Κεφάλαιο 13

8.2K 659 13
                                    


Όταν τελείωσε το σχολείο, πήγαμε με την Μαρία μια βόλτα μιας και δεν είχαμε περάσει καθόλου χρόνο μαζί σήμερα αφού άργησα να έρθω στο σχολείο λόγω του ραντεβού μου με τον γιατρό.

Δεν απομακρυνθήκαμε πολύ απο το σχολείο απλα περπατούσαμε εκεί τριγύρω.

Πήγαμε στα McDonalds και αγοράσαμε παγωτό και κουβεντιάσαμε, η Μαρία έπρεπε να πάει κάπου και η μαμά της την περίμενε στην πόλη οπόταν πήγα μόνη μου στην στάση του λεωφορείου.

Εκεί είδα τον Άρη να κάθεται στο παγκάκι δίπλα απο την στάση του λεωφορείου περιμένωντας το λεωφορείο. Έτρεξα κοντά του ενθουσιασμένη.

"Γειααα!" φώναξα πηδώντας. "Γεια" είπε μονότονα.

"Τι συμβαίνει?" φαίνοταν πως κάτι είχε.

"Τίποτα" είπε κοιτάζοντας το κενό.

"Πες μου" επέμεινα. "Μην ανησυχείς. Είμαι καλά" είπε και ρόλαρα τα μάτια μου.

"Κάτι έχεις και δεν θα τα παρατήσω μέχρι να μου πεις. Οπόταν καλύτερα πες μου απο τώρα" του είπα.

"Πήρα κάτω απο την βάση στο διαγώνισμα των μαθηματικών" μου είπε τελικά. Ήμουν έτοιμη να αρχίσω να γελάω με το αστείο του. Ποτέ δεν τον ένοιαζε ιδιαίτερα για το σχολείο και τους βαθμούς. Και περίμενα να μου πει πως αστιεύεται, αλλά δεν το έκανε.

"Περίμενε, είσαι πραγματικά αναστατωμένος για αυτό?" παραξενεύτηκα και με κοίταξε κάπως.

"Το θέμα είναι πως χρειάζομαι τα μαθηματικά για την μελλοντική μου καρίερα αλλά πραγματικά είμαι χάλια." έκανε μια παύση. "Και η μαμά μου λέει ότι αν δεν πάρω τουλάχιστον ένα 18, δεν θα με αφήσουν να πάω διακοπές το καλοκαίρι" είπε και τώρα έβγαλα νόημα. Δεν ήξερα για ποιες διακοπές αναφερόταν αλλά και πάλι. Τώρα αντιλήφθηκα ότι πραγματικά νοιάζεται για το τι βαθμό θα πάρει λόγω των διακοπών.

"Και έχουμε το τελικό διαγώνισμα στα μαθηματικά την ερχόμενη βδομάδα, ακόμα ένα που θα αποτύχω" αναστέναξε.

"Και αν σου κάνω μαθήματα? Να σου εξηγήσω όλα όσα δυσκολεύεσαι και να σε βοηθήσω να προετοιμαστείς για το διαγώνισμα?" τα μάτια μου έλαμψαν απο την ιδέα που είχα.

"Θα το κάνεις αυτό για μένα?" ρώτησε. "Ναι" είπα και χαμογέλασε. Τότε μου έδειξε στο βάθος λέγοντας μου πως έρχεται το λεωφορείο.

Το λεωφορείο ήταν σχεδόν άδειο οπόταν άπλωσα σε δυο θέσεις στα πίσω καθίσματα και ο Άρης κάθισε πίσω μου παίρνοντας και αυτός δυο θέσεις όπως εμένα.

Το αγόρι της διπλανής πόρτας #WattFunGrWhere stories live. Discover now