Roswell

601 18 3
                                    

Nuže, deník nalezen, nové materiály pořízeny, pojďme se teď společně podívat na nejslavnější havárii UFO v dějinách.

ROSWELLSKÝ INCIDENT

Stalo se to 3. července roku 1947 poblíž Roswellu v Novém Mexiku v USA. Farmář W. W. Brazel se toho rána vydal na obhlídku svého pozemku, protože předchozí noci se nad oblastí strhla silná bouře a Brazel se bál o svá zvířata.

Při obhlídce ale narazil na kusy podivných trosek a něco, co mělo vypadat jako vrak. Do země byla vyryta obrovská dlouhá rýha, která prozrazovala pád něčeho obrovského.
Brazel nevěděl, co právě našel, tak kus trosky donesl ukázat sousedovi. Nakonec ale zajel do Roswellu na stanici místního šerifa George Wilcoxe, aby mu vypověděl celý příběh.

Wilcox havárii ohlásil zpravodajskému důstojníkovi Jessi Marcelovi a následujících několik dní byl Brazelův pozemek uzavřen a příslušníci amerického vojenského letectva odklízeli trosky.

V tiskovém prohlášení ze dne 8. července 1947 prý stálo, že se jedná o trosky "létajícího kotouče", ale vláda tuto zprávu hned následujícího dne úspěšně dementovala s tím, že jde o trosky pouhého meteorologického balónu. Ano, o takovou věc by se jistě staralo vojenské letectvo.

Tím se celá věc uzavřela, avšak napříč Spojenými státy se začaly šířit podivné historky, které, díky neobvyklé mlčenlivosti vojenských i vládních činitelů, nabývali na intenzitě. Říká se dokonce, že na palubě tohoto létajícího talíře byla nalezena těla mimozemšťanů a že dokonce někteří z nich nehodu přežili. Dodnes se říká, že trosky, těla i přeživší byli převezeni do nevadské Oblasti 51 a někde se tam nachází dodnes.

Co je na případu nejzvláštnější?
1. V době odklízení trosek vyřizoval jistý Glenn Dennis, majitel jednoho z roswellských pohřebních ústavů, několik telefonátů z márnice místního letiště. Velitel márnice chtěl prý vědět, jak nejlépe uchovat těla, která několik dnů ležela venku, aby se déle nerozkládala. Také požadoval malé, hermeticky uzavřené rakve.

2. Pokud by v Roswellu skutečně o nic nešlo, proč by vláda a letectvo vynakládaly takovou námahu a peníze pro udržení incidentu v utajení?

3. Jedna z ošetřovatelek v jisté nemocnici popsala Glennu Dennisovi nalezená těla a dokonce mu je i nakreslila. Krátce poté byla přeložena do Anglie a následně zmizela z povrchu zemského.

Takže co myslíte? Bylo to tenkrát před šedesáti lety opravdu UFO, nebo šlo o planý poplach a celá událost má nějaké racionální vysvětlení?
Teď si přijdu jak moderátor Věřte nevěřte :D ale ne, vážně, pište svoje názory do komentářů, ráda se na věc podívám z jiného úhlu pohledu.

Zdroj: kniha Největší spiknutí v dějinách lidstva

Encyklopedie mimozemských bytostíWhere stories live. Discover now