Squidward's Suicide

2.9K 150 41
                                    

Ήμουν ασκούμενος στα Στούντιο της Νικελόντεον για έναν χρόνο το 2005 για το πτυχίο μου στα κινούμενα σχέδια και το ανιμέισον. Φυσικά δεν πληρωνόμουν - οι περισσότεροι βοηθοί δεν πληρώνονται άλλωστε - αλλά είχα κάποια επιπλέον προνόμια πέρα από την εκπαίδευση. Για έναν ενήλικα μπορεί να μην φαίνεται τόσο σημαντικό, αλλά τα παιδιά θα τρελαίνονταν.
Μιας και δούλευα κατευθείαν με τους συντάκτες και τους σχεδιαστες, έβλεπα τα νέα επεισόδια μέρες προτού μεταδοθούν. Θα περάσω κατευθείαν στο ψητό χωρίς να αναλωθώ σε περιττές λεπτομέρειες. Πρόσφατα είχε κυκλοφορήσει η ταινία του Μπομπ Σφουγγαράκη και όλο το προσωπικό φαινόταν να έχει χάσει την δημιουργικότητα του, οπότε και άργησε να ξεκινήσει η σεζόν. Αλλά η καθυστέρηση κράτησε περισσότερο για περισσότερο ανησυχητικούς λόγους. Υπήρξε ένα πρόβλημα με την πρεμιέρα της σεζόν 4 που πήγε τους πάντες και τα πάντα πίσω για αρκετούς μήνες.

Εγώ και άλλοι δυο ασκούμενοι βρισκόμασταν στην αίθουσα μοντάζ μαζί με τους επικεφαλής σχεδιαστές και τους ηχολήπτες για τις τελικές περικοπές. Λάβαμε ένα αντίγραφο που υποτίθεται ότι θα ήταν «Ο φόβος ενός Καβουροπάτυ» και μαζευτήκαμε γύρω από την οθόνη για να το παρακολουθήσουμε. Μιας και το επεισόδιο δεν είναι έτοιμο, οι σχεδιαστές φτιάχνουν μια κοροϊδευτική κάρτα τίτλου, σαν ένα εσωτερικό αστείο μεταξύ μας, με συχνά άσεμνους τίτλους, όπως π.χ. «Πως το σεξ δεν λειτουργεί» αντί για τον κανονικό τίτλο, όταν ο Μπομπ Σφουγγαράκης και ο Πάτρικ υιοθετούν ένα στρείδι. Δεν είναι κανένα φοβερό αστείο, αλλά όσοι δουλεύαμε εκεί γελούσαμε. Έτσι, όταν είδαμε την κάρτα τίτλου να γράφει «Η αυτοκτονία του Καλαμάρη», δε θεωρήσαμε ότι ήταν τίποτα περισσότερο από ένα νοσηρό αστείο.

Ένας από τους ασκούμενους γέλασε πνιχτά. Η χαζοχαρούμενη μουσική έπαιξε όπως παντα. Η ιστορια ξεκινησε με τον Καλαμάρη να κάνει πρόβα με το κλαρινέτο του, παίζοντας φάλτσα όπως πάντα. Ακούσαμε τον Σφουγγαράκη να γελαει απεξω και τον Καλαμάρη να σταματάει και να του φωνάζει να ησυχάσει μιας και είχε συναυλία εκείνο το βράδυ και χρειάζεται εξάσκηση. Ο Μπομπ λέει εντάξει και πάει επίσκεψη στην Σάντι μαζί με τον Πάτρικ. Οι φούσκες εμφανίζονται στην οθόνη και βλέπουμε το τέλος της συναυλίας του Καλαμάρη. Εκεί είναι που τα πράγματα άρχισαν να φαίνονται λάθος.
Κατά την αναπαραγωγή, μερικά καρέ επαναλαμβάνονται, αλλά ο ήχος όχι (σε αυτό το σημείο ο ήχος είναι συγχρονισμένος με το σχέδιο, οπότε όχι, δεν είναι συνηθισμένο) αλλά όταν η εικόνα τελειώνει, ο ήχος σταματάει σαν να μην υπήρξε πότε η επανάληψη. Υπάρχει μια μουρμούρα από το κοινό πριν αρχίσουν να τον γιουχάρουν. Δεν ήταν το συνηθισμένο γιουχάρισμα που άκουγες στο σόου, αλλά μπορούσες να διακρίνεις κακιά σ' αυτό.

Creepypasta (Greek)Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα