Přípravy na velký večer

2.8K 189 15
                                    


Do slavnostní premiéry ve Španělsku zbýval necelý den. 

Tom s Monserrat strávili uplynulý čas spolu. Ačkoliv měl Tom neustále co na práci, vídal se s ní každou volnou chvíli. Monserrat si mezitím sháněla novou práci a díky Guillovu doporučení s tím neměla žádný problém. Byla celkem ráda, když z říjnového Londýna odjela na pár dní do slunného Španělska. Ubytovaní byli v hotelu a setkali se opět s většinou štábu. Guillermovi z tváří úsměv nezmizel, i když byl z prvního promítání velmi nesvůj. 

"Není se čeho bát, je to skvělé," uklidňovala ho Monserrat ještě v hale hotelu. Guill na ni vrhl nepříliš přesvědčený pohled. Vždy se našlo něco, s čím spokojený nebyl. "Hele, nemůžeme chtít, aby se film líbil všem. Vždycky se najde někdo, kdo si bude stěžovat. Hlavně klid," pousmála se na něj. Guillova nervozita mírně pookřála a hlasitě vydechl. 

"No a co ty, Mon? Všiml jsem si tebe a..." místo dokončení věty jen zastříhal obočím a pousmál se. Mon se začervenaly tváře. 

"No... ano, ale nechceme to ještě nikam šířit, tak..."

"Samozřejmě, že budu mlčet jako hrob. Naprosto to chápu. Jen je fajn, že jste se dali do kupy u mého filmu. Jistě chápeš, jak velkou radost mám. Sluší vám to," usmál se. Mon se červenala jako rak. "Jdete spolu na premiéru?" 

"S hloupou výmluvou přichystanou pro novináře... Jsem jen kamarádka z natáčení. Snad na to skočí a nebudou to příliš rozpitvávat," řekla a už lehce pociťovala nejistotu z dalších dotazů novinářů. 

"Mon, je jasné, že to rozpitvávat budou, ale nesmíš se nechat. Když se zmíníš o tom, že jsi jen kamarádka, rozhlásí po světě možnost, že nejsi jen kamarádka a kolegyně. Budete si muset dávat pozor," poradil jí režisér a soucitně se pousmál. 

"Já vím. Děkuju za radu," špitla Mon. 

"Mimochodem, kde je Tom?" zeptal se a trochu se rozhlédl po okolí. 

"Dostal pozvání od Charlieho k rybaření. Jemu prý někdo z místních prozradil úžasné místo, kde ryby skáčou přímo do kýble," usmála se Monserrat a jen při představě Toma s udicí v ruce musela přemáhat smích. Guill ale zvedl obočí a zřejmě taky přemítal při představách nad svými hlavními herci. 

*****

"A jsi si opravdu jistý, že je to tady?" zeptal se Tom svého kolegy a kamaráda, když už seděli půl druhé hodiny s nahozenými pruty a čekali, až něco zabere, ale stále nic. 

"Ano, jsem si jistý," odfrkl Charlie znuděně a hypnotizoval hladinu řeky, která se leskla ve svitu slunce, kterého bylo v ten den nepříliš. Jakoby i počasí vědělo o velké premiéře gotického hororu, a tak slunce schovávalo za mraky. Chvíli mlčeli. "No a co ta slečna asistentka?" 

"Slečna asistentka je fajn," pokrčil rameny naoko nezaujatě Tom. 

"Jasně... kecy v kleci. Vyklop to. Je něco vážnějšího?" optal se Charlie a široce se usmál. 

"S  Monserrat jsme... Jsme. Tečka," pousmál se Tom a zavrtěl hlavou. 

"Takže je víc, než kamarádka." 

"Cink cink, můj příteli." 

"Neříkal jsi v každém rozhovoru, že na ženu nemáš čas?" optal se škádlivě. 

Já?   (Tom Hiddleston FF)Kde žijí příběhy. Začni objevovat