Podivný případ Jacka Robertsona

581 16 1
                                    

Jack Robertson. Nepředpokládám, že by ho většina z vás znala. A přesto je jeho případ tak neobyčejný, že by o něm mělo vědět co nejvíc lidí.
Kdo to je? Muž, který dle vlastních slov strávil dva roky na mimozemské lodi ve vesmíru.

Ne, neodcházejte! No tak, čtěte dál. Vím, že teď asi obracíte oči vsloup, taky jsem obracela. V první chvíli jsem chtěla jeho knihu vrátit zpátky do regálu, ale něco mi říkalo, abych si ji přečetla.

Ač se to zpočátku může zdát jako výmysl, je jeho svědectví podložené mnoha fakty a tudíž označeno za pravdivé.

Prvních dvacet stran je věnováno závěrům psychologických vyšetření Robertsona, což je celkem nuda, ale člověka to dokonale přesvědčí o pravdivosti příběhu. Víc prozrazovat nebudu.
Po nudném úvodu se na řadu konečně dostává příběh. Poutavý, bez zbytečných zabíhání do podrobností a s rychlým spádem. Když jsem se dostala k pasáži, kde se Jack procházel po Měsíci nebo Marsu, radši jsem se pořádně přesvědčila, že nečtu nějaké dílo ze sekce science fiction. Pro mě to opět ztratilo na věrohodnosti. No jo, jenže když se po osmi týdnech, nebo co já vím po kolika, vrátil domů, zjistil, že byl pryč dva roky a že byl dokonce prohlášen za mrtvého. Nikdo mu jeho zážitky nevěřil.
Po nějaké době zmizel nadobro a už o něm nikdo neslyšel. Možná ho v horách roztrhala divá zvěř, možná ho nechala odstranit vláda a možná si ještě dnes létá po galaxii. Kdo ví. Ostatky těla se nikdy nenašly.

Ačkoli jsem ze začátku byla dost skeptická, po přečtení celého díla mi nikdo nevyvrátí, že ten muž skutečně strávil dva roky na lodi bytostí z vesmíru. Faktem je, že tímhle nikoho nepřesvědčím, mohu vám pouze doporučit, abyste s knihu sami přečetli.
Zkrátka, koho to zajímá, ten si tuhle ultratenkou (cca 80 stran) knihu půjčí v knihovně, koupí si ji, nebo si stáhne pdfko.
Kniha se jmenuje Žil jsem s mimozemšťany a autorem je samozřejmě sám Robertson.

To je pro dnešek všechno, tři kapitoly za den, to je na moje poměry trochu moc. Však víte, občas se čeká i půl roku na další část a teď najednou tři za den? Tak zas zítra a díky za všechny čtenáře! Pravda je tam venku ❤

Encyklopedie mimozemských bytostíWhere stories live. Discover now