*8*

19 2 1
                                    

Vrijdag. 15.25. School is net gedaan. Ik stuur berichtje aan Ben dat ik bij de kluisjes sta. 'Ik kom eraan' is zijn antwoord.

"Mat en Jeff zijn al naar skatepark gegaan. Kom laten wij gaan!"

Wij pakken onze skateboards en zoals gewoonlijk skaten wij naar het skatepark. Ik voel weer de vrijheid. De adrenaline die steeds meer bloed in mijn hart pompt. Het wordt een fantastische avond. Wij skaten door de straten en maken chauffeurs boos. Vrouw op fiets mompelt iets. Maakt mij niet uit, het is vrijdag. VRIJdag. Ik de verte zie ik al de rampen van het skatepark. Nieuwe skatepark. Eindelijk komen wij eraan.

"Boys, dit is Julie!"

Ben roept naar Mat en Jeff. Jongens draaien zich om en komen ons kant op.

"Hey, ik ben Julie."

2 knappe gasten kijken mij aan. Wow zo mag het echt wel blijven. Ik voel dat de hottie met donkerblond haar iets zal zeggen en ja hoor.

"Hey. Ik ben Jeff dit is Mathieu."

"Voor vrienden Mat."

Mathieu glimlacht.

"Ok kennis gemaakt. Lets skate?"

Natuurlijk. Zo begon het. Ik ben zo blij dat ik met zulke knappe ventjes in contact kwam. Het maakt mij niks uit dat ze een jaartje ouder zijn. Ben vertelede mij veel over hun. Jeff, jongen met donkerblond haar, heeft een vader bij de politie. Zo weten wij altijd waar de politie is en waar we geen patrouille kunnen verwachten. Mat skate het langst van ons en is ook de oudste. Hij gaat blijkbaar super vaak uit en organiseert zieke feesten. Er liepen al altijd bendes meisjes achter hun aan, en ik ben niet verwondert. Mat heeft wel een vriendin, Amber. Ben vertelde verder niet veel over haar maar hij zei alleen dat ze best wel populair is. Ik heb nog niet veel van haar gehoord, maar waarschijnlijk zal het nog komen.

"Jullie kunnen echt fantastisch skaten. Ik droom ervan om ook zo te skaten."

"Je zal het zeker kunnen. Ben heeft mij al veel verteld over woensdag. Je leert snel, nu nog alleen de trucjes uitvoeren om rampen. Het lukt je zeker!"

Mathieu duwt mij zachtjes naar de ramp.

"Probeer, Julie!"

"Oké oké, wacht toch even."

Ik klim op de kleinste ramp. Het is niet zo hoog maar toch ik deed het nooit. Ik hoop dat ik mij niet onmiddellijk belachelijk maak. Gelukkig zijn wij 4 de enigen op het skatepark. Het gaat je lukken Julie, het gaat je lukken. Ik ging meer aan de rand staan. Ik haal laatste adem in en daarna, daarna rijd ik naar beneden. Met een vloeiend beweging kom ik op de grond. Het is echt niet moeilijk. Het voelde zo heerlijk. De wind blies nog meer en ik voelde mij echt goed. Jongens begonnen te applaudisseren.

"Ik zei je toch, het ging je lukken."

Mat klopt op mijn schouder. Ben wijst naar de andere ramp.

"Probeer hier keer over te springen. Het lukt je zeker."

Ik duw mij af en spring in de lucht met mijn skateboard, ik maakte een ollie. Ik krijg onmiddellijk weer applaus. "Goed gedaan!" roepen ze nu allemaal.

Jeff gaat voor een vierkant blok staan en zegt: "Julie, check dit, ik probeer dit al een tijdje. Als je het kunt wow." Hij duwt zich hard af en rijdt recht op de blok aan. Ik zie een klein beetje angst in zijn ogen. De blok is redelijk hoog, ik voel dat het hem zal lukken. Ik zie zijn spieren opspannen voor de sprong.

"Fuck, weeral komaan, shit!" roept hij.

"Wat is de bedoeling eigenlijk? Wat wou je eigenlijk doen?"

"Kijk ik wou dus springen, beginnen met een gewone ollie en daarna overgaan in 2 andere trucjes in 1. Snapje. Ik wou eerst de 360 flip doen en dan backflip. En daarna nog voor de lading een snelle ollie."

Mijn mond valt open. Jeff lacht. "Het is vrijwel onmogelijk."

Ik wil het graag kunnen. Super graag zelfs. Wij springen nog lange tijd over de rampen en doen veel trucs. Mat kijkt even op zijn gsm omdat Amber hem een sms'je heeft gestuurd.

"Mensen het is al 22u."

Wij kijken allemaal verwondert. Het lijkt alsof wij maar een uur of 2 skaten.

"Jullie komen toch allemaal volgende vrijdag naar mijn feest he?"

"Ja, Julie je komt toch ook?" vraagt Jeff aan mij.

"Ja, als ik meer info krijg." Wij lachen allemaal.

"Yas. Volgende vrijdag, mijn huis, goeie muziek, chille mensen, ik app je nog het adres. See you there he." Ik knik. Zo is onze avond afgesloten. Ik skate nog even naar huis. Ik ga waarschijnlijk een horrorfilm kijken, misschien conjuring 2? Ik zie het nog.

De zee die mijn leven veranderdeWhere stories live. Discover now