Poglavlje 29. - Pomozi mi

1K 74 8
                                    


Oštra bol u vratu me u potpunosti razbudi i iako želim da okrenem glavu, ne usuđujem se jer osjećam probadanje pri svakom, pa i najmanjem pomjeranju. Ne sjećam se kad sam zaspala i kako sam zaspala. Samo znam da sam se probudila u tmini, na sofi i u lošem položaju. Dusty je sklupčana uz moje noge i sva sreća da sam je uspjela uočiti zahvaljujući svjetlosti koja dopire kroz prozore jer bih je vjerovatno nenamjerno gurnula nogom. Protrljam oči i polahko počnem masirati vrat kako bih se mogla uspraviti. Nakon što uspijem ustati, nježno je podignem u naručje i odnesem je u Harryevu sobu.

Uđem u svoju sobu i izvadim kratki šorc kako bih se presvukla, a onda navučem prvu majicu koja mi se nađe pod rukom. Prljavu odjeću odnesem u mašinu, operem noge i zube, a onda se protegnem shvativši da sam umorna i da samo želim da zaspim. Ulazna vrata su zaključana što me još jednom podsjeti da sam noćas sama te me zbog toga preplavi nelagoda, ali nastojim da je otjeram dok se se pokrivam hladnom dekom. Sklapam oči u potpunosti umorna i očekujem san, međutim, ne dolazi zadugo.

Jutro mi započinje prisjećanjem da sam u stanu sama jer doručkujem sporo, očima prljeći stolicu na kojoj Harry uvijek sjedi. U glavi čujem njegove zle i sarkastične komentare na račun drugih koji me nasmiju i podsjete da mi nekada stvarno može na trenutak nedostajati. Nakon doručka upalim film i sklupčam se na sofu sa posudom kokica u krilu te dva sata ignorišem čitav svijet oko sebe, u potpunosti zagrijana za ljubavnu priču koja se odvija na ekranu. Dusty je u Harryevoj sobi, sita i vjerovatno spava na njegovom krevetu. Nevjerovatno je koliko ta mačka može da spava. Kao da se probudi samo kako bi jela i onda opet padne u 'hibernaciju'.

Kad se film završi uzimam posudu u kojoj su bile kokice i operem je, a onda spremim užinu kako kasnije ne bih morala da se mučim. Oslinim se na kuhinski element sa sendvičom u ruci i nasmijem se kad mi u ušima odzvoni mamin upozoravajući glas. Nedostaje mi, ali sada sam sretna da ne može da me vidi i počne da mi drži lekciju oko toga što jedem stojeći. Nakon što završim počnem da čistim i tada ponovno shvatim da mi Harry malo nedostaje. Nekoliko puta smo čistili zajedno i iako je više zanovjetao nego čistio barem mi je pravio društvo. Stan nije bio ovako prazan. Sjećanje na njegove komentare na moju sporost i potrebu da sve provjem su me nasmijali dok sam brisala podove i učinili su mi ostatak čišćenja lakšim.

Nisam ni primjetila kako je vrijeme brzo prošlo, no kad sam pogledala kroz prozor bilo je mračno i svjetla s ulice su bacala odsjaj u sobu. Upalila sam svjetlo u dnevnoj i sjela na sofu te sam dohvatila daljinski namjeravajući da se opustim pošto sam sve završila. Ovo će biti duga noć za mene, pomislila sam pogledavši na sat. Previše sam lijena da provjerim šta Louis radi ili da ga pozovem da mi on i Lisa prave društvo. Od zabave ga nisam vidjela i voljela bih da ga vidim barem na pola sata.

Listam bezvoljno kanale i taman kad pomislim da ću zaspati začujem zvuk poruke. Podižem glavu i uzmem mobitel sa stola, te otključam zaslon. Od Kristen je.

*Bells, sjedaj u auto i dovuci dupe u Cofeehouse. Liss, Lou, Matt i ja te čekamo.* - je njen sadržaj.

Ostavim mobitel na sto i ustanem te brzo pripremim hranu za Dusty i otvorim joj vrata da bi mogla ući u kuhinju. Nisam sigurna jesam li sretna što me zovu da dođem, ali znam da će mi promjena enterijera dobro doći. Spremim se za pet minuta, raspuštam kosu i počešljam je brzo te napustim stan razmišljajući o tome koliko dugo namjeravaju biti vani i kako ću provesti sutrašnji dan.

Guram ruke u džepove i pustim vjetrić da mi se igra s kosom, a onda ulazim u lokal u kom je gužva kao i inače, pogledom tražeći poznato društvo. Nisam bila ovdje već dvije sedmice i iako je to sasvim čudno, sve se čini tako strano. Kao da ponovo tek dolazim na ovo mjesto i kao da Louis i ja nismo ni bili ovdje. U čošku ga uočim kako mi maše te požurim do njih jer su ljudi počeli da se guraju u prolazu. Kad priđem oni se osmjehnu i Matt mi pomjera stolicu da mogu da sjednem. Pomjeram šiške koje su pale natrag i uvlačim se između njega i Kristen.

Komplikovan (H.S. ff) Where stories live. Discover now