Slavní ufologové, záhadologové a konspirátoři

964 25 9
                                    

Mezi nejslavnější ufology, záhadology a konspirační teoretiky se řadí:
1. Jesse Ventura
2. Erich von Däniken
3. Hartwig Hausdorf
4. Josh Gates
5. Ivan Mackerle
6. Arnošt Vašíček

Jesse Ventura
Jesse Ventura je americký politik slovenského původu, herec, komentátor a bývalý wrestlingový zápasník a guvernér státu Minnesota. Veřejnosti je sice znám jako Jesse Ventura, jeho pravé jméno ale zní James George Janos. Pseudonym Jesse Ventura si zvolil, když se věnoval wrestlingu.
Jeho pořad s názvem Konspirační teorie s Jesse Venturou si získal mnoho příznivců už jen tím, že se sám Ventura nezdráhá zaútočit klidně i na samotnou stráž Oblasti 51. V tomto svém seriálu se vydá nejen do Oblasti 51, ale i na Plum Island, na Aljašku ke stanici HAARP a mnoho dalších. Ventura není až tak ufolog, jako konspirační teoretik, který provokuje vlády celého světa.

Erich von Däniken
Řadí se mezi neslavnější ufology 20. a 21. století. Däniken, původem Švýcar, tvrdí, že do historie celého lidstva zasahovali mimozemšťané, což všichni víme i bez něho. Ve svém pořadu Vetřelci dávnověku předkládá důkazy, které mají ostatní lidi přesvědčit o jeho pravdě. Däniken je velice schopný řečník, ale je to prohnaný a vysoce inteligentní člověk, který si uměl najít příležitost, jak se proslavit. Tyto jeho teorie znali lidé dávno předtím, než se vůbec narodil. Ovšem, povedlo se mu to a nyní je známý po celém světě.

Hartwig Hausdorf
Hausdorf je německý ufolog, dobrodruh, spisovatel a cestovatel. Napsal mnoho knih na téma ufologie, z nichž nejznámější je asi Bílá pyramida. Hausdorf vystudoval Mnichovskou univerzitu se specializací na cestovní ruch. V současnosti patří mezi nejznámější záhadology který se vydává do míst, kde se děje nebo nalézá něco neobvyklého – záhadného. Vlastní zážitky a poznatky popisuje ve svých knihách.
Jeho názory jsou v mnoha případech až rebelské a vizionářské. Věří, že v budoucnu přijde okamžik, kdy neznámé jevy nebudou vědci škatulkovat jako paranormální fenomén a zavrhovat je okamžitě jako nesmysl, ale začnou se jimi zabývat. Až teprve tehdy přijde skutečný pokrok..

Josh Gates
Americký záhadolog. Mnozí z vás jistě znají jeho pořad Dobyvatelé ztracené pravdy, který se také těšil a těší velké oblibě. Mezi lety1996 a 1998 byl na University of Maryland, kde se podílel na archeologických vykopávkách v Izraeli. Gates je také kvalifikovaný potapěč. Vylezl na Kilimanjaro v Africe a na Mt. Aconcaguu v Argentínských Andách. Byl jmenován do prestižní organizace The Explorers Club (založená v roce 1904), která se věnuje vědeckému zkoumání na Zemi. V současné době žije Los Angeles v Kalifornii.

Ivan Mackerle
Mackerle byl český záhadolog a kryptozoolog, který zemřel v roce 2013 na veřejnosti neznámou nemoc. Nejvíc se proslavil asi svými výpravami do mongolské pouště Gobi, kde pátral po tvorovi, jménem Olgoj Chorchoj, což je obrovský červ. Napsal mnoho knih, mimo jiné i Cesty za příšerami a dobrodružstvím, u které jsem měla tu čest si ji přečíst. Jeho smrt hluboce zasáhla nejednoho jeho příznivce.

Arnošt Vašíček
Další český záhadolog a ufolog. Stejně jako pan Mackerle, napsal i Vašíček mnoho knih, ale narozdíl od Mackerleho je napsal na téma ufologie. Svými názory se podobá Dänikenovi a Hausdorfovi, jeho knihy se totiž věnují mimozemšťanům v historii lidstva. Mezi knihy, které mohu z vlastní zkušenosti doporučit, patří například: Záhady Peru, Mexické záhady, Na lovu záhad, Neuvěřitelné skutečnosti, Stopy neznáma nebo Vesmírné přízraky - odkud a proč přicházejí.

To je asi tak vše, doufám, že jste načerpali nové vědomosti a omlouvám se panu Dänikenovi za ostrou kritiku, za kterou se však nestydím. :D
V další kapitole napíšu o mimozemské rase Siriani ze Sirius B.
Díky za votes a podporu v předchozích kapitolkách :)

Encyklopedie mimozemských bytostíKde žijí příběhy. Začni objevovat