PART 4 - SEASON 3

2.3K 138 10
                                    

‘’Harry jesam li nešto pogrešno rekla ?’’ – upitala sam ga i dalje sam kucala po vratima od kupatila, ali nijedan glas nije dopirao.’’Harry !!’’ – ponovo sam ga nazvala ali nijedan glas ponovo nije dopirao do mene, nisam znala što se dešava.

Tiho sam izgovorila njegovo ime i spustila se na koljena i počela da jecam. Ni jedna suza nije izlazila iz mojih očiju. Obrisala sam lice i ponovo pogledala u ruke, ali ništa ni vode ni krvi. Ništa.

‘’Ustani.’’ – rekao je Harry otvarajući vrata. Skočila sam na njega odmah.

‘’Što mi se dešava Harry ?’’ – upitala sam ga a on me je spustio iz zagrljaja. Imala sam osjećaj da je vrijeme za priču…ali kakvu ? Povukao me je za ruku, vodio me je do garniture a zatim sjeo na jedan dio. Isto sam učinila i ja, sjela nasuprot njega.

‘’Harry, plašiš me.’’ – pogledala sam ga, a njegove oči me nisu mogle ni pogledati letjele su negdje unaokolo.

‘’Elena , vrijeme je da čuješ istinu.’’ – pogledao me..nisam razumila o kakvoj istini priča, odmah sam pomislila na najgore. Da me vara, da ima drugu..molila sam se da nije to ta ‘’istina’’ o kojoj priča.

‘’Molim te reci što je, ne odugovlači.’’ – rekla sam pomalo jecajući, jer ni sama nisam znala kakva je ta isitna.

‘’Ti…ne znam kako da ti kažem.’’

‘’Daj Harry reci umrijet ću.’’ – odmah sam reagovala.

‘’Ti nisi kao ja, ti nisi… vampir, obični.’’ – nisam razumjela o čemu je pričao.

‘’Ne razumijem te…’’

‘’Molim te sad me saslušaj sve…’’ – klimnula sam glavom u znak potvrde.

‘’Ono da plačeš krv samo kada je u pitanju ljubav je netačno. Krv plačeš kada ti je menstrualni ciklus, tačnije ti određuješ svoj menstrualni ciklus koji će ti trajati sve dok ti budeš plakala tj. samo onoliko koliko budeš plakala. Kada krv ne isplačeš, onda će ona sama početi izlaziti. Običnu vodu si plakala dok ti se tijelo nije naviklo na svu tu promjenu. Sledeći put kada budeš htjela plakati nećeš moći, iz tvojih očiju neće ništa izlaziti ako se tvoj ciklus završio.Nema više plakanja.’’ – pogledala sam u Harrya i pitala se kako sve to zna, odakle mu sve to.

‘’Harry, kako sve to znaš ?’’ – upitala sam ga.

‘’Raspitivao sam se o tvojoj vrsti, rijetka je Elena .’’ – pomalo tužno je izgovorio.

‘’I što je tu loše ?’’ – nakon onoga kada je burno otišao do kupatila, morala sam ga upitati.

‘’Eh najgori dio priče slijedi..’’ – rekao je tužno, nisam mogla gledati Harrya tužnog..bilo je čudno, totalno čudno.

‘’Ti nastavljaš svoj život kao obični čovjek, tačnije sad si vampir. Očnjake vadiš kada želiš, piješ krv kada želiš. Elena  nisi zavisna od krvi, znaš. To ti misliš da jesi, ali nisi. Krv ti ne treba, možeš bez nje dugo, ali ne previše dugo. Moraš održavati snagu, ali tvoja snaga ne zavisi samo od krvi. Već i od obične hrane, kao i od fizičke aktivnosti.’’ – pogledala sam ga čudno.

‘’Još uvjek mi nisi rekao šta je tu loše ?’’

‘’Pa zar ne razumiješ, ti si i dalje obični čovjek. Umrijet ćeš kao i svi ljudi.’’ – jedna suza mu je skliznula iz oka. Brzo sam reagovala i obrisala je rukom. Moja ruka se zadržala na njegovom obrazu. Uhvatio me je za zapešće i poljubio moju ruku. Nisam mogla dozvoliti da Harry plače, nikad, pogotovo ne zbog mene.

Moram završiti i taj jebeni esej, cijelo jutro mi se mota po glavi kako ću reći Harryu da moram otići u stan kod Robina, da pišemo nešto. Neće mi vjerovati da smo zajedno, tim. Ja sam se već odavno probudila, Harry još nije. Već dva sata hodam po sobi tamo-vamo ne bi li, smilislila išta kako bih uradila esej, ali ništa mi ne pada na pamet.

Otišla sam do sobe u kojoj smo ja i Harry sinoć spavali, pogledala sam ga on je još i dalje spavao.

‘’Diži tu svoju lijenu guzicu !’’ –rekla sam i digla pokrivač sa njega, a on se skupio kao da mu je hladno ali ne bih ja bila ja kad ja ne bih znala da vampiru ne može biti hladno, može samo ako je temperatura ispod -20°C.

‘’Misliš zgodnu.’’ – prevrnula sam očima, znajući da on to mrzi.

‘’Aha, kako da ne. Samo ustaj.’’ – rekla sam tiho i izašla iz sobe, moram brzo smisliti kako Harryu reći ono…

Izašao je iz sobe namiještajući svoje kovrdže koje su mu padale po licu, bile su nemirne kao i svako jutro. Pokušao je da ih stavi iza uha, ali bez uspjeha jer su se one svaki put vraćale kako bi mu padale po licu.

‘’Kad se vratiš, moramo razgovarati.’’ – rekla sam zamuckujući, on je samo klimnuo glavom .Sigurna sam da nema pojma o čemu pričam trenutno. Otišao je do kupatila a ja sam sjela na garnituru. Pogledala sam unaokolo, ova kao ‘’dnevna soba’’ je bila u totalnom haosu. Sve je bilo razbacano, nije se znalo gdje je šta. Moram prestati o tome razmišljati, to mi je trenutno najmanji problem.

Harry je izlazio iz kupatila, kosa mu je bila totalno uredna. Ni jedna kovrdža nije bila vani, sve su bile na mjestu. Onaj jutranji Harry i ovaj koji je upravo izlazio iz kupatila – to su dvije totalno različite osobe. Počela sam da uvijam prste po rukama od nervoze. Ne mogu podnijeti da još jednom ode, nikako..

‘’I o čemu si htjela da razgovaramo ?’’ – sjeo je kraj mene prebacivši svoju ruku preko mog ramena. Njegov dah mirisao je na mentu, osjetila sam ga tik nekoliko centimetara od mojih usana.

‘’O..o.. mom eseju.’’ – znam da će ovo izgledati malo pogrubo, ali maknula sam njegovu ruku sa svog ramena. Pogledao me je čudno, ali onda se je zasmijao.

‘’Što ti ja mogu pomoći sa esejom, znaš da me to ne zanima ?’’ – znala sam ga ne zanima moj rad, ali nije bilo stvar u radu već nešto drugo, pomislila sam.

‘’Znam. Nije problem esej, već moj partner.’’ – rekla sam mu, očekivajući da reaguje burno.

‘’Pa šta ako radiš sa nekim sa fakulteta ? Nemam problem s tim, znaš da nisam toliko ljubomoran.’’ – u normalnoj situaciji prevrnula bih sada očima, ali trenutno sam pod dejstsvom ni sama ne znam čega, tako da sam odustala od prevrćana.

‘’A šta ako je moj partner Robin ?’’ – upitala sam ga.

Zahvaljujem vam se svima na predhodnim komentarima, tako bih volila da bude i ovdje isto toliko :) stavit ću vam u opis (na mom wattpad profilu) link stranice koju trebate lajkati :) kako vam se sviđa ovaj dio ? šta mislite kako će harry reagovati ? šta mislite uopšteno mi sve recite haha 

The Notebook / HARRY STYLES /  ZAVRŠENA /Where stories live. Discover now