Poglavlje 35.- Liam ima tajnog fana

1K 76 13
                                    

Muzika je postajala glasnija kako smo se približavali vratima, a moje srce je počelo udarati brže, nadmašujući glasni ritam koji je dopirao iz kuće. Mogu da osjetim radost i ludilo iznutra, a to mi tjera noge da zadrhte. Nisam željela doći na ovu zabavu, a sada mi je jasno da sam trebala ostati čvrsto pri tome. Znam da me Lisa čeka i da želi da sam uz nju, ali to i dalje ne znači da sam trebala dopustiti da me to uvjeri da sam trebala ovdje da dođem. Sve ovo je djelovalo kao loša ideja, ali sada je bilo kasno da odem nazad.

Niall nas je pustio unutra, a prvo što sam primjetila kad sam zakoračila u raskošni hodnik bilo je to da čak i on odiše luksuzom. Kuća je užasno velika i moderna, a jedan zid je čak cijeli u staklu, no nema čilima u ovom dijelu, nego je pod prekriven parketom i pločicama. Niall nas je poveo do velikog salona, a unutra je pripito društvo uveliko divljalo i opijalo se. Nisam bila iznenađena time. Očekivala sam ovakvu atmosferu unutra, ali to i dalje nije značilo da sam željela biti dio svega ovoga. Na sredini prostorije se nalazi veliki džakuzi u kom su Rose, Matt, Kaya i Liam s čašama u rukama i nazdravljaju, isuviše veseli, isuviše prisni. Uvijek su isti zajedno i više me to ne iznenađuje. Počela sam razgledati uokolo, pogledom tražeći Lissu, a onda sam shvatila da su i Louis i Harry već otišli nekamo. Uočila sam je u jednom čošku i odahnula. Stojala je uz Zayna, pričajući s njim, a njene oči su polahko pravile rupe po Kayinim leđima svaki put kada bi ona i Liam nazdravili.

Lisa me je uočila i viknula je moje ime (bar mislim da jeste jer je zbog muzike bila znatno utišana). Počela je da mi maše, a ja sam krenula prema njima. Mogu da vidim da se malo previše trudila da impresionira Liama i da bude ono što se njemu sviđa. Crni i uski šorc sa dubokim pasom i sjajnim dugmadima lijepo je isticao njene obline, a crni top sa čipkastim rubovima i crvena providna potkošulja s bijelim tačkama su je činili potpuno drugačijom osobom. Kao da to nije bila ona. Kao da sam gledala u djevojku za koju mi se činilo da je poznajem, ali nisam. Ne zapravo. Djelovala je kao djevojke koje se motaju oko njega. Bila je lijepa, to ne poričem. Bila je privlačna. Bila je sve, samo nije bila ona. Način na koji je pokušavala da zadobije njegovu pozornost doimao se tako pogrešan da nisam mogla da izdržim, a da ne kažem nešto na taj račun.

''Ako vidiš Lissu, reci joj da sam je tražila'', kažem sarkastično, a ona se nasmije. Očigledno nije shvatila da to nisam mislila kao nešto pozitivno, nego kao nešto što sam željela da istaknem kao pogrešno.

''Ovdje sam i znam da sam lijepa'', našalila se, ali od mene nije dobila smijeh, nego tek blagi osmijeh koji je više naginjao ka mrštenju. Zagrlile smo se te sam se pozdravila sa Zaynom jer mi je bilo glupo da to ne uradim kad je već pored nas.

''Šta piješ?'', upitam, glavom pokazujući prema njenoj čaši. Koliko je dobra ideja da se napije odmah nisam sigurna, ali mogu da vidim da joj to ne predstavlja problem.

''Neki koktel kojeg mi je Zayn donio'', odgovori i lagano prstom obriše kut usana.

Ne želim da pijem, bar ne odmah, a po mogućnosti nikako, ali voljela bih bar sok da uznem, pa se s toga okrenem prema šanku, a tamo ugledam Louisa kako miksa pića s velikim osmjehom. I Kaya je tu, sjedi naspram njega i rukom svako malo povlaći kratki top na dolje koji je još uvijek mokar od vode iz džakuzija. Znam da želi da otkrije svoj dekolte dok se očajno trudi flertovati s njim. Prevrnem očima i povučem Lissu sa sobom do njih. Mrzim takav tip djevojaka i ako će Louis flertovati sa nekim, to sigurno neće biti ona.

''Pitala sam se gdje si otišao, a vidim da se jako trudiš tu'', kažem zlobno i pogledam u oboje. Louis se nasmije i slegne ramenima, a Kaya se ni ne trudi da prekrije ljutnju što smo joj pokvarile plan.

''Hoćeš piće?'', upita me, a kad vidi da pokazujem očima na nju samo odmahne glavom namršteno i doda mi čašu sa naranđastom tečnošću i kriškom limete. ''Koktel Margarita.''

Komplikovan (H.S. ff) Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt