, nisam znala što želi sada. Pokušala sam se okrenuti i vidjeti što želi sad, ali jaka muška ruka mi nije dala. Samo se spustio na krevet pored mene i  pokrio se. Sa svojom jednom rukom me je zagrlio preko stomaka a sa  drugom glumio moj jastuk. Tačnije stavio je svoju ruku ispod moje glave.

O ovome trenutku svi sanjaju, ja sam ga doživila ali kako kažu sreća ne traje dugo. Plašim se da ga ponovo ne izgubim, ne želim to ponovo doživiti. Da na svakom ćošku mislim da je on tu i da ga zamišljam u svakom trenutku. To je živa patnja.

‘’Spavaj, sutra ćemo pričati sa tvojom majkom.’’ – rekao mi je i poljubio me u čelo. Osjetila sam njegov miris kako mi ulazi u nosnice, tačnije to je bio moj miris. Mirisao je na mene, a ja na njega.

‘’Harry ustaj brzo.’’ – budila sam Harrya starom metodom, guranja rukama. Dok se on prevrtao samo tamo-vamo ni ne otvorivši oči.

‘’Dođi i ti u krevet, ne mogu se maknuti.’’ – jedva je progovorio jer je i dalje u snu. Dosjetila sam se nečeg. Skočila sam u zrak i kao na trampolini sletjela na Harrya pravo na njegov stomak. Ovo je defitinivno bolilo. ‘’Aaaaaaaaa’’ – i bolio je, držao se za stomak i jaukao.

‘’Mama je nestala.’’ – i dalje se držao za stomak, ali u jednom se trenutku zaustavio i pogledao me.

‘’Što pričaš ?’’ – rekao je, dok sam ja silazila sa njega na krevet a on ustajao. Upravo sam vidjelu Harryevu golu guzicu. Čekaj malo, on je bio cijeli gol.

‘’Je li ti uvjek spavaš gol ?’’ – upitala sam ga na što se on okrenuo a ja se bacila na krevet. Nisam htjela vidjeti njegovu spravu. Utonula sam sa glavom u jastuk.

‘’Naravno.’’ – nisam mogla da vjerujem da je on sinoć legao kraj mene gol, znajući da je moja majka u kući. ‘’Obukao sam se.’’ – rekao je na što sam ja provirila sa jednim okom da vidim da li je istina i bilo je.

‘’Perverznjačino jedna !’’ – bacila sam jastuk na njega a on se zasmijao.

‘’Idemo naći tvoju mamu, posle ćemo se svađat.’’ – rekao mi je na što sam ja ustala sa onog kreveta i krenula za njim. Otvorili smo vrata od moje sobe a zatim izašli. Na vratima od stana pojavila se moja majka, imala je neki pobjedonosan osmijeh. Što li je sada napravila ?

‘’Gdje si bila ?’’ – izletila sam pred nju, a ona je samo odložila svoju obuću sa strane i uputila se da sjede na garnituru.

‘’Kod direktora.’’ – nije me valjda brukala, ne sitidim se majke zašto bih, ali ona je jedina koja je došla u ovaj univerzitet i još je hodala kroz cijeli hodnik i išla kod direktora. Nadam se da nije srela Davida ili Robina. Harry je i dalje stojao na istom mjestu.

‘’Zašto ?’’ – upitala sam ju sjedajući nasuprot nje.

‘’Pitala sam ga za vaš raspust i rekao mi je da je to još ova sedmica i pa-pa.’’ – i dalje se smješkala pobjedonosno, nisam razumila šta taj raspust treba donijeti.’’I onda te udajemo za  Gregora.’’ – odmah sam prasnula u smijeh, ime mu je ‘’fantastično’’.

‘’Što ?!’’ – podigao je Harry glas, ni njemu se nije ovo sviđalo kao ni meni.

‘’Sviđalo se to vama ili ne.’’ – nadodala je majka. Smirila sam se od smijeha i hlupila rukom od stol, nisam se nikad željela udavati na silu. Pogotovo ne za nekog koga ne poznajem. Moja majka je poskočila kada sam hlupila rukom od stol.

‘’Elena  kakvo je to ponašanje, sutra ćeš biti gospođa a ti se tako ponašaš.’’ – majka je užasno počela da me nervira sa tim da ću sutra biti gospođa. Povraća mi se od te riječi. Molila sam Boga da se previše ne iznerviram da joj ne bih rekla da sam vampir.

‘’NIKAD !’’ – zaderala sam se na majku.’’Ja volim samo njega, nikad se neću udati ni za koga osim za njega. On je moje sve, moj život, moja ljubav. Za njega ću ubiti. I nemoj nikad da mi govoriš da se udam za nekog bogataša tamo, jer nije sve u novcu majko. Ni ti se nisi udala za novac, udala si se za ljubav.’’ – nekako sam progovara ove riječi, Harry me je gledao zabezeknuto. Ni on nije mogao da vjeruje da sam upravo priznala sve ovo.

Moja majka je samo skočila i otišla do sobe u kojoj je trebao da bude Harry i izašla sa koferima. Svojim koferima. Gdje to ona planira ?

ja mislim da ovaj nastavak nije ništa specijalno, ali eto mora zbog radnje xd  hvala vam na svim komentarima u prošlom dijelu, baš sam se pozitivno obradovala *-* najbolji ste <3 

The Notebook / HARRY STYLES /  ZAVRŠENA /Where stories live. Discover now