PART 3 - SEASON 1

6K 262 8
                                    

...

Nakon 5 dana

''Ajde curo dođi u vodu, zar ćeš cijeli dan samo se sunčati.'' – zvala me Ella u vodu . Kada sam vam rekla da New York nije osjetio pravo ljeto i njegovo pravo značenje tako je i bilo. Otišle smo izvan grada, na neku plažu. Njih dvije, Ella i Diana su stalno bile u vodi, dok ja nisam do sada ni jednom ušla samo sam se sunčala i razmišljala.

''Da.'' – kratko sam joj odgovorila. Kada sam rekla da sam razmišljala, razmišljala sam o tome kako sam ja nesretna u ljubavi, kako mi ništa što se tiče ljubavi ne ide od ruke. Bilo je ponuda za vezu kao i kod svake djevojke ali ja sam ih odbijala pa mi posle bude krivo zbog toga jer sam suosjećala sa njima.

Nikad se do sad nisam nešto pretjerano zaljubljivala, ono bilo je finih momaka kod nas u srednjoj a i u osnovnoj, ali sve je to sada prošlost. Dolazi fakultet, ja odlazim od roditelja po prvi put na duže vrijeme. Dolaziti ću stalno da ih obilazim i njih i svoje prijateljice. One su odlučile da upišu fakultet koji ima u New York-u. Odlučile su da postanu doktorice, a ja sam odlučila da krenem drugim putem. Odlučila sam se za fakultet advokata tj. pravni fakultet i to u Londonu. Ne znam kako ću biti toliko udaljena od roditelja i prijatelja, ali izdržat ću samo zbog mog oca, da bude ponosan na mene.

Do sada sam ležala na stomaku, a onda sam se okrenula na leđa. Pošto sam oči izložila suncu, odlučila sam da stavim naočale i prepustila se ljetnom uživanju. Osjetila sam da je neko legao kraj mene sa desne strane. Sigurno je bila Diana jer smo se tako namjestile, da Diana bude sa moje desne a Ella sa moje lijeve strane dok sam ja bila u sredini.

''Kažeš da nećeš u vodu, a kada bi te ja pozvao?'' – čekaj to nije bila Diana, bio je to Harry. Naglo sam ustala i skinula naočale kako bih se uvjerila da je to stvarno on.  Htjela sam da sam pogriješila i da sam ga pomiješala sa nekim, ali nažalost nisam bio je to on.

''Ne bih ni tada, ako sam odlučila da ne idem u vodu onda NE IDEM.'' – naglasila sam tu riječ ''ne idem'' i stavila mu jasno do znanja da ništa ne može promijeniti moju odluku. Nisam mu još zaboravila ono kada me je naveo da mislim da će me poljubiti, a ustvari me je samo ismijavao.

''Ako tako želiš, onda dobro.'' – ne mogu da vjerujem da je popustio, ako je uopšte ovo značilo popuštanje. Ponovo sam stavila svoje naočale i legla na prostirku. Nije prošlo dobrih 2 minute osjetila sam ruke ispod sebe kako se provlače kako bi me uzele u naručje. Jedna ruka bila je kod butina, dok je druga bila na leđima. Bacila sam svoje naočale da vidim ko me je to uzeo u ruke, pa ko bi drugi nego Harry.

''Da si me odmah spustio.'' – doslovno sam mu naredila iako me on nije slušao.

''Fino sam te zamolio a ti...'' – shvatila sam šta ja. Približavao se vodi, a ja sam se doslovno ponašala kao neka mačka, jer opće je poznato da mačke mrze vodu. Nisam ja mrzila vodu jednostavno sam mislila nešto neobjašnjivo a više puta sam znala nešto pričati, ne ramišljati, a da me niko ne shvaća na to sam navikla.

Kada je došao do vode, počeo je da trči dublje, kada je vidio da mu voda prelazi dio od kukova pa iznad samo je rekao: ''Nadam se da znaš plivati'' – samo što je to izgovorio bacio me je u vodu. Ja sam potonula, ali sam  brzo isplivala na površinu.

''Vratit ću ti ovo, zapamti.''

Slegnuo je ramenima u znaku 'slobodno' ili 'nije me briga'.

''Pokušaj me uhvatiti, ako možeš. Slabiću.'' – izazivala sam ga i nakon toga se uputila što dublje i pokušala plivati brže kako me Harry ne bi stigao.

''Ja slabić ? Eh sad ćeš vidjeti.'' – počeo je plivati za mnom, a ja počela sam bježati od njega. Kada sam bila dovoljno umorna stala sam sa nadom da je i  Harry umoran, ali onda me njegova ruka uhvatila oko struka i okrenula prema sebi.

The Notebook / HARRY STYLES /  ZAVRŠENA /Where stories live. Discover now