Komplikace aneb Hra za hrou

3.3K 209 15
                                    


Po zdlouhavé cestě k domu a la zámek, kdy se karavana autobusů plahočila centrem Toronta, se celý štáb vybalil a přichystal všechny potřebné věci k natáčení. Mon už se zařadila na místo vedle Guillerma a společně dávali příkazy na všechny strany. Do první klapky dlouhá doba...

Miranda mezitím makala v maskérně a nedočkavě vyhlížela hlavní osazenstvo. Když se ve dveřích objevil Tom, mohla vyskočit z kůže. Narychlo dodělala jednoho z komparsistů a mávla na modrookého muže, který s úsměvem došel k ní a posadil se.

„Dobré dopoledne," zazubila se na něj a zamrkala dlouhými řasami.

„Dobré, Mirando," usmál se a podíval se do zrcadla. Stiskla zuby, když si jí nadále nevšímal a nechal ji dělat svou práci. „Tančící scény bývají povětšinou pěkné klišé."

„Záleží na zpracování," vyvrátil její názor Tom a podíval se do svého mobilu.

„Zpracování jako zpracování. Můj názor je takový, že muž si vždy vybere ženu, u které to nikdo nečeká, a společně ohromí celý sál, jak je tomu dozajista i v tomto případě," nedala se Miranda a z poličky sundala pudr, s nímž se před Tomem naklonila a velmi obezřetně si dala záležet, aby se naklonila správně. Tom však stále zíral do mobilu. Za normálních okolností by si zřejmě pomyslela, že toho chlapa ženy nezajímají, nicméně se musela smířit s faktem, že o ni svůj zájem nejeví. Nebyla by to ale ona, kdyby se jen tak vzdala. Má přece mnohem víc než Monserrat...

„Co že se přesně tančí?" optala se, zoufalá ze stojící řeči.

„Valčík po evropsku," odpověděl nezaujatě. Sic nikdy nebyl k ženám netaktní, Miranda mu přišla jako mrcha už na pohled. Mon mu kvůli ní bylo líto. Ona se kvůli Mirandě tolik snažila, zatímco měl pocit, že Mir není tak skvělá, jak se tváří. Což bohužel neviděla ona. Vtom se se zaťukáním dveře maskérny otevřely a vstoupila rudovláska ve světle hnědém kabátku a károvanou šálou kolem krku.

„Můžu?" optala se, načež všichni přikývli a pozdravili. Mon hned zamířila k Mirandě. „Ahoj."

„Ahoj," odpověděla zvesela Mir, i když jí do úsměvů zrovna moc nebylo.

„Ahoj," koukla i Mon na Toma, jenž se na ni usmál a kývl na pozdrav. Hned na to se Miranda dále věnovala své práci na jeho tváři.

„Ehm... byla jsem obejít dům. Mirando, budeš nadšená, je krásný. Už jsem viděla i taneční sál, až tam naklušou všichni v kostýmech, bude to úžasné," vyprávěla nadšeně Monserrat. Tom odložil mobil, čehož si všimla i Miranda a jen zvedla jedno obočí.

„Jsem jen zvědav, jak dlouho nám to potrvá," zamyslel se. Mon si svlékla kabát a nechala si ho v rukách.

„Snad to zabere co nejméně času. Mia prý tanec nesnáší, tudíž v šatně oblečená v šatech již pečlivě trénuje."

„Mia to zvládne," usmál se Tom.

„Bude muset, co jiného jí zbývá. Nemůže ji jen tak někdo nahradit, ne?" řekla Miranda a zarytě pozorovala své prsty, jež držely velký štětec a nanášely na Tomovu tvář nánosy pudru. Od štětinek v pravidelném rytmu, kdy se dotýkaly pokožky, stoupaly obláčky světlého prášku. Tom stočil oči na Mon, která zavrtěla hlavou a pokrčila rameny, čímž mu dala najevo, že netuší, o co její kamarádce jde. „Navíc tančit s Lokim nemůže být až tak těžké, která by neodolala? Hm?" rozčilovala se.

„Mirando?" optala se Mon a přistoupila k ní blíž. Podívala se na rudovlásku a ironicky zvedla jeden koutek úst. „Jsi v pohodě?"

„Nic mi není, co by mi bylo?"

Já?   (Tom Hiddleston FF)Kde žijí příběhy. Začni objevovat