Poglavlje 58. - Nesavršeno savršen osjećaj

645 49 7
                                    

Sa jasnim osjećajem kako mi srce ubzava otkucaje promatram čovjeka iz čijih su usana prije par trenutaka izašle magične riječi koje ne mogu vjerovati da sam čula. Voljela bih da se mogu smiriti i kao racionalna osoba reagovati na sve to, ali nisam trenutno u stanju da se oduprem gomili osjećaja koji se komešaju u meni i ne daju mi mira. Usne su mi suhe i zalijepljene jedna za drugu, a tako silno želim da ih odvojim i pitam ga kako može tako smjelo i slobodno reći tako nešto. Kako mu je preko jezika prešlo tako brzo i tako lagano 'volim te' bez da se premišljao da li to da kaže ili ne. Da li tako misli ili samo silno želi da je tako? Da li to osjeća ili se razmeče riječima bez smisla i osjećaja koje ih potkrijepljuju?

''Jesi li uredu?'', upitao me jer sam ostala nijema na njegovu izjavu ljubavi. Klimnula sam glavom, i dalje nesposobna da išta kažem. Njegove hladne ruke su mi obujmile obraze što me iznenadilo jer je bilo jako toplo u sobi. Izbjegavam mu pogled jer još pokušavam shvatiti šta da kažem. Dio mene je bio sretan da to čuje. Toliko sretan da nije znao šta da kaže. A trebala sam nešto reći.

''K vragu!'', vikne, digne se bijesno sa kreveta, a ja se konačno dozovem i smirim. Sjedne na radni sto u sobi i udari glavom o zid naglo kako se nasloni na njeg. Prije nego promislim ili se zaustavim skačem sa kreveta i u dva ogromna koraka se nađem ispred njega i zaustavim ga u namjeri da udari rukom o sto. To je ona koja mu je povrijeđena i neću dopustiti da je povrijedi ponovo.

''Odjebi od mene!'', vikne i naglo mi izvuče ruku iz svoje.

''Ne možeš se tako ponašati'', rekla sam iznervirano. Samo zato što ti neko momentalno ne uzvrati izjavu ljubavi ne znači da možeš tako da se ponašaš prema njemu.

''Rekao sam ti volim te, a ti si izgledala kao da sam ti nešto opsovao'', rekao je, a na licu mu se umjesto bijesa pojavila bol. Bolilo me to što sam vidjela.

Bio kreten ili ne nisam voljela biti uzrokom Harryeve boli pa sam ga opet primila za ruku i tiho rekla: ''Harry, znaš dobro da se ne možeš tako ponašati samo zato što ti nisam uzvratila riječi koje si mi rekao.''

''Znam, kreten sam, ali želim da čujem da i ti mene voliš'', rekao je tiho i dosta smirenije nego inače.

Pogledali smo se u oči i tamo sam vidjela toliko toga. Toliko nada, neispunjenih snova, žudnji, želje i na poslijetku potrebu i želju da bude voljen. Momak koji je namjerno i nenamjerno više puta izgledao kao čisti kreten je zapravo samo želio biti voljen. Želio je da voli i da ga se voli, baš ovako nesavršenog kakav je bio. Tada sam shvatila da je baš to i imao. Voljela sam ga na neki način baš ovakvog kakav je bio.

''Znaš, imam osjećaj da ja ponekad za tebe predstavljam tinejđersku fantaziju. Lika iz knjige koje vi žene volite da čitate'', rekao je, a prije nego što sam uspela da ga zaustavim spriječio me i nastavio: ''Ja to nisam, Bella, i ne bih mogao podnijeti sranja koja bi mi pisac nametnuo da bi vas zabavio. Ne mogu biti neko ko nisam niti bih to želio uraditi za ikoga na ovom svijetu i zato je možda bolje da sačekaš sa odgovorom jer možda vjeruješ da ću biti neko drugi'', pričao je, a ja sam ga prekinula kako bi prestao i saslušao me.

''Znam da nisam trebala da šutim, ali jednostavno sam se toliko pogubila da nisam znala šta da kažem'', rekla sam, a Harry nije izgledao previše oduševljeno pa sam nastavila – ''Nisi moja fantazija Harry iako si možda u nekim trenucima bio. Vidim te kao momka koji ima svijetle i loše trenutke, koji se trudi pa uprska, ali se onda opet trudi da to popravi. Koji želi da neko otkrije njega pravog i voli ga takvog i ko je spreman da mu pruži sve ono što nikada ranije nije imao, a za čim je potajno žudio.''

Zastala sam da vidim da li me Harry sluša, a kad sam utvrdila da su mu oči na mojim usnama i da pozorno sluša šta ću mu reći završila sam sa onim što je želio da čuje. ''I ja se nadam da ćeš u meni sve to pronaći jer sam spremna da ti dam svoju ljubav i svoje srce sa željom da otkrijemo jedno o drugom sve ono što drugi nikada ne bi mogli ni sanjati.''

Komplikovan (H.S. ff) Where stories live. Discover now