Hoofdstuk 13

279 14 6
                                    

Na het incident aan de club Sinema, wilde ik meteen naar Stiles gaan om hem het hele verhaal te vertellen. Hoe Liam en Scott het lichaam ven de onbekende man naar Deaton wilde brengen voor onderzoek, maar dat leidde tot de dood van de man. Ik had ze gezien. Ik had ze recht in hun ogen gekeken. Ik... 

Ik kon het mentaal niet aan en daarom moet ik meteen met Stiles gaan praten. Hij zou me kalmeren en me vertellen dat alles goed komt. Hij zou me troosten.

Al ik bij het bekende huis aankom, zie ik dat het licht in zijn kamer nog brandt. Meteen ga ik langs de achterdeur naar binnen, die laat hij meestal 'per ongeluk' openstaan. Ik loop voorzichtig de trap op zodat ik de Sherrif niet zou wekken. Wanneer ik Stiles zijn deur, die naar zijn kamer leid, opende zag ik een verwarde en ongeruste Stiles. Hij wreef over zijn schouder heen alsof hij er last van had en dan zag ik dat hij een paar dingen had uitgeveegd op zijn bord. De stift lag aan de andere kant van de kamer en ik wist direct dat hij gefrustreerd was over iets.

"Alles oké?" Vraag ik hem voorzichtig en hij knikt als hij verder bijt op zijn nagels.

Hij knikt zacht zijn hoofd als hij staart naar de lege plek op het bord. Waarschijnlijk is het de plaats waar hij daarnet iets heeft geschreven.

"En je schouder?" Vraag ik hem als ik een stap verder in zijn kamer zet, maar hij deinst achteruit.

Hij zwijgt even en gaat gewoon op zijn bed zitten alsof ik er niet eens ben. Ik kijk hem verward en verbaasd aan. Wat is er toch aan de hand met je Stiles?

Na een oncomfortabele stilte, spreekt hij kort.

"Misschien moet je beter naar huis gaan..." Zegt hij zacht en ik weet even niet wat me overkomt. Mijn mond valt lichtjes open en dan stotter ik.

"Ik-k euh-hmm, o-oke..." Zeg ik uiteindelijk en nog voor ik me omdraai kijk ik hem nog snel aan.

"Slaapwel." Zeg ik zacht. Ik verwachtte geen antwoord, want dat kreeg ik niet.

...

De volgende dag op school lijkt alles in een vertraagde versnelling te lopen. Als ik aankwam met mijn wagen, nam ik meteen plaatst op een parkingplaats waar ik bijna altijd sta. Snel kijk ik de richting uit naar het schoolgebouw zoals elke ochtend, maar deze keer was het ander. De blauwe jeep zag ik nergens. Waar zou hij zijn?

Ik neem een diepe zucht en begin te wandelen. Vlug komen Malia en Lydia naast me lopen en Malia vertelt hoe ze een boek heeft gevonden in tracy haar kamer.

"Heb je daar ingebroken?" Vraag ik haar, maar ze negeert het.

"Ik zag Tracy dood gaan. Het is alsof ik haar schuldig ben om het allemaal op te lossen. Ik knik begrijpelijk en we lopen de school in.

"Dread doctors." Zegt Lydia als zede titel van het boek leest.

"Ik heb het al gelezen, maar ik begrijp er niets van." Zegt Malia en ik zie dat Lydia de achterkant van het boek leest.

"In een klein dorp in New England town, jongeren worden weggenomen in de nacht en levend begraven. Dagen later transorferen ze en verspreiden ze terreur. Dat op vraag van de parawetenschapers, de Dread Doctors." Leest ze voor en meteen krijg ik de kriebels.

"Komt vrij bekend voor..." Zegt ze en stelt voor dat we allemaal het boek lezen. Malia reageert en zegt dat Kira daar al mee bezig is.

Naarmate de middag dichterbij kwam, had ik nog niets gehoord van Stiles. Geen telefoontje, geen berichtje, niets. Ik begon me stilletjes zorgen te maken, maar dacht dan aan gisterenavond. Hij gedroeg zich zo vreemd, zo afstandelijk... Ik hoop dat het niets ernstig is en dat hij snel weer naar school komt. Misschien zou hij zich hebben overslapen?

Ik schud mijn hoofd en zoek Lydia op. Ze is in de bibliotheek samen met Kira. Ik loop naar hen toe en vraag wat ze aan het doen zijn. Ik krijg snel een bundel papier in mijn handen geduwd en kijk er verbaasd naar.

"We zeggen nog wel wanneer je er aan moet beginnen." Zegt Lydia en ik knik.

Ik draai de eerste bladzijde om en zie een vrij bekende naam staan: "Gabriel Valack." Zeg ik en Lydia knikt haar hoofd.

"Ik ga hem vanavond een bezoek brengen in Eichen House." Zegt ze en ik kijk haar geschrokken aan.

"Eichen House? Ben je al vergeten wat er daar de laatste keren gebeurd is? Eerst Stiles, Meredith zat daar ook, dan jij en Stiles dat bijna vermoord werden? Wat wil je dat er nu gebeurd dan?" Vraag ik haar sarcastisch en ze schud har hoofd.

"Heb jij een beter idee?" Vraagt ze me en ik knik.

"Ik ga?" Zeg ik meer als een vraag en ze schud haar hoofd.

"Nee ik ga wel. En waarschijnlijk Stiles ook. Eens hij iets in zijn hoofd heeft..." Zegt ze en ik kijk haar verbaasd aan.

"Stiles? Heb je hem gesproken dan?" Vraag ik haar en ze knikt. Ik maak met mijn mond een oh-vorm en ze heeft een vragende blik die op haar gezicht speelt.

"Oh, niks." Zeg ik met een gespeelde lach en ze knikt.

"Ik praat wel met hem." Zegt ze en wilt vertrekken.

"Waarover dan?" Vraag ik haar als ik haar tegenhoud.

"Over hem. Waarom hij vandaag niet aanwezig was, maar wel zonder twijfel mee naar Eichen House wilt." Zegt ze en loopt weg voor ik nog iets kon zeggen..

<<<>>>

A/N: Hey! Ik weer met een nieuw hoofdstuk! Wat vond je ervan?

Btw: IK BEN GESLAAGD VOOR DE 3 EXAMENS DIE IK HAD 2 WEKEN GELEDEN! HALLELUJAH!

P.S.: iemand die de nieuwe aflevering al heeft gezien? 😱 DAAMMNNN soooo many memories 😭 eigenlijk echt zielig dat Stiles 'verdwenen' is 😔

someone_special

Focussed || Teen Wolf || #3Where stories live. Discover now