*6*

17 1 0
                                    

Woensdag. De skatedag. 11.50. Ik kijk naar Ben en hij kijkt naar mij, wij lachen. Ik kijk steeds naar mijn uurwerk. De leerkracht van biologie blijft praten. "Vergeet jullie huiswerk voor volgende week niet! Ruim nu maar op en verdwijn."

Iedereen gooit zijn spullen in hun tas en loopt weg. Ik en Ben gaan snel naar ons kluisje en pakken ons skateboard.

"Sick board Julie."

"Thanks. Jouwe is ook niet mis ze. Ik heb er zin in. Vroeger skate ik altijd met mijn vrienden, nu eindelijk vond ik iemand die het ook leuk vindt. "

"Zot nice. Maar ik ben niet de enige die skate in Blankenberge. Er zijn hier nog 2 gasten. Vroegen waren er nog maar ze zijn veranderd van school. Mijn goeie maten. Je zult hun zeker leren kennen als wij eens allemaal samen afspreken."

"Heb er al zin in."

Wij springen op onze skateboard en rijden de kant van de dijken. Ben zet Nederlandse rapmuziek aan. Helemaal mijn muziek smaak. De harde beats in mijn oren maken mij meer actief. Ik vergeet snel dat ik verhuisd ben en dat ik maar paar dagen in Blankenberge woon. Ik vergeet de problemen die ik altijd had, ik vergeet het verhuis, ik vergeet mijn zorgen. Ik en mijn skateboard.

"Hier woon ik. Op deze straat heb ik alle trucjes geleerd."

"Wijs!"

Ben stopt en begint trucjes te doen.

"Ik zal je subiet trucjes tonen die ik je vandaag zal leren. Je kan ze zeker allemaal vandaag leren. Tot volgende week zal je waarschijnlijk echte pro skater worden!"

"Ho ho zo snel zal het waarschijnlijk niet gaan he! Ik ben wel een meiske e, volgens jongens leren wij niet zo snel."

"Maar jij bent anders, anders op betere manier." Hij kijkt mij aan. Ik blokkeer maar even later begin ik weer te rijden.

"Ok. Vandaag zal ik je zowat de basics trucs leren. Je hoorde er zeker van. De 360 flip, de backside, de frontside, de hardflip, de heel flip, de kickflip en de ollie natuurlijk. Je kan het op rampen uitvoeren, superleuk he."

"Zot. Als ik dat allemaal zal kunnen ga ik waarschijnlijk meest kennend meisje in het geheel van skaten zijn."

"Zeker weten!"

Wij lachen. Ben ik echt wijs. Ik ken hem maar paar dagen maar hij heeft mij al helemaal gefriendzoned. Wij blijven skaten en kijken niet naar de tijd. Waarom zouden wij zelfs, wij zijn bezig met het leukste sport ooit!

"Ik zweer, volgende woensdag gaan wij met de boys gewoon naar skatepark. Jij kunt het al."

"Maar nee. Ik ben nog niet zeker van mij zelf."

"Kom vrijdag met Mathieu, Jeff en mij. Mathieu heeft skatetoestellen gekocht en legt het soms gewoon op zijn straat zodat wij een priveskatepark hebben. Je zal hun echt leuk vinden. Ze zitten in 5de maar je voelt het verschil niet."

"Okay ik kom. Ik volg vrijdag jou gewoon."

"Dat is goed. Hoe laat is het eigenlijk?"

"Ik weet het niet. Even kijken." Ik pak mijn iPhone en klik op de thuisknop. 19.32. "Shit, ik moest een half uur geleden thuis zijn. Fuck. Ok ik zal maar gaan. Nog is echt bedankt!"

Ik draai mijn skateboard naar de andere kant en wil mij afduwen. Ben roept nog achtermij: "Graag gedaan nog een skater in de gang!"

"Zeker weten. Byeeee!"

"Byeee, tot morgen!"

Ik skate zo snel mogelijk op mijn skateboard naar huis. Eindelijk heb ik skatergang gevonden, eindelijk!

De zee die mijn leven veranderdeWhere stories live. Discover now