"Wat is er jongen?"

944 52 46
                                    

*Mathias POV*

Voor de eerste keer in dagen kan ik weer wat zien. Ik kijk wat rond in de kamer waar ik op dit moment in vast zit. Ik trek wat kasten en schuiven open maar vindt niets anders dan wat schrijfgerei, bladeren papier, kaarsen en een hele boel stof. Ik plof me dan maar neer op het bed dat in de hoek achteraan in de kamer staat waarop ik een schemering van licht opvang. Ik volg de straal van licht tot ik bij een klein gat bovenaan in de muur uitkom. Ik spring recht, trek de stoel vanonder het bureau, zet die tegen de muur en klim de stoel op. Ik breng m'n gezicht tot tegen de muur en staar met één oog door het gat waardoor ik zicht krijg op een klein sluipwegje langs het gebouw waar ik in vast zit.

"Oh my god.." mompel ik stil als er een idee in me opkomt.

Ik spring de stoel snel af, loop richting de schuif met de pennen en het papier en begin wat op te schrijven.

'Help me! Ik word gevangen gehouden in het gebouw langs je. Verwittig dit zo snel mogelijk bij de politie! Dit is geen domme grap!' Klinkt de tekst die als eerst in me opkomt.

Ik rol het papier zo klein mogelijk als ik kan, spring opnieuw de stoel op en prop het door het gat in de muur zodat ik het op de weg kan zien landen.

"Mathias!" Hoor ik zijn stem plots langs de andere kant van de deur.

Ik ga zo snel als in kan van de stoel af, schuif die terug onder de bureau en ga op het bed zitten.

"Ja?" Vraag ik stil.

"Ik heb eten voor je.." mompelt hij als er een kom met soep langs de onderkant van de deur binnen geschoven wordt. "Kippensoep, daarvan wordt je vast wel wat rustiger" grinnikt hij als ik me zo snel mogelijk op mijn buik, langs de deur, op de grond leg en onder de deur door naar buiten probeer te kijken.

Ik zie hoe zijn gedaante de gang weer uitloopt, maar mijn zicht rijkt niet tot aan zijn gelaat. Ik neem het kommetje soep mee naar het bureau, waar ik me neerzet en het meteen helemaal opslurp. Ik voel de krachten in mijn armen en benen lichtjes verzwakken waarna mijn ogen zich vanzelf sluiten en men bovenlichaam met een ruk naar voren valt zodat mijn hoofd met een klap op het bureaublad belandt.

*Cody POV*

Ik lig languit in de zetel naar TV te kijken als ik op de klok zie dat het al iets na middernacht is. Rayo springt plots recht uit de zetel, loopt richting de gang, waar hij voor de deur gaat zitten en zijn blik op de deur gericht blijft.

"Hé, wat is er jongen?" Roep ik hem toe als ik eens over de leuning richting hem kijk, maar hij nog steeds geen kik geeft.

Ik sta recht uit de zetel en loop met gefronste wenkbrauwen richting Rayo die daar doodstil blijft zitten. Ik breng mijn gezicht in dezelfde richting als zijn blik en merk op dat hij naar de deurklink staart. Ik grijp de klink eens vast waardoor hij enthousiast begint te blaffen en recht springt. Ik zwaai de deur open en steek mijn hoofd naar buiten waardoor alles meteen duidelijk wordt.

"Oh Cody.. Hey" ...

**************************************************************************
IK BEN BEST WEL TROTS OP DIT HOOFDSTUKJE ALS JE WEET DAT IK DIT OP EEN 10-TAL MINUUTJES GESCHREVEN HEB ✌🏼️✌🏼️

WANNEER ZAL MATHIAS NOU EINDELIJK GEVONDEN WORDEN??? 😳😳
EN WIE STAAT ER BIJ CODY AAN DE DEUR??? 😏😏 IK HOOP DAT JULLIE ALLEMAAL VAN HET WEEKEND GENOTEN HEBBEN 🙌🏼🙌🏼 VANACHT IS EINDELIJK DE SUPER BOWL MET DE HALF TIME SHOW VAN LADY GAGA 😱😱 WHO'S WATCHING?? 👆🏼👆🏼

VOTES, COMMENTS AND FOLLOWS 💁🏼💁🏼

LIEDJE BOVENAAN IS DE ZÓ LANG VERWACHTE NIEUWE VAN MISSY ELLIOT 😵😵 HIJ HEET I'M BETTER EN IK BEN ER ECHT HELEMAAL WEG VAN 💯💯

KUSJESSSS MWAH 😚😚

ON MY MINDWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu