Křišťálové lebky

502 17 5
                                    

Nepochybuji o tom, že jste jistě slyšeli o fenoménu takzvaných křištálových lebek. Pokud ne, není samozřejmě těžké si takovou lebku představit.

Křišťálové lebky jsou jedny z nejzáhadnějších předmětů světa

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Křišťálové lebky jsou jedny z nejzáhadnějších předmětů světa. Prý jsou staré tisíce let, mají magické schopnosti a možná ani nejsou dílem člověka.
Teorie o jejich původu jsou dvě: mimozemšťané nebo Atlanťané.

Legenda praví, že mimozemšťané původně věnovali třináct lebek obyvatelům Atlantidy, od kterých je pak získali Mayové. Pokud někdy dojde k nalezení a spojení všech třinácti křišťálových lebek, vyjeví prý lidstvu veškerá tajemství vesmíru a předá mu všechny lidské vědomosti. Ovšem je na něco takového dnešní lidstvo připraveno?

Nejznámější lebkou je tzv. Lebka zkázy a ta má být stará přibližně 3.600 let. Našel ji britský badatel jménem Frederick Albert Mitchell-Hedges v roce 1924 v ruinách bývalého mayského města Lubaantunu ve Střední Americe. V této době svůj nález tají a svět se o lebce dozvídá až po jeho smrti, a to roku 1959 díky jeho adoptivní dceři Anně.

Ačkoli byli Mayové geniálními staviteli a matematiky, na výrobu tak dokonalé repliky lidské lebky neměli potřebné technologie. Díky odborným zkoumáním vyšlo najevo, že k vytvoření křišťálové lebky tak dokonalého tvaru mohlo dojít leštěním krystalu pomocí písku a vody. To by však trvalo neuvěřitelných 300 let. Museli by tudíž jednu lebku leštit po mnoho generací.

Médium z kanadského Ontaria, Carole Wilsonová o pravosti lebky nepochybuje a uspořádá s ní několik seancí. Poté prohlásí: ,,Myslím si, že lebka zkázy je vševědoucí počítač, který je již dopředu naprogramovaný. Nepotřebuje žádnou klávesnici. Pokud jste schopni naslouchat, stačí, když na ni položíte ruce a odpoví vám na vše, co potřebujete. Pokud vám to tedy říct chce. Mně například dovolila zjistit to, že zbylých dvanáct křišťálových lebek skutečně existuje."

Lebka zkázy je prý tvořena ze zvláštního druhu křišťálu, který se dnes využívá v počítačích. Co se stane, až se najdou zbylé lebky? Nemyslím si, že se toho někdo z nás dožije, ale bylo by zajímavé to zjistit.

Encyklopedie mimozemských bytostíWhere stories live. Discover now