Poglavlje 55. - Zaslužila sam bar toliko od tebe, Harry

791 48 10
                                    

Iz sna me prenulo kucanje pa sam nevoljno ustala da otvorim ulazna vrata jer pretpostavljam da osoba koja kuca nije Harry. On ima ključ i ne bi kucao nego bi ušao i pokušao da mi sve pojasni i da se izvuče kao i uvijek. Na vratima me dočekala Lisa koja je duboko udisala zrak i izgledala je kao da je u žurbi.

''Ako tvoj dolazak ima veze sa Harryem molim te da mi ništa ne kažeš jer ne želim da ga iko brani'', rekla sam joj brzo, ali ona je odmahnula glavom i rekla mi da sačekam sa zaključcima.

''Harry je otišao da slika ruku koju je vjerovatno slomio'', rekla je, a ja sam se iznenadila zbog onoga što sam čula. +

''Kako je to uradio?'', upitala sam.

''Mislim da je udario šakom o zid'', odgovorila je, a ja sam prevrnula očima. Koji kreten, pomislila sam u sebi i prekrižila ruke preko prsa.

''Sad ti sigurno očekuješ da odem k njemu u hitnu?'', upitala sam, a ona je klimnula glavom potvrdno.

''Bells, idi i popričajte jer ne postoji neriješiva situacija'', rekla mi je, ali ja nisam bila tako sigurna. Nisam znala kako da ovo riješimo.

''Rose je odgovorna za onaj incident oko mog stana i provale'', rekla sam, a Lisa se šokirala kad je to čula. Usta su joj se otvorila od šoka, a oči razgolačile. Još više se šokirala kada sam joj rekla da sam sada sa Harryem i da je on to saznao, ali mi nije htio reći jer se osjećao dužan prema njoj. Osjećala sam ogorčenost dok sam sve prepričavala.

''Ne mogu vjerovati šta se sve desilo, ali znam da razumijem da je Harry htio na neki način da se oduži Rose. Vjerujem da je to uradio kako bi vas ona ostavila na miru, a i da smiri savjest'', rekla mi je.

''Zašto je preko mene išao smirivati svoju savjest?!'', pitala sam preglasno, a onda me napao osjećaj grižnje savjesti jer ona nije ta koja je zaslužila da vičem na nju.

''Znam da si povrijeđena, ali pokušaj razgovarati sa njim jer to nije razlog da prekinete'', savjetovala me, ali iz ove tačke gledišta prekid mi se činio kao jedino logično riješenje.

Svejedno sam krenula u hitnu sa njom kako ne bih ispala prava kučka. Ne znam šta je Harry mislio da će postići lomljenjem ruke, ali nije dobio ništa dobro. Sada znam da tako riješava problem i to mi se ne sviđa. Problem je to što vjerujem da Harry nije razmišljao kao i inače jer da jeste ovo se sve ne bi desilo. Jedino što je postigao je to da mu ja dolazim na noge. Pretužno.

Lisa i ja smo stigle do hitne za dvadeset minuta što je za mene bio rekord. Ljutnja me tjerala da vozim brzo iako mi se to nije sviđalo. Ušla sam unutra i razočarala se kad sam vidjela polu punu čekaonicu. Na kartoteci djevojka plave kose telefonira i smješka se.

''Gdje je smješten Harry Styles?'', upitala sam je, a ona je se namrštila i rekla osobi sa kojom razgovara da je nazove kasnije.

''Ne možete preko reda'', rekla mi je i nastavila da žvaće žvaku iritantno i glasno. U ruci joj je olovka kojom nešto piskara i pravi se da radi te mi tako još više vadi živce.

''Gledajte, kreten je polomio ruku i moram ga odmah vidjeti! Samo mi recite gdje je!'', rekla sam na rubu strpljenja i spustila obije ruke na pult. To joj se nije svidjelo pa je ustala i nadvila se nad staklo i približila meni.

''Tu postoje neka pravila koja morate poštovati i ponašati se u skladu sa,'', krenula je da mi predaje, a meni pukne film i nemam više živaca da je slušam.

''Slušajte me, nabite si ta pravila u tu lijenu guzicu! Sama ću ga naći!'', viknula sam na što me ona šokirano pogledala, a čula sam i Lisu kako se kikoče do mene. Krenula sam hodnikom i na sve strane sam gledala gdje je soba za RTG. Nakon nekog vremena tumaranja uokolo uočavam je. Ispred je Louis koji ustaje kad me vidi, ali ja ulazim u prostoriju prije nego što pokucam i prije nego što me uspije zaustaviti. Dočekaju me dva različita pogleda. Doktor je iznenađen, a Harryu se pojavljuje osmjeh na licu kad me uoči na što prevrnem očima.

Komplikovan (H.S. ff) Where stories live. Discover now