Poglavlje 64. - Šutnja ne mijenja istinu

725 47 41
                                    

The Underground Coffe House nam je bila destinacija nakon što smo završili ispite što mi u situaciji u kojoj sam bila nije nikako prijalo. Mučio me je Harry. Misao o njemu mi se vratila u um čim sam izašla iz sale i nisam mogla da je izbacim ma koliko sam se trudila da se to desi. Zašto mi je slagao, pitala sam se dok su se svi oko mene smijali i radovali tome što je uskoro nova godina. Koga god smo Louis i ja pitali sa njegove godine rekao nam je da se Harry nije pojavio. Svako malo sam gledala u telefon, ali nije bilo poruka od njeg. Louis ga je zvao više puta, ali ovaj se nikada nije javio. Ja sam bila preponosna da ga zovem jer mi nikada nije odgovorio niti se javio.

''Nisi mu mama, znaš, i prestani da se toliko brineš'', rekao je Louis da bi mi vratio pažnju. Kad sam se dozvala vidjela sam da smo za stolom samo on, Liam i ja. Svi ostali su već otišli. Louis je prebacio ruku preko moje stolice i poklonio mi je suosjećajan osmijeh, ali ja mu ga nisam mogla uzvratiti.

''Hoćeš da idemo da ga potražimo?'', upitao je, a ja sam spremno skočila na noge. Očajna sam, znam, ali zanima me gdje je. Louis pozdravi Liama, a prije nego što izađemo on nas zaustavi i zamoli da popričamo. Pomislim da treba Louisa, ali kada ga zamoli da nas ostavi nasamo onda se skroz zbunim.

''Možemo li razgovarati jer sam ti ranije već rekao da bismo trebali?'', pitao me čim se Louis odmaknuo od nas do svog motora koji se nalazio na drugom kraju parkinga.

''Gdje je Lissa?'', pitala sam. Nasmijao se jer je bilo očigledno da bih to trebala da znam. Zaboravila sam da ona i nije došla sa nama ovamo.

''Ostala je jer polaže svoj izborni predmet za pola sata'', odgovorio je i zagledao mi se direktno u oči. Osjetila sam nelagodu pa sam pokušala skrenuti pogled, ali nisam mogla. Gledao me onako kako se gleda plijen - hipnotišuće, prodirujući u sve u ono u što ne bi trebao i tjerajući me da se osjećam zarobljeno u njegovom pogledu. Ne želim znati šta je sve mislio i nadam se da mi to neće reći.

''Šta je to tako bitno da moramo razgovarati nasamo?'', upitala sam kako bih prekinula trenutak nelagode koji je zavladao među nama.

''Šokirao sam se onoga dana kad ste Harry i ti rekli da ste zajedno'' , započeo je, a ja sam podigla obrve u znak pitanja. Nisam očekivala da će se razgovor ticati Harrya i mene.

''I?''

''Jesi li ti ozbilljna u vezi toga?'' Nasmijala sam se.

''Jesi li ti ozbiljan u vezi Lisse?'' Namrštio se kao da ne zna o čemu pričam. Bila sam fascinirana kako se neki ljudi mogu praviti glupi. Sve im je jasno, sve znaju i svejedno se pretvaraju da ne razumiju ono šta im se kaže.

''Šta u vezi Lisse?''

''To što vidim da ti nije stalo, ali svejedno si sa njom. Zašto?'', pitala sam konačno, a on je izgledao kao da zaista ne želi o tome razgovarati.

''Jel' to tvoja stvar? Odgoovri mi na moje pitanje.'' Zahtjevao je, a ja sam bila fascinirana tim bezobrazlukom koji je ispoljavao.

''Hah, misliš da to nije moja stvar a pitaš me nešto što nije tvoja stvar.'' Liam mi se još približi, a onda me pogleda direktno u oči i totalno me sjebe sa onim što izgovori.

''S njom sam jer znam da cura koja mi se istinski sviđa ne bi bila sa mnom zato što je ugrabio jedan idiot.'' Rekao je to tako brzo da sam se u jednoj minuti bila uvjerila da to nije izašlo iz njegovih usta, ali nakon što sam ga pogledala vidjela sam da je ozbiljan.

''I misliš da je fer da to radiš Lissi?''

Bila sam zgrožena, a onda sam se zgrozila još više kad je rekao: - ''Misliš li da je fer da je cura koja mi se sviđa sa debilom?''

Komplikovan (H.S. ff) Where stories live. Discover now