Poglavlje 27. - Mislim da Harry nije dobar izbor da odigra tu ulogu

1.1K 66 9
                                    

Lisa je reagovala sasvim van pameti jer je prekrila oči rukama kao da nas je zatekla jedno na drugom, a Kris se samo zlobno nasmješila i uputila mi pogled koji mi je jasno rekao da vjeruje da bi se svašta desilo da nas nisu prekinule. Natjeram se da ostanem tiho i ne počnem im držati predavanje o tome kako se ništa, ali baš ništa ne bi desilo. Umjesto toga, pustim njih da prve započnu razgovor jer su, na kraju krajeva one te koje su nama došle u stan.

''Kažem ti da smo trebale da kucamo'', kaže Lisa tihim tonom. Očima strijelja Kris i jako me iznenadi da njih dvije dolaze k nama zajedno. Nisam imala pojma da se druže.

''Šta vas dvije radite ovdje i zašto se ponašate kao da ste prekinule nešto?'', upitam pomalo ljutitim tonom.

Ne bih voljela da iti jedna od njih dvije zaključi nešto na svoju ruku jer odnos Harrya i mene je i tako klimav i ne želim da ga neko drugi pokvari. Ako se i hoće pokvariti neka to bude od ruke jednog od nas dvoje. Mogu razumjeti Kris jer je bila na zabavi i ne sumnjam da se sjeća više stvari nego što želim da se sjeća, ali Lisi sam lijepo objasnila da se to neće desiti i da prestane sa svojim pričama o srodnim drušama koje će se jednom susresti. Neće se desiti. Čak i da nisu došle Harry bi otišao u sobu, a ja bih ostala u dnevnoj ili bih se i sama vratila u svoju sobu. Ne bi prekinule apsolutno ništa.

''Zapravo smo došle da ti nešto kažemo'', kaže Lisa i prekriži ruke. Veliki osmijeh joj se formira na usnama i jasno mi je da je u pitanju njen 'princ na bijelom konju'.

''U stvari, Lisa ti je nešto htjela reći. Ja nemam veze sa bilo čim i ovdje sam pod prisilom'', promrmlja Kris nezadovoljno.

''Nekako sam to mogla pretpostaviti'', promrmljam i prekrižim ruke na prsima, očekujući da čujem šta se desilo ovoga puta.

''Ćao Harry.''

Lisin pozdrav je zapravo imao dvostruki smisao. Prvi je bio samo običan pozdrav, a drugi mi je jasno dao do znanja da ne želi o tome pričati dok je Harry tu. Harry je lijeno podigao ruku i kutovi usana su mu se blago podigli na sekundu, signalizirajući osmijeh, ali su se istom brzinom vratili na dolje. Mislim da mu Kris manje smeta, nego Lisa, što mi je sasvim razumljivo jer su jako slični.

''Oh, ćao, Elsa.'' Oborila sam glavu kako bih prekrila osmijeh. Harry zaista ponekad zna da naljuti osobu sa sitnim stvarčicama koje radi. Uopšte nisam iznenađena time da joj nije zapamtio ime. Čak šta više, mislim da ga zna, ali je samo zeza.

''U stvari, Lisa'', kaže ispravivši ga.

Slegnuo je ramenima kao da mu to nije važno, a ja sam poželjela da ga udarim laktom u rebro. Na njegovu sreću, dalje je od mene i zbog toga mogu samo stojati mirno.

''Pa, idemo onda u moju sobu da čujem to što mi imate za reći'', kažem, a Harry podigne obrve u znak pitanja. Znam da je očekivao da bude dio razgovora, ali ovoga puta nema sreće.

''Ima. Ja sam tu samo slučajno'', ponovi Kris, a ja prevrnem očima.

''Kako god.''

Pokažem im vrata, a onda ih pustim da uđu prve i Harryu uputim posljednji pogled prije nego što ih zatvorim iza sebe. Zbunjen je time što se ograđujemo od njeg, ali sada ne želim da mu objašnjavam zašto Lisa ne može da priča o Liamu pred njim. Sjednem na krevet i pogledam ih upitno, a Lisa se počne smijati dok Kris djeluje potpuno nezainteresovano.

''Danas sam ponovo razgovarala sa Liamom. Počeli smo da se družimo'', reče smješkajući se kao da je dobila na lotu. ''Možeš li to povjerovati?''

''Tako dosadno'', promrmlja Kris, a Lisa je ošine pogledom.

''Vidi Lisa. Za ovo kratko vrijeme koliko se poznajemo mogla sam zaključiti da si jako fina djevojka i smatram te prijateljicom te baš zbog toga se osjećam dužnom da te upozorim na to da Lisam nije šarmantni princ na bijelom konju'', kažem potpuno iznervirano.

Komplikovan (H.S. ff) Where stories live. Discover now