30.Kapitola

241 35 8
                                    

„Tak o čo ide? Ak sme sa sem všetci vytrepali, určite to bude veľké oznámenie," povedala som netrpezlivo. Na skaly sme sa napokon dostali, ale nie len vo dvojici. Diego povedal, že musíme niečo smrteľne dôležité prebrať, takže s mamou išli s nami. Vzali sme aj chlpáčov, čiže...išlo o nejaké to rodinné posedenie v prírode.

Ja neviem...dnešok mi proste prišiel tak skvelý. Boli sme konečne všetci spolu, Diego urobil doslova kráľovské raňajky a tak celkovo som si užívala, že sme doma. S Theom sme im rozprávali toľko príhod, že sa nám od rána vlastne ani ústa nezatvorili ohľadne dovolenky. Mamu ale zjavne tešilo, že sme sa mali takto dobre.

„Je tu vec, o ktorej sa s vami musíme porozprávať. Pôjde o naozaj veľkú zmenu, tak sme si povedali, že to preberieme takto vo vážnom duchu."

„Výborne. Mne bolo hneď jasné, že keď niekam pôjdeme, vy niečo vyvediete," povedal Theo, ktorý posedával za mnou a objímal ma okolo pása. Takže sme boli kvázi rozdelení na dva tábory. Ja, Theo, Gus a Elza, zatiaľ čo mama, Diego a Ava boli oproti nám.

„Takže..." začal Diego, no akosi sa hneď pri prvom slove zasekol. Ja som už sotva dokázala od nervov obsedieť na zadku, aby som si ich vypočula. Užívala som si ale ten chladnejší vzduch, čo tu panoval. Po tých tropických teplách v Španielsku, som prijala počasie, kedy som si mohla dať dlhé rifle a dokonca sveter. Tých dvadsať stupňov a pod mrakom mi dokonale vyhovovalo.

„Ide o vec, že mi šéf ponúkol povýšenie. No nie je to tak jednoduché. Keďže sa mu v poslednej dobe veľmi darí, otvoril si ďalšiu pobočku reštaurácie v Taliansku a teraz sa rozhodol otvoriť ďalšiu."

„Čo to má s tebou?" opýtala som sa nechápavo, hoci on ešte zjavne neskončil.

„V tej reštaurácii v Taliansku sa kvázi šéfom, samozrejme pod jeho dohľadom stal jeden môj kolega a s otváraním tejto ďalšej, som dostal ja rovnakú možnosť. Reštaurácia bude vlastne moja, ja ju budem riadiť, ja vyberiem koho zamestnám a tak. Akurát s tým mínusom, že polovica zisku je samozrejme jeho."

„Diego, ale veď to je úžasné. Fakt si to zaslúžiš."

„Ďakujem Bernadet, ale problém je, že...ak chcem vziať túto prácu, museli by sme sa presťahovať." zjavne okamžite zbadal na našich tvárach prekvapenie, lebo aj jeho pohľad sa zmenil. Ja som však zostala v takom šoku, až som zabudla zatvoriť ešte aj ústa. Ja sa nechcem nikam sťahovať. Milujem to tu. A navyše mi zostáva posledný rok v škole. Nechcem ísť teraz do nejakej novej, kde nepoznám učiteľov a možno tým pádom nezmaturujem.

„Ja viem zlatíčko, že by to asi nebol ľahký krok, hlavne ak budeš čoskoro maturovať, ale na Islande to máš koniec koncov rada, nie? Vravela si, že je tam krásne."

„Island?!" okríkol Theo mamu a v momente ma pustil. Ani mi vlastne nebolo jasné, kto z nás bol viac v šoku. Ja som si ešte stále myslela, že som počula zle. To nemôžu myslieť vážne, že sa teraz budeme sťahovať na Island. Akože...nie!

„To akože len tak sa vezmeme a presťahujeme na Island? Z ničoho nič?"

„Bernadet pozri..." Diego sa to posnažil nejako zachrániť, ale ja som okamžite zodvihla ruku, aby ani nepokračoval. To nemôžu proste myslieť vážne. Hej, na Islande sa mi páčilo a všetko, ale nie tak, aby som sa tam sťahovala. Čo bude s týmto výhľadom, na ktorý sme práve pozerali? S domčekom, kde som sa v podstate zabývala, akoby to bol odjakživa môj domov?

„Diego, ja som naozaj šťastná, že si dostal takúto príležitosť, veľmi si to za svoju prácu zaslúžiš, ale...to...to nejde. Ja nechcem odísť."

„Ja by som ale veľmi nerád odmietol takú ponuku," povedal naozaj vážne hľadiac mi priamo do očí. Mne nešlo o to, aby ju odmietol, len to celé prišlo moc rýchlo. Keď nám chceli niečo povedať, čakala som menej vážnu tému.


Theo

ISLAND?!!! No to si zo mňa dúfam robí dobrý deň. Ja nebudem bývať na rovnakom ostrove, ako Severania. Nie! NIE!



Ešte malé oznámenie, ak by ste si ho nevšimli na mojom profile. Beriem si teraz pauzu zjavne do konca prázdnin, aby som sa mohla plne venovať jednému veľmi dôležitému projektu. Možno budem popritom pracovať na pokračovaní, ale nič nesľubujem. Každopádne po návrate sa môžete tešiť na súd :) za pochopenie každému ďakujem a som zvedavá, čo si myslíte o tejto Diegovej ponuke :D 

Summer WavesWhere stories live. Discover now