Hoofdstuk 26

205 12 2
                                    

Ik denk dat ik zo'n 2 of 3 keer het gebouw heb doorgelopen. Hoe komt het dat Liam en Hayden er niet meer zijn? Ze waren hier nog een uur geleden. Weer neem ik mijn gsm en bel Liam voor de 16e keer. Nog steeds had hij niet geantwoord. Ook stuurde ik een aantal berichten zodat hij zou antwoorden, maar weer geen succes.

Nu heb ik er genoeg van en bel Scott op. Misschien weet hij iets meer...

"Scott?"

"Ja?"

"Weet jij misschien waar Liam is?"

"Hij is op school toch?" Zegt hij meer als een vraag en dan hoor ik een geluid. Het komt van ver maar ik herken Liam zijn gegrom wel. Snel begin ik te lopen in de richting van het geluid. Ik zie dat ik bij Sinema aankom en dan zie ik ook Scott en Theo aanlopen.

Eens we binnen zijn, horen we dat het gevecht als van start is gegaan. Een van de mannen gooit Liam tegen de muur en ik loop op hem af. Ik schreeuw, grom en spring op zijn rug. Mijn klauwen grepen naar zijn hoofd en nek, maar al snel word ik van hem afgeduwd en beland ik naast Liam.

"Alles oké?" Vraag ik hem en hij knikt.

Ik kijk weer naar de doctors en ziet dat Scott hem te grazen neemt. Ook Liam gaat hem achterna. Da man neemt Liam bij zijn keel en ik hap naar adem. Scott lag tegen de grond, maar al snel gaat hij op de doctor af. Ik probeer mijn klauwen in zijn vel te zetten, maar dat doet niets. Ik hoor Theo iets zeggen tegen Liam en meteen vraag ik me af waarom Theo hier zou zijn. Ik hoor gegil van Hayden komen en dan hoor ik Liam schreeuwen. Nee... Ik loop op naar het geluid toe en zie dat een van de andere doctors Hayden een spijt in haar nek geeft. Daar is het weer... Dat vreemde zilverkleurige spul. 

"Wat als het invloed heeft binnen in haar lichaam?" Hoor ik Liam vragen als hij met Scott en Theo praat. Ik ga naar Hayden toe en probeer haar te helpen om op haar benen te staan. 

"Laten we haar naar de kliniek brengen. Ik zie jullie daar wel." Zegt Scott als hij naar buiten gaat. 

Ik help Hayden naar buiten, maar snel neemt Liam het van me over. Ik ga naast Theo lopen om hem wat te vragen. Waarom zou hij hier zelfs zijn? Om Liam te helpen? Om Scott te helpen? Om toch in Scott zijn pack te kunnen geraken? Ik weet het niet, dus moet ik het vragen. 

"Waarom was je hier vanavond?" Vroeg ik hem en hij grinnikt.

"Een 'dankjewel' was genoeg geweest hoor." Zegt hij en lacht.

Ik zwijg en schud mijn hoofd. Meent hij dit nu? Nog steeds probeert hij de grappigste te zijn, maar dat is hij niet. Ik zie Theo zijn wagen staan en stap in, sinds ik hier te voet naartoe ben gekomen. 

"Zet me maar bij Stiles af, ik zie jullie bij de kliniek wel." Zeg ik en kijk uit het raam als de auto vertrekt. Ik zie dat het absoluut niet goed gaat met Hayden en mijn moed en hoop zinkt tot in mijn kleinste teen. 

Eens ik het bekende huis zie staan, vertraagt de wagen. "Dankje" Zeg ik om nog vriendelijk over te komen.

"Bereidt Stiles maar voor." Zegt Theo als ik de wagen uitstap. Hij doet het raam langs de passagiers kant open en dan ziet hij mijn verbaasde blik.

"Hoezo?" Vraag ik hem en alle mogelijke scenario's spelen zich in mijn hoofd af.

"Scott heeft door waarom Stiles zo afstandelijk is." Zegt hij en de wagen begint weer te rijden. 

"Heb jij?" Vraag ik hem maar nog voor ik een antwoord kreeg, reden ze al door. Ik zucht en uit frustratie ga ik met mijn handen door mijn haar.  Zou Theo echt het lef hebben gehad om het verhaal van Donovan te vertellen aan Scott? Zou hij echt zo slecht zijn?  Wat is dat nu weer voor een vraag Heather, je weet hoe gemeen en sluw Theo kan zijn.

Snel loop ik naar binnen en negeer ik de Sherrif die me gedag zegt. Ik loop gehaast de trappen op, rechtstreeks naar Stiles zijn kamer. 

"Stiles!" Zeg ik snel en loop naar hem toe als ik hem bij zijn bureau zie zitten. "We moeten naar de kliniek toe!" Zeg ik en nog voor ik een antwoord krijg ren ik terug naar beneden, de deur uit naar zijn jeep.

"Heather, wacht!" Roept hij me na en wanneer ik merk dat ik de wagen niet in kan stop ik.

"Wat is er aan de hand?" Vraagt hij en ik wacht om even op adem te komen.

"Hayden, ze..." 

"Oké ik weet genoeg." Zegt hij en stapt snel de wagen in.

Misschien had ik hem moeten vertellen dat hij het allemaal aan Scott mag gaan uitleggen...

<<<>>>

A/N: Heyo! I know dat het super lang heeft geduurd en het spijt me, maar deze keer heb ik er geen degelijke reden voor... Sorry... Ik zit gewoon met zoveel aan mijn hoofd en school wordt echt veel, maar nu dat het eindelijk vakantie is, hoop ik wat meer tijd te vinden om meer te updaten...

someone_special

Focussed || Teen Wolf || #3Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz