Hoofdstuk 7

284 17 4
                                    

Stiles stapt kwaad zijn auto in en rijdt naar huis. Ik schud mijn hoofd en loop snel naar men wagen, maar Scott roept nog snel even mijn naam. 

"Wat?" Vraag ik snel en gehaast. 

"Probeer met hem te praten." Zegt hij en ik knik.

"Zal het proberen." Zeg ik stil en stap de wagen in.

Snel rijd ik over de bekende wegen en rijdt ik naar het huis van familie Stilinski. Ik parkeer in de straat en stap uit de auto. Ik neem mijn gsm en stuur een sms naar Stiles.

'Hé, is je vader nog wakker of niet?' 

Al snel krijg ik een antwoord en zie ik zijn hoofd verschijnen bij het raam van zijn kamer. Ik glimlach automatisch en zwaai naar hem. Ik krijg een zwakke glimlach terug en nadien een sms.

'Achterdeur is open.'

Zo een droog antwoord had ik niet verwacht. Ik zucht en ga langs achter naar binnen. Snel neem ik de trap en zie dat Stiles zijn deur op een kier staat. Ik klop even en doe de deur wat verder open. 

"Hé..." Zeg ik zacht als ik binnen ga en zie hem meteen op zijn bureaustoel zitten. Ik zie dat er veel kaften van dossiers op zijn bureau liggen en vele tassen waar waarschijnlijk veel koffie in heeft gezeten.

"Stiles..." Zeg ik met een zucht en ga achter hem staan. 

Hij zucht en legt zijn hoofd neer op zijn bureau. Ik schud mijn hoofd en zak door mijn knieën. Ik leg mijn hand op zijn schouder en wrijf erover uit medelijden. 

"Stiles, gaat alles wel goed met je?" Vraag ik hem en hij haalt zijn schouders op terwijl hij nog steeds op zijn bureau ligt.

Ik kijk rond in zijn kamer en dan zie ik het staan. Het bord waar hij alles opschrijft als er iets gaande is. Daar in het midden staat in het groot: 

THEO RAEKEN

Ik zucht weer en sta op. Ik neem de witte stift en doe het dopje eraf. Zou ik het erbij zetten of?

Plots krijg ik die vreemde herinneringen weer. Alsof het gisteren was wanneer alles veranderde...

"Waarom zou ze me verlaten, mam? Zonder me iets te zeggen?" Vraag ik aan mijn moeder als ik denk aan Olivia.

"Ze zal haar redenen wel hebben, laat haar voor nu even met rust en probeer haar te vergeten." Zegt ze als ze me een knuffel geeft.

Ik knik en snik en dan glippen haar armen rond me weg. Het was net alsof de realiteit met mijn gevoelens aan het spelen was. Ik snik nog een keer en veeg een traan weg.

Ik hoor mijn horloge piepen en ik merk dat er een bovenatuurlijk wezen vlakbij is. Ik kijk snel naar de deur van mijn kamer, maar zie mijn moeder niet voorbij lopen. Deze opdracht is dus voor mij...

Ik neem mijn boog en koker met pijlen onder mijn bed vandaan en loop de trappen af. Ik loop naar buiten en volg het gekleurde lichtje op mijn horloge. Wanneer het dichtbij is, houd ik een pijl gereed om die af te schieten.

Als ik de schaduw van de persoon zie, probeer ik erop te mikken. Het zou raak zijn, maar dan zie ik zijn gezicht.

"Theo?" Vraag ik mezelf luidop af en hij geeft me een glimlach.

"Wat doe jij hier?" Vraag ik hem verbaasd als ik mijn boog laat zakken en hij komt dichter naar me toe. Mijn horloge begint sneller te piepen en ik zet een stap achteruit. Ik zet het gepiep af en kijk hem weer aan.

"Dus jij bent de jager..." Zegt hij als hij me van kop tot teen bekijkt.

"En jij het vreemde wezen."

"Heather wat er ook met Olivia is gebeurt, is-"

"HEATHER!" Schreeuwt Stiles luid en ik schrik wakker uit mijn herinnering.

Ik kijk hem verbaasd aan en dan merk ik dat ik helemaal sta te trillen en als ondertussen door mijn knieën ben gezakt.

"Alles oké?" Vraagt hij me als zijn duim over mijn wang glijd. Ben ik aan het huilen?

Ik knik en probeer rechtop te zitten. "Heather, waar dacht je aan?" Vraagt hij me en automatisch kijk ik weer naar het bord.

Ik sluit mijn ogen en zie hem weer voor me.

"Heather, wat er ook met Olivia is gebeurt, is onvergetelijk..." Zegt hij en ik knik. Automatisch krijg ik het gevoel dat ik hem vertrouw en dat hij meent wat hij zegt.

"Ja... Waarom zou ze zomaar weggaan?" Vraag ik mezelf luidop af en hij blijft stil. Wanneer ik weer opkijk, staat hij recht voor me.

"Omdat ze jaloers was?" Zegt hij stil en houdt zijn hoofd schuin. Ik kijk hem verbaasd aan en zie medelijden in zijn ogen.

"Op wat dan?" Vraag ik en hij grinnikt.

"Een betere vraag is op wie." Zegt hij en glimlacht. Zijn hand reikt naar mijn gezicht en hij wrijft over mijn wang.

"Op mij?" Vraag ik en hij knikt. Ik kijk hem vragend aan en zie dat hij dichter komt. Ik zet een stap achteruit en vraag mezelf af waarom hij me net wilde kussen? Of wilde hij dat niet doen?

<<<>>>

A/N: Omg het geheim van Heather is bijna bekend 😱 Damn, sorry dat dit hoofdstuk zo laat online komt te staan, maar ik heb volgende week examens 😱 3, maar nog moet ik studeren natuurlijk.. ik beloof dat ik zaterdag wel optijd zak updaten en misschien in de toekomst weer een dubbele update zal doen (rond H10).

Wat denken jullie dat er is gebeurd tussen Heather en Theo? Zou ze het aan Stiles vertellen? Is het wel een geheim? 😏😏

Vertel me zeker wat je van dit hoofdstuk vond en wat je denkt dat er binnekort zal gebeuren 😉

Bedankt aan diegene die me een paar ideetjes hebben gestuurd! Ik denk dat ik er wel wat mee ga doen! 😉

someone_special

Focussed || Teen Wolf || #3Where stories live. Discover now